Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμφώνησε για 3 χρόνια, αλλά…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμφώνησε για 3 χρόνια, αλλά…

Εγιναν τρία ραντεβού. Υπήρξε συμφωνία σε όλα και για όλα. Ωστόσο ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμαζόταν να αναλάβει, οι... Αμερικανοί τα άλλαξαν όλα.

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο ανατροπές. Και πολλές φορές το κλισέ, «εάν δεν πέσουν οι υπογραφές, τίποτε δεν έχει τελειώσει», αποτελεί πλήρη αποτύπωση της πραγματικότητας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε το έμαθε καλά αυτό φέτος. Και μάλιστα με έναν τρόπο άκομψο και αντιεπαγγελματικό. Αλλά και στενάχωρο, καθώς του στέρησε την ευκαιρία να δουλέψει σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που τον έλκει εδώ και χρόνια. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Στις αρχές του χρόνου ο Βαλβέρδε κλήθηκε από τον αθλητικό διευθυντή της Λιντς, Βίκτορ Ορτα. Αντικείμενο της συζήτησής τους, ήταν η πρόσληψη του «Τσινγκούρι» από την αγγλική ομάδα και η προετοιμασία για τη διαδοχή του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και τέως της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη θέση και έτσι το πρώτο ραντεβού ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο και με την κουβέντα σε πολύ σωστή βάση.

Ο Βαλβέρδε, ο ατζέντης του Ινιάκι Ιμπάνιεθ και ο Ορτα συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά μετά από λίγες ημέρες, ώστε να μπουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες στο τραπέζι, να ενημερώσει την ιδιοκτησία της Λιντς και να προχωρήσουν οι συζητήσεις σε βάθος. Ετσι κι έγινε. Ο Ερνέστο έκανε συνολικά τρία ραντεβού με τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας. Και στο τρίτο επήλθε οριστική συμφωνία, ώστε μετά την απομάκρυνσή του από την Μπαρτσελόνα, το 2020, ο Βαλβέρδε να επιστρέψει στους πάγκους…

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με συνολικές απολαβές κοντά στα 15.000.000 € για τον Βαλβέρδε και το επιτελείο του στην 3ετία. Μάλιστα, όταν στα μέσα Φεβρουαρίου το μέλλον του Μπιέλσα είχε πια αποφασιστεί, θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι ο «Τσινγκούρι» θα έκανε πραγματικότητα το όνειρό του, να προπονήσει ομάδα στην Premier League. Αλλά υπολόγιζε χωρίς τους… Αμερικανούς.

Από τον Δεκέμβριο στη Λιντς έλαβαν χώρα σοβαρές διοικητικές αλλαγές. Ο Ιταλός ιδιοκτήτης, Αντρέα Ραντιζάνι (σ.σ. είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο το 2016, αντί 45.000.000€), πούλησε μεγάλο μερίδιο των μετοχών του στο αμερικανικό κονσόρτσιουμ «49ers Enterprises», ιδιοκτήτη των San Francisco 49ers του Αμερικανικού ποδοσφαίρου. Με τους Αμερικανούς να αποκτούν και το έγγραφο δικαίωμα να αποκτήσουν το 100% του συλλόγου έως το 2024. Κάτι που επί της ουσίας τους έκανε αφεντικά του «μαγαζιού».

Όταν, λοιπόν, ήρθε η ώρα της αλλαγής του προπονητή και αποφασίστηκε η απόλυση του Μαρσέλο Μπιέλσα, οι Αμερικανοί έβαλαν στο τραπέζι το όνομα του Τζέσε Μαρς. Ενός 48χρονου Αμερικανού πρώην παίκτη και νην προπονητή, που αποτελεί «δημιούργημα» της Red Bull και θεωρείται από τους συμπατριώτες του expert και το μέλλον της προπονητικής στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαρς από το 2015 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2021, όταν και απολύθηκε από τη Λειψία, εργαζόταν μόνο σε ομάδες της Red Bull (Νέα Υόρκη 2015-18, Σάτλμπουργκ 2019-21, Λειψία 2021)!

Οι Αμερικανοί μέτοχοι πίεσαν και τελικά επέβαλαν την πρόσληψη του Μαρς στον πάγκο της Λιντς, αποφασίζοντας να «σπάσουν» τη συμφωνία με τον Βαλβέρδε! Με τον αγγλικό σύλλογο, από τις 27 Φεβρουαρίου, όταν και προσλήφθηκε ο Μαρς, να έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Μάλιστα, μπορεί τα «παγώνια» να έχουν 2 βαθμούς παραπάνω από την Εβερτον (προτελευταία), ωστόσο τα «Ζαχαρωτά» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο (33 αντί 34).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ