Το κόλπο με την Επιτροπή Ελέγχου

Το κόλπο με την Επιτροπή Ελέγχου

Τι είναι η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης; Ένα σώμα ειδικών που πρέπει να διαθέτουν νομικό, οικονομικό, διοικητικό, επαγγελματικό υπόβαθρο και να χαίρουν σεβασμού...

Συνεδριάζει στο Πάρκο Γουδή η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. Βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «η εκλογή των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ε.Π.Ο.», όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 52 του Καταστατικού.

Τι είναι η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης; Ένα σώμα ειδικών που πρέπει να διαθέτουν νομικό, οικονομικό, διοικητικό, επαγγελματικό υπόβαθρο και να χαίρουν σεβασμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία», σύμφωνα με την Ολιστική Μελέτη, την οποία, υποτίθεται, εφαρμόζει το καταστατικό της ΕΠΟ. Μια πολύ σημαντική πολιτικά Επιτροπή, που έχει καθήκον να ελέγχει όλη τη λειτουργία της ΕΠΟ, όλες τις αποφάσεις, όλη τη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας.

Πως η Μελέτη εφαρμόζεται από το Καταστατικό της Ομοσπονδίας είναι ένα γενικότερο θέμα, που χρειάζεται να αναδειχθεί, σήμερα το σημαντικό είναι να κανείς τα πρόσωπα που ως υποψήφιοι προτείνονται για τις πέντε θέσεις της Επιτροπής.

Τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής τους προτείνει, σύμφωνα με το καταστατικό, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ! Που σήμερα δεν υπάρχει, καθώς ο εκλεγμένος Πρόεδρος Θ. Ζαγοράκης μας έχει αποχαιρετήσει από τον Αύγουστο 2021 και χρέη Προέδρου εκτελεί ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου! Ποιους προτείνει ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου;

Για Πρόεδρος ετοιμάζεται η κυρία Διονυσία Μπιτζούνη, συνταξιούχος αρεοπαγίτης και τέως Πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ στην περίοδο 2020/2021, τότε που η Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας (με Μπάρτζη και λοιπούς) δεν έχανε καμία υπόθεση, κέρδιζε με κατεβασμένα τα χέρια.
Ποιες υποθέσεις κρίθηκαν εκείνη την περίοδο με την (καθοριστική) συμμετοχή της κυρίας Μπιτζούνη στην σύνθεση; Πολλές και κάποιες από αυτές πολύ σημαντικές.

Η πιο σημαντική από όλες κρίθηκε το καλοκαίρι του 2020. Ήταν η υπόθεση της απόφασης της ΕΠΟ να προκηρύξει εκλογές για τον Ιούλιο 2020, χωρίς να έχει συμπληρωθεί η τετραετία της διοίκησης Γραμμένου!

Τότε, είχε κατατεθεί προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κατά της απόφασης της ΓΣ της ΕΠΟ και η τακτική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως η απόφαση για εκλογές πριν την συμπλήρωση της τετραετούς θητείας ήταν παράνομη.

Που να ήξερε η τακτική δικαιοσύνη ότι θα έβρισκε μπροστά της την κυρία Μπιτζούνη! Η υποψήφια Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Πρόεδρος και στη σύνθεση του ΔΔΠ/ΕΠΟ που δίκασε την ίδια προσφυγή, αποφάσισε πως «πολύ καλά έκανε η ΕΠΟ και προκήρυξε εκλογές», νομιμοποιώντας ένα έκτρωμα, μια απόφαση απολύτως παράνομη, που καταστρατηγούσε το Καταστατικό της ΕΠΟ. Πως έρχονται τα πράγματα ένα χρόνο μετά!!!

Για Αντιπρόεδρος προορίζεται ο κ. Νικόλαος Μπούρμπος, δικηγόρος, μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ στην «μαγική» περίοδο του Θωμά Μητρόπουλου (1997 – 2003) και στη συνέχεια Μέλος της Επιτροπής Αποτίμησης της ΕΠΟ στην «υπέροχη» περίοδο Γκαγκάτση (2003 – 2006). Ξεχασμένος έκτοτε, ανασύρθηκε στην επιφάνεια τώρα για να «ελέγχει» τη νομιμότητα των αποφάσεων και της λειτουργίας της Ε.Π.Ο. Κανείς καλός δεν πάει χαμένος τελικά!!!

Για τις υπόλοιπες τρεις (3) θέσεις οι υποψήφιοι είναι εφτά (7) – να φανεί ότι έχουμε περισσότερους υποψήφιους από τις θέσεις- μεταξύ τους και δύο που δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι.

Ο πρώτος, ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου, παρά το ένδοξο ονοματεπώνυμο του, έχει κώλυμα υποψηφιότητας επειδή είναι εν ενεργεία Πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, άρα εμπίπτει στο κώλυμα της παραγράφου 4β του άρθρου 52 του καταστατικού της ΕΠΟ. Γιατί; Επειδή είναι «μέλος του εκτελεστικού ή του ελεγκτικού οργάνου οποιουδήποτε μέλους της ΕΠΟ».

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο έτερος υποψήφιος από την «εξαιρετικά δραστήρια» ΕΠΣ Ζακύνθου, ο κ. Ευστράτιος Σούπιος, οποίος είναι, σήμερα που μιλάμε, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ζακύνθου!!!

Οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι μπορεί να είναι «καλοί, χρυσοί και άγιοι» στην επαγγελματική ή στην προσωπική τους ζωή, αλλά σχέση με το ποδόσφαιρο, άρα και τον σεβασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου ή τις δυνατότητες να ελέγχουν τη λειτουργία της ΕΠΟ δεν έχουν, όπως και να το δει κανείς.

Ο κ. Κωνσταντίνος Στεργίου, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής (!!!) με πλούσιο διδακτικό έργο από την εξωτική Φλώρινα, ο κ. Ιωάννης Διαμαντής, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος από την όμορφη Λαμία και ο κ. Χρήστος Λάλας, λογιστής – φοροτεχνικός από τα υπέροχα Γιαννιτσά, χωρίς καμία αναφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς εμπειρίες και παραστάσεις, μακριά από την Αθήνα και το Πάρκο Γουδή πως ακριβώς θα ελέγχουν την ΕΠΟ, τις αποφάσεις της και τις λειτουργίες της;

Πως θα συμβουλεύουν για την εναρμόνιση με τη νομοθεσία, πως θα επιβλέπουν την οικονομική της κατάσταση και θα προσφέρουν λύσεις και επιλογές για την αύξηση των εσόδων της; (είναι μερικές από τις αρμοδιότητες της Επιτροπής, όπως τις περιγράφει η Ολιστική Μελέτη).

Από τους δύο εναπομείναντες υποψηφίους ο κ. Παναγιώτης Σκουρλής, συνταξιούχος λογιστής, « είναι οπαδός της εθνικής ομάδας και παρών στα παιχνίδια της!!!!» και ο κ. Δημήτριος Βασιλικός οικονομολόγος με ειδίκευση «στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο της εξοικονόμησης ενέργειας!!!» (μέρες που είναι ένας «ειδικός» για την ενέργεια φαίνεται ότι είναι μια «κατάλληλη» επιλογή).

Πως συνδέονται όλοι οι υποψήφιοι, (ακόμη και κ. Παπανδρέου με τον κ. Σούπιο που δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι) με την Ολιστική Μελέτη, την εικόνα που έχουν η FIFA και η UEFA με το κύρος των προσώπων που συγκροτούν μια τόσο σοβαρή Επιτροπή και τις ικανότητες τους να ανταποκριθούν σε ένα πολύ σημαντικό σύνολο καθηκόντων;

Δεν συνδέονται! Είναι ξεκάθαρο πως οι επιλογές της συμμαχίας της εξυγίανσης (3 ΑΕΚ και 2 ΠΑΟΚ) είναι απολύτως ασύμβατες με την επιθυμία της FIFA και της UEFA, όπως την περιγράφει η Ολιστική Μελέτη. Επίσης, είναι δεδομένο πως οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν ρωτήθηκαν καν ούτε για τα πρόσωπα, ούτε για τις ιδιότητες των υποψηφίων, ούτε τους ζητήθηκε να βοηθήσουν στην επιλογή!

Η «εξυγίανση» κυκλώνει «το μαγαζί» στο Πάρκο Γουδή, δεν θέλει να επιτρέψει την παραμικρή χαραμάδα αξιοκρατίας, ετοιμάζεται για τις μέρες που θα ακολουθήσουν και δεν θέλει να διακινδυνεύσει καμία λαχτάρα.

Η FIFA και η UEFA τι ακριβώς έχουν να πουν για την μετατροπή μιας κορυφαίας Επιτροπής, όπως είναι η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης σε παζάρι ισορροπιών μεταξύ των κολλητών της εξυγίανσης και καμβά πρόσωπα που το ελληνικό ποδόσφαιρο είτε τα αγνοεί απολύτως, είτε δεν έχει καμία σχέση μαζί τους;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ