Η απογοήτευση με τον Μουσταφά Φαλ…

Η απογοήτευση με τον Μουσταφά Φαλ…

Ο Μουσταφά Φαλ πρώτα ανανέωσε με τον Ολυμπιακό έως το 2025, εν συνεχεία διέλυσε τον Παναθηναϊκό, αλλά νωρίτερα... είχε απογοητεύσει. Πολύ...

Το μπάσκετ είναι το παιχνίδι της δικαιοσύνης. Πολύ δύσκολα θα χάσεις εάν είσαι καλύτερος. 95/100 φορές θα νικήσεις. Αλλά για να φτάσεις στο σημείο να νικάς, θα πρέπει να κάνεις μια σειρά από σωστά πράγματα, να πάρεις σωστές αποφάσεις, να πάρεις σωστές επιλογές. Και κάποιες φορές να… ρισκάρεις. Να κάνεις αυτό που δεν περιμένει κανείς. Αυτό που όλοι θεωρούσαν άτοπο, να το κάνεις να πετύχει. Η περίπτωση του Μουσταφά Φαλ είναι ένα τέτοιο ζήτημα.

Ο κόσμος έχει κοντή μνήμη. Και για αυτόν τον λόγο ακόμη και τα μεγαλύτερα θαύματα δεν κρατούν περισσότερες από τρεις ημέρες. Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αναζητούσε έναν ψηλό που θα κάνει τη διαφορά. Είχε πολλές λύσεις στη λίστα του. Λύσεις με συμβόλαιο εκατομμυρίου και βάλε. «Χτύπησε» κάποιες πόρτες και επέμεινε πολύ στην περίπτωση του Τζοκ Λαντέιλ. Ο Αυστραλός, ωστόσο, ήθελε να περιμένει το ΝΒΑ. Και δικαιώθηκε, καθώς από το καλοκαίρι είναι παίκτης των Sun Antonio Spurs, με το 1/3 των (καθαρών) χρημάτων που του προσέφερε ο Ολυμπιακός, αλλά όπως και να έχει, έκανε πράξη το όνειρό του.

Το «άκυρο» από τον Λαντέιλ, ήταν «σκληρό», μεν, αλλά δεν άφησε τον Ολυμπιακό στο… κενό. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κάνει τις επαφές τους, είχαν φτιάξει τη λίστα τους, είχαν παίκτες για όλα τα γούστα και όλα τα… βαλάντια και τελικά έκαναν μια κίνηση που ελάχιστοι περίμεναν. Στις 23 Ιουνίου 2021, «έσκασε» η επίσημη ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μουστάφα Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας».

Η απόκτηση ενός «δεινόσαυρου» ύψους για 2.18 μ., δεν ταίριαζε με το προφίλ του ψηλού που είχαν ορισμένοι στο… μυαλό τους. Και για αυτόν τον λόγο άρχισαν να κυκλοφορούν περίεργες απόψεις, περί «χαμηλού επιπέδου» ψηλού, περί «αποτυχίας στην επιλογή σέντερ» και άλλα τέτοια όμορφα, που σχεδόν 9 μήνες μετά, φαντάζουν ως ένα πολύ κακό ανέκδοτο. Διότι, κόντρα στο τι πίστευε ο καθένας, ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός πίστευαν ακράδαντα πως ο Φαλ όχι μόνο θα άξιζε τα λεφτά του, αλλά θα ταίριαζε απόλυτα και στη χημεία της ομάδας, αλλά και στις απαιτήσεις της.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο… χθες και το σήμερα. Ο Φαλ, ένας σέντερ επιπέδου ελίτ, επιπέδου εκατομμυρίου, όχι μόνο ταίριαξε στον Ολυμπιακό, αλλά μέσω των ερυθρόλευκων έγινε καλύτερος παίκτης από ό,τι ήρθε. Μέσω του τρόπου που παίζουν οι Πειραιώτες, ο Φαλ εξελίσσεται διαρκώς σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη. Παίζει άμυνα, κόψει σουτ, κάνει τον… τερματοφύλακα, αλλά πλέον έχει αλλάξει επίπεδο και στο μπροστά μέρος του γηπέδου. Σκοράρει με συνέπεια και σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Και κόντρα στον Παναθηναϊκό έδειξε και ένα νέο όπλο στο παιχνίδι του. Την ασίστ.

Οι 5 τελικές πάσες που μοίρασε στο παιχνίδι με τους Πράσινους, ήταν μέρος της κυριαρχικής του εμφάνισης, αλλά και κομμάτι του παιχνιδιού, το οποίο διαρκώς εξελίσσει. Οσο ο Ολυμπιακός γίνεται καλύτερος, ο Φαλ κυριαρχεί και βάζει νέα πράγματα στο παιχνίδι του. Παράλληλα, όσο ο Γάλλος σέντερ παίζει με αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός είναι τρομερά δύσκολο να χάσει από οποιονδήποτε.

Εννιά μήνες μετά, λοιπόν, η… απογοήτευση για τον Μουσταφά Φαλ όχι μόνο αποτελεί παρελθόν, αλλά φαντάζει με μακρινή, γελοία ανάμνηση. Πώς να μην φαντάζει τέτοια, όταν ο «Κροκόδειλος», αφού πρώτα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό έως το 2025, εν συνεχεία διέλυσε τον Παναθηναϊκό και αποτελεί το σημείο αναφοράς της ρακέτας του Ολυμπιακού. Μεγάλη η απογοήτευση, τι να πεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ