Ποιος σέντερ φορ; Να πουλήσει θέλει ο Παναθηναϊκός που πάει να μείνει δίχως Έλληνες  

Ποιος σέντερ φορ; Να πουλήσει θέλει ο Παναθηναϊκός που πάει να μείνει δίχως Έλληνες  

 Ο «προγραμματισμός» του καλοκαιριού περνά από τις παραχωρήσεις Ιωαννίδη-Αλεξανδρόπουλου, Πριν καν ο Παναθηναϊκός πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Σε… εικονική πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός. Ή πιο σωστά όσοι προσπαθούν να επενδύσουν στην «επικοινωνία» γύρω από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δίνει τον αγώνα της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ψάχνει λέει για έναν μεγάλο σέντερ φορ και επί της ουσίας αυτή θα είναι η κίνηση κλειδί που θα γυρίσει το κουμπί και θα επαναφέρει τους Πράσινους στο μονοπάτι του πρωταθλητισμού. Διότι κατά τα άλλα η ομάδα έχει βάλει φέτος τις βάσεις, έχει έναν νέο κορμό κλπ.

Πως βεβαίως ένα σύνολο που φέτος έχει όλο και όλο έναν βαθμό παραπάνω από πέρσι. Που δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη ευρωπαϊκό εισιτήριο και που βεβαίως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί προς το παρόν ότι πέτυχε κάποιον στόχο του. Πως μπορεί να θεωρεί ότι βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι, αυτό είναι κάτι που θα έχει ενδιαφέρον να το κουβεντιάσουμε στα τέλη του Μάη. Διότι ακόμη το κοντέρ γράφει. Και είναι τόσα τα κρίσιμα ματς που ακολουθούν που παρονομαστής ακόμη δεν υπάρχει.

Προς το παρόν λοιπόν; Λόγια απευθείας από την «αγορά». Εκεί που οι ατζέντηδες παρατηρούν μια ξεκάθαρη διάθεση από τον Παναθηναϊκό να βγάλει στη βιτρίνα του και τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ίσως τα δύο σημαντικότερα περιουσιακά του στοιχεία. Και ελέω ηλικίας, αλλά βέβαια και για κάτι που όσο τα χρόνια περνούν το ποδόσφαιρο μοιάζει να το ξεχνά. Δύο νέοι Έλληνες παίκτες σαν τον Τάσο Χατζηγιοβάννη που φτιάχνει βαλίτσες κλείνοντας τον κύκλο της προηγούμενης προσδοκίας: Εκείνον που θέλησε να κατασκευάσει ο Γιώργος Δώνης.

Έχει δίκιο ο Παναθηναϊκός που θέλει να πουλήσει: 100%. Πρέπει να ξαναβγεί στην αγορά. Πρέπει να δημιουργήσει έσοδα. Πρέπει να ανοίξει και πάλι έναν «κύκλο» που έχει ξεχάσει πως λειτουργεί. Επιβάλλεται.

Δεν έχει δίκιο όμως να θεωρεί πως του χρόνου μπορεί να πατήσει στα πόδια του με μια ομάδα δίχως Έλληνες. Με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να έρχεται από έναν ακόμη μεγάλο τραυματισμό. Με τον Σωκράτη Διούδη να είναι μια μέσα, πέντε έξω από την εντεκάδα ολόκληρη τη σεζόν. Με τον Πούγγουρα να έχει παίξει φέτος ελάχιστα, ο Παναθηναϊκός στριμώχνει πολύ άσχημα στην… γωνία το ελληνικό στοιχείο του. Και αυτό είναι κάτι που ιστορικά το έχουν πληρώσει πολλοί και διάφοροι σε όλο το φάσμα των ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό στη χώρα μας.

Για την ιστορία; Ενδεχόμενη πώληση του Αλεξανδρόπουλου θα βάλει στο κάδρο ξανά τον Γιώργο Νίκα του Λεβαδειακού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ