Μπαράζ… made in Greece: Η παρωδία που επιβεβαιώνει τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου

Μπαράζ… made in Greece: Η παρωδία που επιβεβαιώνει τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου

Η παρωδία με το εκτός έδρας γκολ στα μπαράζ ανόδου έρχεται να επιβεβαιώσει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η UEFA το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε μια μεγάλη αλλαγή που έφερε… επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, σε μια κίνηση μάλλον δίκαιη, η οποία μάλιστα εφαρμόστηκε άμεσα στις διοργανώσεις της.

Champions League, Europa League και Conference League διεξήχθησαν φέτος με τον συγκεκριμένο κανονισμό, ενώ οι ομοσπονδίες που υπάγονται στην UEFA όφειλαν να συμμορφωθούν με τον κανονισμό της.

Και στις διοργανώσεις που τα παιχνίδια είναι διπλά (Κύπελλο, Λιγκ Καπ κτλ) να αλλάξουν την προκήρυξή τους προκειμένου όταν θα έρθει η ώρα να γνωρίζουν και οι ομάδες πως πλέον δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Στην Ελλάδα όπως συνηθίζεται, τα πάντα λειτουργούν σε δικό τους… αστερισμό. Η ΕΠΟ αποφάσισε να μην αλλάξει καν τον κανονισμό για τις διοργανώσεις της, κάτι που σημαίνει ότι το εκτός έδρας γκολ στην Ελλάδα ισχύει κανονικά.

Το Κύπελλο που υπάγεται στη… δικαιοδοσία της ελληνικής ομοσπονδίας διεξήχθη με τον παλιό κανονισμό και ο Ολυμπιακός το… πλήρωσε καθώς αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά (0-0 ο πρώτος αγώνας, 0-0 ο δεύτερος, 1-1 στην παράταση).

Η απόδειξη όμως ότι το σύστημα είναι παρωδία στην Ελλάδα φαίνεται από το γεγονός ότι το μπαράζ ανόδου της Superleague 2 γίνεται χωρίς εκτός έδρας γκολ! Ναι, καλά καταλάβατε, στις διπλές «μάχες» για την άνοδο ανάμεσα σε Βέροια και Λεβαδειακό δεν θα υπάρχει εκτός έδρας γκολ, κάτι που σημαίνει ότι οι Βοιωτοί που νίκησαν με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, αν χάσουν στη Λιβαδειά με ένα γκολ διαφορά -όποιο κι αν είναι το σκορ- θα παίξουν παράταση.

Δυο βδομάδες στη διοργάνωση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ, όμως στο μπαράζ ανόδου έχει καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ. Αυτό συμβαίνει διότι η ΕΠΟ δεν έχει αλλάξει τον κανονισμό στις διοργανώσεις της, ενώ το μπαράζ ανόδου υπάγεται στη δικαιοδοσία της Superleague 2, η οποία έχει αποφασίσει την κατάργηση του.

Αυτό που κάνει την όλη υπόθεση ακόμη πιο μεγάλη παρωδία ωστόσο, είναι ότι όποιος ηττηθεί στο μπαράζ ανόδου ανάμεσα σε Βέροια και Λεβαδειακό, θα πάει να παίξει με τη Λαμία για το μπαράζ ανόδου-παραμονής με το εκτός έδρας γκολ να τίθεται και πάλι σε ισχύ! Πολύ απλά γιατί οι συγκεκριμένοι αγώνες διοργανώνονται από την ΕΠΟ που δεν έχει καταργήσει το εκτός έδρας γκολ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ