Τι θα έλεγε ο Κάκος για το πέναλτι του Παναθηναϊκού, αν πρόεδρος ήταν ο Τίγρης και όχι ο Αλαφούζος;

Τι θα έλεγε ο Κάκος για το πέναλτι του Παναθηναϊκού, αν πρόεδρος ήταν ο Τίγρης και όχι ο Αλαφούζος;

Ο Τάσος Κάκος δεν είδε κανένα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στη φάση του Αϊτόρ. Θα συνέβαινε το ίδιο όμως αν αντί για τον Αλαφούζο πρόεδρος ήταν ο Μελισσανίδης;

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με ανατροπή στην Τούμπα με 2-1 και παρέμεινε στο -9 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι ωστόσο, για ακόμη μια φορά σε ματς κόντρα στον Δικέφαλο του βορρά έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Λετονού, Τρεϊμάνις, με αποκορύφωμα φυσικά τη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι άνθρωποι του τριφυλλιού ζητάνε πέναλτι για μαρκάρισμα του Τσιγγάρα στον Αϊτόρ.

Συγκεκριμένα, ο Λετονός ρέφερι δεν έδειξε το παραμικρό στην κανονική ροή του ματς, ενώ ο Μπέμπεκ που ήταν στο VAR τον κάλεσε να πάει να δει το ριπλέι, καθώς διαφωνεί με την αρχική απόφαση. Ο Τρεϊμάνις είδε από πολλές λήψεις τη φάση που ο Παναθηναϊκός ζητάει πέναλτι αλλά δεν πήγε στην άσπρη βούλα, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των ανθρώπων των πράσινων.

Μετά το τέλος του ματς ακολούθησε μια θύελλα αντιδράσεων για τη διαιτησία από πλευράς Παναθηναϊκού, με τον Βέλεθ να ξεσπά σε δηλώσεις, ενώ και ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας ξεκαθάρισε ότι υπάρχει παράβαση και πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο μόνος που είχε διαφορετική άποψη για τη φάση του πέναλτι (πέρα από τον Τρεϊμάνις) ήταν ο Τάσος Κάκος. Ο πρώην Έλληνας ρέφερι τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Η απόφαση του Αντρίς Τρεϊμάνις είναι σωστή. Γιατί; Επειδή ο αμυντικός παίζει καθαρά την μπάλα και στην συνέχεια, στην ενιαία του κίνηση βρίσκει τον αντίπαλό του. Δεν μπορεί να σταματήσει ούτε να τραβήξει… χειρόφρενο.

Δεν υπάρχει καμία παράβαση. Αξίζει να πούμε, όμως, πως διαφώνησε ο VARίστας, ο οποίος πήγε να τον πάρει στον λαιμό του τον διαιτητή. Αυτός όμως, μετά από την ανασκόπηση της φάσης επέμεινε στην αρχική του απόφαση και δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών».

Αυτή η επαφή θα δινόταν πέναλτι στον ΠΑΟΚ; | to10.gr

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Τάσου Κάκου που προκάλεσε εύλογες απορίες, αρκετοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν, αν ο πρώην διαιτητής και νυν σχολιαστής αμφισβητούμενων φάσεων θα έλεγε τα ίδια αν πρόεδρος δεν ήταν ο πράος και ήρεμος σχετικά, Γιάννης Αλαφούζος, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Φυσικά απάντηση δεν θα πάρουμε ποτέ, όμως είναι απορίας άξιο αν η ΑΕΚ είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση και ο «Τίγρης» ήταν αυτός που είχε αδικηθεί από τον Τρεϊμάνις, ποιά θα ήταν η απάντηση του Κάκου…

Εξάλλου οι δυο τους έχουν προηγούμενα, όπως θυμούνται οι περισσότεροι όταν ο πρόεδρος της Ένωσης είχε παρενέβη σε εκπομπή, όπου ο Κάκος σχολίαζε αμφισβητούμενες φάσεις για το ματς με τη Λαμία. Ο Μελισσανίδης λοιπόν είχε πάρει τηλέφωνο και επιτέθηκε φραστικά κατά του πρώην Έλληνα ρέφερι έχοντας έντονες διαφωνίες με όσα είχε πει νωρίτερα, για μια φάση όπου ζητάει πέναλτι η ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Ένωσης έκανε ευθεία λεκτική επίθεση λέγοντας:

– Ρε Κάκο, εσύ εκεί πληρώνεσαι ή προσφέρεις υπηρεσίες αμισθί;
– Αμισθί
-Τι αμισθί ρε νούμερο, είσαι ψεύτης και εγώ θα το αποδείξω…
-Ουδέν σχόλιο (…)
-Είσαι μια μαϊμού που όταν ήσουν διαιτητής έψαχνες να μας βρεις όλους μπας και γίνεις αρχιδιαιτητής.
-Ήμουν ο πιο καθαρός διαιτητής!
– Θα σου έλεγα τι ήσουν, ένα νούμερο είσαι… που θα μας πεις ότι δεν ήταν πέναλτι αυτό και ότι είσαι εκεί αμισθί και δεν σου λένε τι να πεις…
-Ποτέ δε μου λέει κανένας τι να πω
-Ρε Κάκο… άσε μας τώρα, καταρχάς κοιτάξτε το μουστάκι που φοράει… Από κει και μόνο καταλαβαίνει κανείς για το τι νούμερο πρόκειται!

Σε ερώτηση αν θα δώσει το παρών σε σύσκεψη των Big 4 υπό την αιγίδα της FIFA/UEFA στην Γενεύη, ο Μελισσανίδης είπε:

«Εγώ δεν πάω ούτε στην Γενεύη, ούτε στην Νιόν. Αν γίνει στην Αθήνα και με καλέσουν θα πάω. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι άλλοι τρεις, εγώ στην Αθήνα θα πάω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ