Ο Ολυμπιακός οφείλει ευγνωμοσύνη στον Ιωάννη Παπαπέτρου…

Ο Ολυμπιακός οφείλει ευγνωμοσύνη στον Ιωάννη Παπαπέτρου…

Οι 72 ώρες του Ιουλίου του 2018 στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα αθλητικό 3άρι, αλλά του εμφάνισαν τον ηγέτη της νέας εποχής.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κάνει πράξη την απόφασή του να αρνηθεί την πρόταση του Ολυμπιακού. Ανακοινώνεται και επίσημα από τον Παναθηναϊκό, με συμβόλαιο 3 χρόνων. «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου για τα τρία επόμενα χρόνια», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Τριφυλλιού.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018: Ο Ολυμπιακός έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του Κώστα Παπανικολάου, που εν πολλοίς προκάλεσε και το «όχι» του Παπαπέτρου, και αναζητά έναν παίκτη στο 3-4, για να έχει τον ίδιο ρόλο. Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, οι Ερυθρόλευκοι ενημερώνουν επίσημα για την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ. Ο 23χρονος φόργουορντ θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας»!

Σχεδόν 3,5 χρόνια μετά, εκείνος ο Ιούλιος του 2018, φαίνεται σαν να έκανε ένα μεγάλο «δώρο» στους Ερυθρόλευκους. Καθώς μπορεί να έχασαν έναν από τους κορυφαίους και πλέον ταλαντούχους Ελληνες παίκτες, αλλά απέκτησαν έναν… ηγέτη. Τον επόμενο μεγάλο ηγέτη του συλλόγου. Τον οποίο «έφτιαξαν» οι ίδιοι. Τον εμπιστεύθηκαν. Τον πίστεψαν. Του έδωσαν πραγματικές ευκαιρίες. Τον «έδεσαν» έως το 2024 και του έδωσαν με κάθε επισημότητα το χρίσμα του υπαρχηγού στο παρκέ.

Ο Κώστας Σλούκας είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Αυτό είναι θέσφατο. Το λαμβάνουμε υπόψη ως δεδομένο. Ως μια κατάσταση άσχετη με το τι συμβαίνει στο γήπεδο. Είναι κάτι που το έχει αποφασίσει η ίδια η ομάδα και το οποίο το δέχονται και οι συμπαίκτες του. Στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, πάλεψε. Και έκανε σημαντικά πράγματα ως ένα σημείο. Αλλά από τη στιγμή που τα πράγματα δυσκόλεψαν, βγήκαν μπροστά και άλλοι παίκτες. Ενας εξ αυτών, ο Σάσα. Οπως πάντα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι μια σταθερά του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ηγέτης. Χωρίς εισαγωγικά, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι ο παίκτης που εμφανίστηκε από τα… αζήτητα, για να γίνει η νέα ηγετική μορφή του συλλόγου στο «4». Ενας «νέος Πρίντεζης», με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τελείως διαφορετικό στιλ, αλλά με παρουσία που αλλάζει τον Ολυμπιακό.

Στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ο Βεζένκοφ ήταν για ακόμη μία φορά καταπληκτικός. Ηταν Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ηγέτης του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που κράτησε στα δύσκολα, που έδωσε λύσεις. Εδωσε και την ψυχή του. Και για αυτό στο φινάλε του αγώνα ο Κώστας Παπανικολάου, του απέδωσε τα εύσημα. «Όλα τα παιδιά βοήθησαν. Ο Κώστας, ο Ουόκαπ, ο Ντόρσεϊ. Ο Σάσα είναι πάντα καλός, δεν είναι έκπληξη να παίζει σε αυτό το επίπεδο, είναι ηγέτης», είπε μεταξύ άλλων ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που είχε πανηγυρίσει κύπελλο με τους Πειραιώτες, 11 χρόνια πριν.

Μπασκετικά, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Αλλά στην πραγματικότητα, στο πραγματικό μπάσκετ, αυτό που προσφέρει ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, ελάχιστοι παίκτες μπορούν να το κάνουν. Και ακόμη λιγότερους από αυτούς μπορείς να αποκτήσεις από τη μεταγραφική αγορά. Ο Ολυμπιακός «έχτισε» τον 26χρονο φόργουορντ με σκοπό να γίνει ένας καλός σκόρερ. Ο Βεζένκοφ άρπαξε την ευκαιρία, έβαλε μπροστά το ατελείωτο ταλέντο του και εξελίχθηκε σε ηγέτη. Σε παίκτη-ορχήστρα.

Ο Παπαπέτρου για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικός. Στον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αυτό που ήθελε. Και καλά έκανε και έφυγε. Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν μια καλή απόφαση για τον ίδιο. Πήγε σε ένα περιβάλλον που θεώρησε ότι του ταιριάζει περισσότερο. Μέτρησε τις δυνάμεις του, προσπάθησε να βρει κάτι καλύτερο στην Ευρωλίγκα, δεν τα κατάφερε και συνεχίζει να είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αλλά σε καμία περίπτωση ο ηγέτης, το σημείο αναφοράς που ήθελε ο σύλλογος.

Αντίθετα, ο Βεζένκοφ έφτασε πιο ψηλά από ό,τι περίμενε ακόμη και ο πλέον αισιόδοξος στον Ολυμπιακό. Και διαρκώς βελτιώνεται. Διαρκώς γίνεται καλύτερος, πιο σημαντικός, πιο καίριος, πιο αποφασιστικός, σε όλα. Αποδέχθηκε τον ρόλο του, κέρδισε κάθε λεπτό συμμετοχής, κάθε σύστημα και play στην επίθεση. Επιθετικά, άλλωστε, λίγοι μπορούν να συγκριθούν μαζί του. Αλλά δεν κλέβει δευτερόλεπτο στην άμυνα. Δεν έγινε… Χάινς και δεν θα γίνει, αλλά είναι τέτοια η μπασκετική του ευφυία και η θέλησή του να βοηθήσει στο πίσω μέρος του παρκέ, που βελτίωσε όλες τις αδυναμίες του σε βαθμό εξωπραγματικό: Εγινε καταπληκτικός ριμπάουντερ, κλέβει μπάλες, βάζει τα μακριά του χέρια και το κορμί του σε κάθε επαφή, κόβει σουτ. Εγινε ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Εξελίχθηκε. Δεν έμεινε στάσιμος σε τίποτα.

Αφήνοντας στην άκρη τους αριθμούς, στους οποίους υπερτερεί ούτως ή άλλως ο Σάσα, εκείνες οι 72 ώρες του Ιουλίου, μπορεί να στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα αθλητικό 3άρι, αλλά του εμφάνισαν τον ηγέτη της νέας εποχής. Και αυτό το «δώρο», είναι ανεκτίμητης αξίας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ