Ηχηρό «χαστούκι» FIFA/UEFA στην ΕΠΟ!

Ηχηρό «χαστούκι» FIFA/UEFA στην ΕΠΟ!

Η επιστολή FIFA/UEFA που… πετσόκοψε τα σχέδια Φιλιππούση-Δημητρίου για την «κατάληψη» της θέσης του CEO της επόμενης 4ετιας. Η αποκάλυψη από to10 για το νέο σκάνδαλο και η δικαίωση που ήρθε από FIFA/UEFA λίγες ώρες αργότερα.

Από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα. Μια περίοδος έξι μηνών από την παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη που δεν έφερε, όπως θα έπρεπε να γίνει, άμεσα εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου. Για να ζήσει το όνειρο ο Παναγιώτης Δημητρίου, έστω του αναπληρωτή προέδρου, του έκπτωτου αναπληρωτή προέδρου για την ακρίβεια με όσα ακολούθησαν. Και για να μπορεί ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ, Ιάκωβος Φιλιππούσης να διοικεί επί της ουσίας την ΕΠΟ που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αγνοεί επιδεικτικά την ολιστική μελέτη που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση με την FIFA/UEFA και όπου έχει δεσμευτεί η Ομοσπονδία πως θα εφαρμόσει.

Στα λόγια, γιατί στην πράξη συνεχίζει στον… περήφανο δρόμο της «εξυγίανσης». Στην ΕΠΟ του έκπτωτου αναπληρωτή προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου επεδίωξαν να γράψουν άλλο ένα… χρυσό κεφάλαιο στα πεπραγμένα του σε αυτό το 6μηνό που διοικούν.

Όπως αποκάλυψε από χθες to10 ο στόχος τους ήταν να δεσμεύσουν από σήμερα τον επόμενο CEO της ΕΠΟ. Να «κλειδώσουν» την 4ετια ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στις εκλογές στις οποίες αναγκάζονται να πάνε (1η Ιουνίου όπως ανακοίνωσαν επίσημα) μετά τις πιέσεις από την FIFA/UEFA. Ήθελαν να δώσουν τα κλειδιά από τώρα στον Ιάκωβο Φιλιππούση, θεωρούσαν πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους «κουτόφραγκους» και να διατηρούν την Ομοσπονδία «αιχμάλωτη» όσο επιθυμούν.

Νόμιζαν πως μέσα από συνοπτικές διαδικασίες, της λογικής «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» θα κλείδωναν τον «δικό τους» για την θέση του CEO μετατρέποντας σε φαρσοκωμωδία την ολιστική μελέτη και όλα τα παρελκόμενα.

Το «χαστούκι» όμως που δέχθηκαν από την FIFA/UEFA ήταν ηχηρό! Η επιστολή που έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ από τις συνομοσπονδίες δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο ελιγμών από την ΕΠΟ Φιλιππούση-Δημητρίου. Και έβαζε τέλος στις κουτοπονηριές και στο πλάνο που ήθελε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να δίνει από τώρα και για την επόμενη 4ετια το «δαχτυλίδι» στον Τζακ…

Και για όσους δεν το θυμούνται, ο νέος CEO βάσει της ολιστικής μελέτης θα είναι ουσιαστικά αυτός που θα κινεί τα νήματα στην Ομοσπονδία σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο επιπέδου Νο1!

Τα σχέδια όμως της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ έμειναν στα χαρτιά. Η επιστολή της FIFA/UEFA «πετσόκοψε» το πλάνο που είχαν καταστρώσει και θέλει την ανάδειξη του νέου CEO΄, πρώτα από όλα αφού γίνουν οι εκλογές και βγει η νέα διοίκηση και κατά δεύτερο (και σπουδαιότερο) μέσα από συνθήκες διαφάνειας. Μέσα από προκήρυξη διαγωνισμού για να μελετηθούν όλες οι πιθανές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν τα προσόντα να προσφέρουν ουσιαστικά στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι ο βασικός στόχος της Ομοσπονδίας. Όχι της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ βεβαίως, αλλά της ΕΠΟ που θα βάλει το ποδόσφαιρο μας στο σωστό δρόμο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ λοιπόν ανακοίνωσε τις εκλογές για την 1η του μήνα και μαζί πως CEO θα αναλάβει ο Φιλιππούσης, μέχρι όμως τις εκλογές. Μετά θα αποφασίσει η νέα διοίκηση ακολουθώντας με διαφάνεια όλη την διαδικασία που προβλέπεται από την ολιστική μελέτη που έχουν υπογράψει Κυβέρνηση και FIFA/UEFA.

Αυτή είναι η επιστολή FIFA/UEFA στην ΕΠΟ

«Παραπέμπουμε στην αλληλογραφία σας της 28ης Ιανουαρίου 2022 σε απάντηση της επιστολής που είχε σταλεί από τη FIFA και την UEFA στις 23 Δεκεμβρίου 2021. Εκτιμούμε τα σχόλια που παρείχατε όσον αφορά την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί και τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των συστάσεων της Μελέτης για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο (Ολιστική Μελέτη). Επιπρόσθετα, επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ έχει ήδη εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο και, ως εκ τούτου, έχει τεθεί σε εφαρμογή με άμεση ισχύ.

Όσον αφορά τα προτεινόμενα χρονικά πλαίσια που ορίζονται για την υλοποίηση των υπολοίπων συστάσεων, η FIFA και η UEFA επιθυμούν να επιστήσουν την προσοχή σας στα παρακάτω τα οποία θα έπρεπε να επανεξεταστούν και προσαρμοστούν λόγω της τρέχουσας κατάστασης της ΕΠΟ:

• Ο ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή (CEΟ) δεν θα πραγματοποιηθεί πριν την εκλογή του νέου Προέδρου της ΕΠΟ. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα πρέπει να εισηγηθεί το άτομο που θα οριστεί, η δε επιλογή θα πρέπει να βασιστεί σε μια ανοιχτή και διεθνή διαγωνιστική διαδικασία. Παρόμοια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί για τον ορισμό του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή καθώς και του Τεχνικού Διευθυντή καθώς τα τρία παραπάνω στελέχη θα είναι οι στενότεροι διοικητικοί συνεργάτες του Προέδρου.

• Το στρατηγικό πλάνο της Ομοσπονδίας δεν θα πρέπει να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή πριν από την εκλογή του νέου Προέδρου καθώς θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το όραμά του για την ανάπτυξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Περαιτέρω, επιθυμούμε επίσης να τονίσουμε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια όσον αφορά τις περαιτέρω συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης, όπως τη σύμβαση Εμπιστευτικότητας η οποία θα πρέπει να υπογραφεί από όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και τη συνεπή διερεύνηση των δυσφημιστικών δηλώσεων στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Τέλος, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα επικοινωνήσουν εκ νέου με τις αρχές προκειμένου να συζητηθούν τα εκκρεμούντα ζητήματα που απορρέουν από τον Αθλητικό Νόμο και η ΕΠΟ θα ενημερώνεται πλήρως για οποιοσδήποτε εξελίξεις.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και παραμένουμε στην πλήρη διάθεσή σας προκειμένου να συζητήσουμε λεπτομερέστερα τα ζητήματα που προκύπτουν από την παρούσα επιστολή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ