Η αποβολή του Βιγιαφάνιες πριν τον ΠΑΟΚ, το «φάντασμα» του Κύζα και η μάχη της 4άδας (vid)

Η αποβολή του Βιγιαφάνιες πριν τον ΠΑΟΚ, το «φάντασμα» του Κύζα και η μάχη της 4άδας (vid)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον ΠΑΟΚ χωρίς τον καλύτερο παίκτη του το τελευταίο δίμηνο, «βράζει» με τη συμπεριφορά της διαιτησίας και θυμάται... Κύζα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί εκτός γηπέδων. Θρηνεί τον χαμό ενός νέου παιδιού. Του 19χρονου Αλκη, που δολοφονήθηκε άγρια, επειδή έτυχε να υποστηρίζει άλλη ομάδα από τους εγκληματίες που του επιτέθηκαν στη μέση του δρόμου. Εκεί όπου απλώς έκανε τη βόλτα του, μαζί με τους φίλους του. Η πλειοψηφία που ζητάει το απλό: Κανονικό ποδόσφαιρο, χωρίς βία, χωρίς ακρότητες, χωρίς τοξικότητα. Ποδόσφαιρο, σαν αυτό που… δεν έχουμε στην Ελλάδα.

Διότι ακόμη και σε αυτό το κλίμα θλίψης και πένθους, από την άγρια δολοφονία ενός νέου παιδιού, το ποδόσφαιρό μας συνεχίζει τον χαβά του, με την ένταση να βρίσκεται στο κόκκινο. Και με την 22η αγωνιστική της Super League, να διεξάγεται με συνθήκες έντασης και αντεγκλήσεων.

Η κορυφή έχει ξεχωρίσει, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +9 και να έχει μπροστά του… πειραιώτικο ντέρμπι με τον Ιωνικό. Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη για την πρωτιά, ωστόσο η πραγματική μάχη διεξάγεται για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις που οδηγούν, αρχικά στα πλέι οφ και εν συνεχεία στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός είναι στα… κάγκελα και έκανε ευθεία επίθεση στη διαιτησία και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ πριν από λίγες ημέρες. Λίγα 24ωρα πριν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένα παιχνίδι εξόχως σημαντικό, στο οποίο οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν μία ομάδα που έφτασε τα 14 πέναλτι 20 ματς στη φετινή Super League, επεκτείνοντας το πανευρωπαϊκό ρεκόρ που διατηρεί φέτος!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, εκτός από εκνευρισμένος, ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο ντέρμπι και… αποδυναμωμένος. Καθώς στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, η πραγματική στιγμή που προκάλεσε έκπληξη και απορίες ήταν η αποβολή του κορυφαίου παίκτη του Παναθηναϊκού το τελευταίο δίμηνο, του Λούκας Βιγιαφάνιες. Μόλις 4 ημέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ… Μια αποβολή που έφερε στην επιφάνεια σκέψεις για περίεργες καταστάσεις. Εύλογα.

Και όταν ακολουθεί ένα παιχνίδι όπως το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, με τρομερή ιστορία σφαγιαστικών διαιτησιών, όπως τον ιστορικό, πλέον, επαναληπτικό Κυπέλλου με διαιτητή τον Κύζα, είναι απολύτως λογικό το θερμόμετρο να ανεβαίνει. Διότι μπορεί να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στην τωρινή εξίσωση, αλλά αυτό δεν αλλάζει το κλίμα καχυποψίας.

Το παιχνίδι τις Τούμπας γενικώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα από εδώ και πέρα. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφορά του Ολυμπιακού από τους διώκτες του, αλλά και στις θέσεις της Ευρώπης και στην ουρά. Για παράδειγμα, πολλοί τον βλέπουν, λίγοι καταλαβαίνουν τι γίνεται. Ο Αστέρας Τρίπολης εξελίσσεται σε σοβαρό «παίχτη» για την 4η θέση.

Είναι ήδη εκεί, με 2 βαθμούς περισσότερος από τον Παναθηναϊκό και εάν οι Αρκάδες κάνουν και 6η σερί νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία, μπορεί να δημιουργήσουν μια νέα συνθήκη στην 4άδα. Ου μην και… παραπάνω. Διότι 4άδα «βλέπουν» και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ο φορτσάτος ΟΦΗ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΝ ΚΥΖΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ