Τα… γενέθλια της αποκάλυψης του Τάκη Μπαλτάκου για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού, και τον ισόβιο αποκλεισμό Μαρινάκη

Τα… γενέθλια της αποκάλυψης του Τάκη Μπαλτάκου για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού, και τον ισόβιο αποκλεισμό Μαρινάκη

Ναι, του Τάκη Μπαλτάκου που ως «τεχνοκράτης» του… συστήματος θέλει να καθίσει στην καρέκλα του προέδρου της ΕΠΟ

«Τεχνοκράτης» και «μεθοδικός». «Πολύπειρος» και «μπαρουτοκαπνισμένος». Και βέβαια πάνω από όλα; Νομικά καταρτισμένος. Κάπως έτσι δεν (μας) εμφανίζουν τις τελευταίες εβδομάδες τον Τάκη Μπαλτάκο τα γνωστά νεροπίστολα της «εξυγίανσης» τον 68χρονο δικηγόρο θέλοντας να φτιάξουν… κλίμα για την επιλογή του ως επόμενου προέδρου της ΕΠΟ;

Ούτε τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή θυμούνται σε εκείνη την υπόθεση που ολόκληρο το δημοκρατικό τόξο της ελληνικής πολιτικής σκηνής απαίτησε την απομάκρυνση του. Ούτε τις δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου πως «εσείς δεν ξέρετε ποιος είναι ο Μπαλτάκος, μόνο εγώ ξέρω ποιος είναι ο Μπαλτάκος», ούτε όλα τα υπόλοιπα… στολίδια στον βίο και την πολιτεία ενός ανθρώπου που η διαδρομή του αν μη τι άλλο είναι καταγεγραμμένη.

«Μπαλτάκος» τους είπαν. «Μπαλτάκος» λένε. Ο «τεχνοκράτης». Ο νομικά καταρτισμένος.

Αλήθεια όμως μήπως θυμούνται σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια τι έλεγε ο «νομικά καταρτισμένος» εκλεκτός (τους) θέλοντας να διαφωτίσει το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας με τις γνώσεις του; Μήπως θυμούνται πως –εκδιωγμένος από όλα- άνοιξε (ξανά) την πόρτα του ποδοσφαίρου που είχε κλείσει από την εποχή Βαρδινογιάννη και το κάζο του «γήπεδο στο Γουδί, Παναθηναϊκέ»;

Με μια συνέντευξη-επίδειξη νομικών γνώσεων είχε προσπαθήσει να επιστρέψει στο προσκήνιο ο Τάκης Μπαλτάκος. Στην εφημερίδα Live Sport που ζήτησε τη… γνώμη του για μια υπόθεση που τότε ήταν στην κορυφή της επικαιρότητας. Την πιθανότητα υποβιβασμού του Ολυμπιακού και ισόβιου αποκλεισμού (από το ποδόσφαιρο) του Βαγγέλη Μαρινάκη για… σύσταση συμμορίας στο ποδόσφαιρο. Την εισήγηση της Παναγιώτας Σπανού, μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ εκτιμώντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής με βάση την ποινική δικογραφία που εκδικαζόταν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών.

Τι είχε πει τότε ο Τάκης Μπαλτάκος με την μεγάλη εμπειρία στις δικαστικές αίθουσες; Πως η υπόθεση «είναι πολύ “δεμένη”» προαναγγέλλοντας με έναν τρόπο τις δυσάρεστες εξελίξεις για τον Ολυμπιακό. «Δεν υπάρχουν όμως αποδείξεις, παρά μόνο ενδείξεις. Το βούλευμα, και κάθε βούλευμα, στηρίζεται σε αποχρώσες ενδείξεις. Στον κώδικα δεοντολογία της ΕΠΟ αναφέρεται ότι αρκούν αυτές οι αποχρώσες ενδείξεις για την επιβολή ποινής. Δεν χρειάζεται πλήρης απόδειξη, όπως στο ποινικό δικαστήριο» πρόσθετε με νόημα. Και τα νεροπίστολα του συστήματος μόλις είχαν βρει έναν έγκριτο νομικό που επιβεβαίωνε τις δημοσιογραφικές ονειρώξεις του. Να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για μια υπόθεση «στημένη» που ένα σύστημα έκοψε και έραψε πάνω του.

Τι ακολούθησε μετά την νομική προφητεία του Τάκη Μπαλτάκου για την υπόθεση; Στις 25/09/2020 , η επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε ομόφωνα την πρόταση υποβιβασμού μετά από δίκη και απάλλαξε τους Ερυθρόλευκους και στις 28/01/2021 ήρθε η αθώωση και από την ποινική δικαιοσύνη.

Θέλετε και άλλα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ