Απόρησε έως και ο Κλάτενμπεργκ με τα πέναλτι του ΠΑΟΚ: «Πως κάνουν λάθος ενώ έχουν VAR;»

Απόρησε έως και ο Κλάτενμπεργκ με τα πέναλτι του ΠΑΟΚ: «Πως κάνουν λάθος ενώ έχουν VAR;»

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έδειξε χθες βράδυ τη δυσαρέσκειά του για τους κανονισμούς που ισχύουν στην Τούμπα.

Είναι πολύ σοβαρά τα όσα είπε χθες βράδυ στην εκπομπή της NOVA ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Και για τις απειλές που δέχτηκε και για τους διαιτητές που δέχονται τηλεφωνήματα από προέδρους και φυσικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν μέχρι και το… όπλο του VAR οι Έλληνες διαιτητές.

«Είναι Πορτογάλος. Εκεί δεν δίνονται αυτά», είπε για τον διαιτητή που σφύριξε το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Δεν ήταν απλά… σπόντα για τους Έλληνες διαιτητές. Ήταν ξεκάθαρο «άδειασμα». Και λίγο νωρίτερα απ’ αυτή του την ατάκα ο Βρετανός είχε φροντίσει να κάνει ξεκάθαρο ποιους εννοεί, αφού απορεί ακόμα και ο ίδιος με τη συμπεριφορά διαιτητών που σφυρίζουν συγκεκριμένα παιχνίδια και συγκεκριμένες ομάδες.

Το πέναλτι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ είναι το «σήμα κατατεθέν» του φετινού πρωταθλήματος. Εκείνο που αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αφού τόσο από ο Φωτιάς, όσο και ο Τζοβάρας που βρισκόταν στο VAR, άλλαξαν τους κανονισμούς. Κάνοντας ακόμα και τον Νίκο Νιόπλια να απορεί. «Δεν έχω προλάβει να δω αν άλλαξαν οι κανονισμοί χθες βράδυ», είχε πει ο προπονητής του ΟΦΗ, που είχε δει την ομάδα του να προηγείται, αλλά το γκολ της να ακυρώνεται για ένα πέναλτι… φάντασμα.

Ένα πέναλτι που έκανε και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να βάλει άγριο χέρι στους διαιτητές της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Λέγοντάς τους πως δεν είναι ανεκτά τέτοια λάθη στην εποχή του VAR.

«Μη αποδεκτό» το χαρακτήρισε ο Κλάτενμπεργκ όλο αυτό. Προσθέτοντας πως με το VAR «ψάχνουμε την τελειότητα». Κι αντί για την τελειότητα; Βλέπουμε λάθη στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ όπως το συγκεκριμένο πέναλτι που αλλοιώνουν ξεκάθαρα τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Έχουμε πει ξανά πως το VAR είναι ένα τεράστιο εργαλείο στα χέρια των διαιτητών. Αρκεί να χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο. Και όχι να αλλάζουν οι κανονισμοί. Στην Τούμπα άλλαξαν οι κανονισμοί εκείνο το βράδυ. Κάνοντας ακόμα και τον Κλάτενμπεργκ να απορεί για το τι συμβαίνει στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και με τι κριτήρια σφυρίζουν οι διαιτητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ