Ο Λουτσέσκου προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του, αλλά ο Μαρτίνς τον περιμένει στη… γωνία

Ο Λουτσέσκου προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του, αλλά ο Μαρτίνς τον περιμένει στη… γωνία

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου καβάλησε στο κύμα. Η… ξέρα όμως δεν είναι μακριά. Και αυτό προφανώς το ξέρει.

Νέες δηλώσεις ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη Ρουμανία. Αυτή τη φορά για το μέλλον της Ραπίντ Βουκουρεστίου: «Κοιτάξτε, η Ραπίντ, που πέρασε αυτή τη φοβερή περίοδο χρεοκοπίας, την πτώση στην πέμπτη κατηγορία, πήγε στην τρίτη εθνική… Ανέβηκε, σώθηκε, έχει νέο γήπεδο, ο κόσμος αρχίζει να ελκύεται από την ιδέα. Καταλαβαίνω ότι εκτός από εκείνον που έχει πλέον την ομάδα, τον ιδιοκτήτη, από το καλοκαίρι έρχονται και άλλοι επενδυτές που ασχολούνται. Μεγαλώνει γρήγορα. Από τις συζητήσεις, καταλαβαίνω ότι κάτι καλό γίνεται και εγώ συγκεντρώνω πληροφορίες…» είπε ή πιο σωστά φέρεται να είπε γιατί με τους Ρουμάνους δεν μπορεί ποτέ να είσαι σίγουρος.

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του χθες σε ραδιόφωνο της πατρίδας του, όπου μας ενημέρωσε πως «Είχα την ευκαιρία να πάω σε πιο δυνατά πρωταθλήματα, όταν είχα συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Είμαι ένας από αυτούς που σέβονται τα συμβόλαια που κάνουν και αυτό έκανε περίπλοκη την κατάσταση. Έτσι φτάσαμε στο σημείο 2 χρόνια πριν, όταν από τη μια ημέρα στην άλλη αποφάσισα να αφήσω τον ΠΑΟΚ για την Αλ Χιλάλ. Κέρδισα αυτά που ήθελα και έφτασα σε έναν επίπεδο που μπορούν να λέω και να κάνω αυτά που θέλω».

Και βέβαια ποιος ξεχνά το παραλήρημα που ήρθε να μας θυμίσει τον άλλο του αυτό. Εκείνον που πριν από μερικά χρόνια, έβαζε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ίδια με τους Ναζί και τον Χίτλερ. Τι είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τη Πέμπτη; Πως «Ο Ολυμπιακός έχει 20 πρωταθλήματα, ο ΠΑΟΚ 3. Υπάρχει ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, δεν είναι μόνο όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο».

Έχει εξήγηση 

Γιατί ο Ρουμάνος σε αυτή την διακοπή είπε όσα δεν έχει πει όλο τον χρόνο; Μα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι η πρώτη φετινή «διακοπή» που τον βρίσκει καβάλα στο άλογο. Έστω και αν παραμένει στο -10 της Super League. Έφτασε με τον ΠΑΟΚ ως τους «8» του Conference League, τρέχει ένα καλό σερί από αποτελέσματά εντός και εκτός των συνόρων. Θέλει λοιπόν να τα εκμεταλλευθεί. Για τον δεύτερο… λόγο. Που είναι επίσης θεμιτός. Να φτιάξει όσο μπορεί το προφίλ του σε μια χώρα που τον αναγνωρίζουν απλά σαν τον γιο του μπαμπά του. Και κατ επέκταση να βάλει το όνομα του εκ νέου στην αγορά. Διότι ο ίδιος μπορεί να λέει για προτάσεις. Αλλά ήταν στην Ξάνθη. Και πήγε δύο φορές στον ΠΑΟΚ με ενδιάμεση στάση την Αλ Χιλάλ. Ούτε στην Ιταλία βρήκε κάτι πέρσι το καλοκαίρι (όπως έλεγε στον Δημήτρη Μελισσανίδη). Ούτε τέλος πάντων κατάφερε ο άνθρωπος σε αυτά τα καλά χρόνια της καριέρας του να ανοίξει κάποια μεγαλύτερη πόρτα.

Ότι έκανε δηλαδή πχ ο Βαλβέρδε, ο Ζαρντίμ, ο Μίτσελ, ο Σίλβα και τόσοι άλλοι που έφυγαν από τον Ολυμπιακό. Εκείνον με τα… 20 πρωταθλήματα (από τα 47) και το σύστημα.

Η ώρα της αλήθειας

Τέλος πάντων. Η ουσία είναι αλλού. Πως ο Λουτσέσκου ότι άλλο έχει να πει μάλλον θα πρέπει να το βγάλει από μέσα του σύντομα. Διότι μπροστά έρχεται πλέον ανήφορος. Από τη μια η Μαρσέιγ που δεν είναι Μίντιλαντ και Γάνδη. Και από την άλλη ο Ολυμπιακός στο διπλό εγχώριο μπλόκο. Στις στροφές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Και βέβαια στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Έρχεται η ώρα να τα πει… με τον Πέδρο Μαρτίνς. Με τον Πορτογάλο που την τελευταία φορά που αναφέρθηκε δημόσια στον ΠΑΟΚ του ευχήθηκε καλή τύχη στην Ευρώπη. Και που απλά σαν χαρακτήρας και προσωπικότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ρουμάνο. Τον Μαρτίνς που πρόπερσι κέρδισε το νταμπλ. Που πέρσι πήρε το πρωτάθλημα. Που φέτος πάει ξανά για το νταμπλ. Και που σε αυτά τα λίγα χρόνια του στην Ελλάδα έχει αποκλείσει κάτι… ομαδούλες της σειράς στην Ευρώπη. Σαν την Μίλαν, την Άρσεναλ, την PSV κλπ. Ακόμη και την… Μαρσέιγ!

Ναι, το έκανε πέρσι. Ο Λουτσέσκου μπορεί;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ