Η ΚΕΔ να δώσει λύση στους απίθανους της Super League 2

Η φοβική παρουσία του διαιτητή Τακίδη στο ΠΑΟΚ Β - Ολυμπιακός Β ήταν απλώς η συνέχεια των κακών παρουσιών Ελλήνων διαιτητών.

Οι Ελληνες διαιτητές έχουν καταφέρει να αποτελούν μόνιμο πρόβλημα. Οχι μόνο στη Super League, αλλά και στη SL2 και σε μικρότερες κατηγορίες, όπου διαρκώς βλέπουμε ρέφερι που δεν έχουν την επάρκεια να διευθύνουν ακόμη και απλά παιχνίδια. Πόσο μάλλον, λοιπόν, όταν καλούνται να διαχειριστούν ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ακόμη και σε επίπεδο ομάδων Β’. Με τον διαιτητή Τακίδη, να χάνει τα αυγά και τα καλάθια στη μεταξύ τους αναμέτρηση, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Τακίδης, λοιπόν, φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ότι δεν ήταν έτοιμος να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενός παιχνιδιού με ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ακόμη και σε επίπεδο ομάδων Β. Ετσι, από την ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα του Μαρίνου, έως και κάποιες ακατανόητες αποφάσεις στο παιχνίδι, φάνηκε ότι έχασε πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η φάση του 43ου λεπτού. Ο Ολυμπιακός έκλεψε την μπάλα από αριστερά με τον Γιώργο Μαρίνο και βγήκε στην επίθεση. Ο Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ χτύπησε με τον αγκώνα του τον εξτρέμ του Ολυμπιακού στον λαιμό. Η φάση σωστά συνεχίστηκε ως πλεονέκτημα, καθώς η μπάλα πήγε στον Τσέλιο, που έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο ο Τακίδης αντί να τιμωρήσει τον παίκτη του Δικεφάλου, τον άφησε να… μαλώνει τον Μαρίνο, που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και να τον… επιπλήττει. Με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση. Που παραλίγο να διαλύσει το παιχνίδι.

Γενικώς ο Τακίδης (σύνδεσμο Κιλκίς) έδειξε ανεπαρκής. Δεν μπόρεσε να ελέγξει ένα παιχνίδι στο οποίο αγωνίζονταν δύο μεγάλοι αντίπαλοι, αλλά κυρίως νέα παιδιά. Και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στα παιχνίδια της κατηγορίας.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο με τους Ελληνες διαιτητές και ειδικά με εκείνους που σφυρίζουν σε παιχνίδια μικρότερων κατηγοριών. Διότι εκείνων τα… επιτεύγματα δεν είναι εύκολο να τα διαπιστώσει κανείς εάν δεν τα δει την ώρα που γίνονται. Η ΚΕΔ και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το φαινόμενο. Πρέπει να δοθεί μια συνολική λύση. Διότι όσο περνάει ο καιρός, αντί οι διαιτητές να βελτιώνονται, προκύπτουν τεράστια προβλήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από