«1» ημίχρονο, «2» τελικό – Νύχτα ντροπής και καχυποψίας στη Euroleague (Vids)

«1» ημίχρονο, «2» τελικό – Νύχτα ντροπής και καχυποψίας στη Euroleague (Vids)

Ανατροπές από το +20, ξαφνικά... black out στις καθυστερήσεις και ένα παιχνίδι που κρίνει την αξιοπιστία της Euroleague και «καίει» τη Μακάμπι.

Βγαλμένα από τα ομορφότερα όνειρα των… περίεργων ανά τον πλανήτη ήταν όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στα παιχνίδια της Euroleague. Κυρίως σε δύο εξ αυτών. Στα μοναδικά που υπήρχε βαθμολογικό διακύβευμα. Με όσα συνέβησαν στα παιχνίδια της Ρεάλ και της Εφές, να αποτελούν κηλίδα για τη διοργάνωση. Αλλά και έναν λόγο για να πανηγυρίζουν όλοι οι «πες μου ένα ματσάκι να κονομήσουμε», καθώς οι υποψίες τους… φουντώνουν.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε την Μπάγερν το βράδυ της Παρασκευής. Με νίκη της, «κλείδωνε» τη 2η θέση και θα αντιμετώπιζε τη Μονακό στα νοκ άουτ παιχνίδια της Euroleague. Το παιχνίδι, υγιεινός περίπατος  για τρία δεκάλεπτα και η διαφορά σε επίπεδα +20 πόντων σταθερά υπέρ των Ισπανών (54-34-, 56-36, 61-41). Είναι χαρακτηριστικό ότι το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ με +16 (75-59).

Κι όμως, σε 10 λεπτά στην 4η περίοδο, η Ρεάλ έκανε το απίστευτο. Από το +16, βρέθηκε να χάνει το παιχνίδι με τρομερή άνεση και σκορ 88-97. Με το επί μέρους σκορ της περιόδου να είναι 13-38 υπέρ των Βαυαρών.

Αν, όμως, γινόταν μόνο αυτό, τότε θα μπορούσε ο «πες μου ένα ματσάκι να κονομήσουμε» φίλος μας, να μην πονηρευτεί. Να μην τρίβει τα χέρια του. Αλλά ήρθε και το δεύτερο παιχνίδι, να κλειδώσει τις υποψίες τους. Διότι μόλις η Αναντολού Εφές είδε τη συνέβαινε στη Μαδρίτη και πως η Ρεάλ έχασε στο τέλος, άρα θα την έβρισκε στον δρόμο της στα νοκ άουτ παιχνίδια, με μειονέκτημα έδρας, ξαφνικά… έχασε το παρκέ κάτω από τα πόδια της. Και ω του θαύματος, έχασε από τον αδιάφορο και αποκλεισμένο Αστέρα!

Πάμε, όμως, να δούμε τι έγινε στο Βελιγράδι. Το παιχνίδι ήταν κλειστό. Καμία ομάδα δεν πήρε κεφάλι στο σκορ με πολλούς πόντους. Με τους Τούρκους, ωστόσο, σταθερά μπροστά. Ακριβώς 3’53» πριν τη λήξη το αγώνα, ο Μπράιαντ Ντάνστον κάνει το 82-77 υπέρ της ομάδας του. Αλλά κάπου η μηχανή σβήνει! Με το μάτι σε όσα γίνονταν την ίδια ώρα στη Μαδρίτη, η Εφές έγινε άλλη ομάδα! Μέσα σε 3,5 λεπτά ο αποκλεισμένος Ερυθρός Αστέρας έκανε σερί 16-3, η τουρκική ομάδα σκόραρε μόνο με βολές (και κάποιες τις έχασε κιόλας ο Λάρκιν του 95%) και έτσι φτάσαμε στο τελικό 93-85!

Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι η Εφές θα αποφύγει τη Ρεάλ στα νοκ άουτ. Αυτό θα κριθεί από το τι θα κάνει η Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός έδρας με τη Φενέρμπαχτσε. Στο μοναδικό παιχνίδι που απομένει για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Euroleague και το οποίο διεξάγεται την Τετάρτη (13/04). Εάν η Μακάμπι νικήσει, θα τερματίσει 5η και άρα θα αντιμετωπίσει την 4η Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας. Εάν χάσει από τη Φενέρ, την οποία νίκησε στην Τουρκία ακόμη και ο… μισός Παναθηναϊκός, τότε θα παίξει με την Αρμάνι Μιλάνο.

Το δίλημμα είναι εδώ. Αλλά πέρα από τα διλήμματα, εκείνο που είναι εδώ, είναι η καχυποψία. Και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για ομάδες κορυφαίες για πρωταθλήτριες Ευρώπης, για πρόσωπα με ιστορία και πορεία στο μπάσκετ, να βάζουν τον κόσμο σε πονηρές σκέψεις. Όχι άδικα…

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Κόντρα σε όλη αυτή την καχυποψία, ο Ολυμπιακός βγήκε με το σπαθί του και απολύτως δίκαια δεύτερος. Τα παιχνίδια των άλλων δεν τον αφορούν. Οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο ήταν κυρίαρχοι φέτος, αλλά έπαιξαν μπασκετ καλύτερο από τις περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης. Και ακριβώς επειδή επενδύουν στο μπάσκετ, στη χημεία, στη δουλειά και όχι στα… ματσαρίσματα, για αυτόν τον λόγο θα περάσουν τη Μονακό. Ακόμη κι αν με όσα έγιναν, έπεσαν σε μία από τις πιο φορμαρισμένες, αν όχι την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης. Καλό το Μονακό, κοσμοπολίτικο, μια χαρά ταξίδι, παιχταράς ο Τζέιμς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν «παίζει» όταν έρχεται η ώρα των ζόρικων καταστάσεων. Και αυτός ο Ολυμπιακός είναι η πιο ζόρικη ομάδα της Ευρώπης. Και κανείς δεν τον θέλει στο διάβα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ