To λάδι στη φωτιά για τον Ρούντι Γκαρσία δείχνει πως η ΑΕΚ ακόμη δεν έμαθε…

To λάδι στη φωτιά για τον Ρούντι Γκαρσία δείχνει πως η ΑΕΚ ακόμη δεν έμαθε…

 Ο μάνατζερ του Γκαρσία στην Ελλάδα. Ε, και; Η ΑΕΚ συνεχίζει να δημιουργεί εντυπώσεις αλλά και να μην μαθαίνει από τα λάθη της

Ανοιχτό λέει το θέμα του Ρούντι Γκαρσία στην ΑΕΚ. Με έναν εκπρόσωπο του γραφείου που εκπροσωπεί τον Γάλλο προπονητή και έναν δικηγόρο να έρχονται στην Αθήνα προ ημερών για να κάνουν μια αναγνωριστική συζήτηση. Τι καταλαβαίνει κανείς από αυτό; Μα το προφανές. Ότι η ΑΕΚ συνεχίζει να μην μαθαίνει από τα παθήματα της.

Όποιον άνθρωπο της αγοράς και να ρωτήσεις σου λέει το ίδιο πράγμα. Πως ο Γκαρσία έχει στόχο την Πρέμιερ Λιγκ, την Σέριε Α ή έστω έναν μεγάλο γαλλικό πάγκο. Ότι είναι σχεδόν απίθανο να πειστεί από ένα πρότζεκτ ελληνικής ομάδας. Και δεν μιλάμε για το πρότζεκτ Ολυμπιακός, αλλά για ένα κλαμπ που ακόμη δεν έχει κλειδώσει μια θέση στους προκριματικούς του Conference League. «Το μόνο που μπορεί να τον ενδιαφέρει με την ΑΕΚ και ομάδες αυτού του επιπέδου είναι μάλλον να μαζέψει μια σειρά από επίσημες προτάσεις. Για να διαπραγματευτεί… αλλού» ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα ατάκα επί του θέματος.

Και πραγματικά μακάρι να διαψευστεί

Να αποδείξει η ΑΕΚ ότι ξέρει τι κάνει και ότι μπορεί να πείσει έναν τόσο επώνυμο προπονητή. Γιατί τέτοιες αφίξεις δεν αναβαθμίζουν μόνο ένα κλαμπ, αλλά το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επειδή όμως ο «συνομιλητής» μας δεν λέει κάτι παράξενο; Το πιθανότερο είναι να αποδειχθεί για πολλοστή φορά πως όλοι αυτοί οι τύποι γύρω από τον Μελισσανίδη –εκείνοι που θα… έφευγαν, αλλά που είναι ακόμη εδώ και ψάχνουν τον επόμενο προπονητή- δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα που αφορούν στη διεθνή σκηνή του ποδοσφαίρου. Για αυτό πάει και έρχεται ο Μανόλο Χιμένεθ σαν να είναι… λεωφορείο Σεβίλλη-Αθήνα. Για αυτό προκύπτουν περιπτώσεις σαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο κιτρινόμαυρο προσκήνιο. Για αυτό δημιουργούνται «στοιχήματα» τύπου Γιαννίκης. Γιατί η ΑΕΚ έξω από τη μικρή μας λίμνη δεν έχει τους ανθρώπους να την οδηγήσουν σε αναζητήσεις άλλου τύπου.

Τα ξέρει όλα αυτά ο Τίγρης. Του τα είπαν από κοντά και πολλοί και διάφοροι ξανά τους τελευταίους μήνες στις συζητήσεις που έκανε εκεί γύρω στο Βατερλό του Γιαννίκη. Τότε που το σχέδιο ήταν… Φερνάντο Σάντος ενώ ο Πορτογάλος έδινε μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ (άλλο μνημείο σχεδιασμού αυτό). Τα ξέρει αλλά επιμένει με εκείνους που θέλουν «δέκα Μοντέστο» και τους άλλους που επέμεναν ότι ο Μήτρογλου είναι ο… νέος Μανωλάς!

Άρα λοιπόν τίποτα δεν γίνεται τυχαία…

Για να έχει «τύχη» η ΑΕΚ να δώσει τα χέρια με έναν προπονητή σαν τον Ρούντι Γκαρσία χρειάζεται μια σειρά από προϋποθέσεις που μάλλον δεν διαθέτει. Εγγυήσεις ας πούμε για ένα μεγαλύτερο μπάτζετ από το περσινό. Και κυρίως; Ανθρώπους που να μπορούν με το ειδικό βάρος τους και την προσωπικότητα τους να πείσουν τον Γάλλο. Είναι σημαντικές οι προθέσεις, ότι δείχνει να ψάχνει έναν αποδεδειγμένα καλό προπονητή. Πρέπει όμως αυτή την αναζήτηση να την κάνει στα «σιωπηλά». Γιατί δημιουργεί προσδοκίες στο κοινό της, που το πιθανότερο είναι να μην είναι σε θέση να τις καλύψει. Και αυτό δεν φέρνει μόνο γκρίνια. Φέρνει επί της ουσίας «καπέλωμα» και στον επόμενο αν το όνομα του δεν είναι αυτό του επιπέδου.

Άραγε οι «δέκα Μοντέστο» δεν είναι σε θέση να καταλάβουν όλα τα παραπάνω;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ