Μπαλτάκος: Άραγε κατάλαβε τι είπε για τον Κλάτενμπεργκ…

Μπαλτάκος: Άραγε κατάλαβε τι είπε για τον Κλάτενμπεργκ…

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Τάκη Μπαλτάκο στην χθεσινοβραδινή του τηλεοπτική συνέντευξη. Και πραγματικά προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε πολλούς η δημόσια στάση του προέδρου της ΕΠΟ.

Διότι «οκ» το καταλάβαμε. Δεν θέλει να τον βλέπει τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Δεν θέλει ούτε να φανταστεί το ενδεχόμενο παραμονής του στην θέση του αρχιδιαιτητή. Και τέλος πάντων δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο στην ΕΠΟ αν πρώτα δεν γίνει το δικό του για τον αρχιδιαιτητή.

Τέτοιο καημό με τον Άγγλο, ούτε ο Τίγρης με τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο.

Είναι άλλο πράγμα όμως να έχεις μια ιδέα, μια άποψη ή ακόμη και μια… αποστολή. Και άλλο να αραδιάζεις δημόσια μια σειρά από ανακρίβειες που αν δεν φωτογραφίζουν την άγνοια σου, τότε προφανώς και έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν μια παράξενη προπαγάνδα.

Ναι, ακούστηκαν απίστευτα πράγματα χθες βράδυ από τον γνωστό δικηγόρο στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαϊδη. Και θα είχε ενδιαφέρον να έρθουν όλα τα στοιχεία στο τραπέζι. Γιατί είτε κάποιος δεν ξέρει τι λέει. Είτε δεν έχει πρόβλημα να κάνει πως δεν ξέρει τι λέει.

Και άραγε ποιο τελικά είναι χειρότερο;

Υποστήριξε για παράδειγμα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ πως όταν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA ενημέρωσε για την ετήσια αμοιβή του Κλάτενμπεργκ που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ ετησίως και που προφανώς είναι δυσβάσταχτη για το ταμείο της ομοσπονδίας. «Τους ενημέρωσα ότι το ποσό που λαμβάνει είναι τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα συγκεκριμένα 600 χιλιάδες ευρώ» ήταν η ατάκα του.

Πως μπορεί όμως να το είπε αυτό ειδικά στους ανθρώπους της UEFA από τη στιγμή που η συνομοσπονδία καλύπτει σχεδόν την μισή αμοιβή του αρχιδιαιτητή; Όταν η UEFA ξέρει καλά πως το ποσό είναι (μεικτά) 448.000 ευρώ. Και κυρίως ότι η ΕΠΟ δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ: 200.000 ευρώ πληρώνει η big 4, και τα υπόλοιπα η συνομοσπονδία.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «δεν είναι εύκολο να βρεις αρχιδιαιτητή με λιγότερα χρήματα . Δεν έρχονται με λιγότερα από 300.000 ευρώ. Δεν μπορεί να έρθει με 3000 ευρώ το μήνα κανείς δεν θα το δεχτεί» Άρα λοιπόν αναφέρεται σε έναν (επόμενο) αρχιδιαιτητή που θα κοστίζει όχι λιγότερο από 300 χιλιάδες ευρώ.

Χωρίς όμως να λέει αν η UEFA (που έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει και εκείνη την παραμονή του Κλάτενμπεργκ) θα πληρώσει κάποιο μέρος αυτού του ποσού. Και βέβαια χωρίς να αναφέρει ότι προφανώς η Big 4 δεν θα συνδράμει οικονομικά σε περίπτωση αντικατάστασης.

Γιατί η Big 4 θεσμικά εκπροσωπείται από την Super League. Και στη Super League 11 από τις 14 ομάδες ζήτησαν ήδη την παραμονή του Κλάτενμπεργκ στο πόστο του. Αν ο Μπαλτάκος επιχειρήσει να μην ακούσει την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (που σε τελική ανάλυση είναι και η μοναδική που πρέπει να ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη υπόθεση) τότε λογικά θα πρέπει να αναλάβει και τον… λογαριασμό.

Και εκεί θα διαπιστώσει πως είναι πολλά λοιπόν τα 448.000 ευρώ μεικτά από τα οποία η Ομοσπονδία δεν πληρώνει ευρώ. Αλλά δεν θα είναι πολλά τα τουλάχιστον 300.000 ευρώ που η ΕΠΟ πιθανότατα θα πρέπει να τα πληρώσει μόνη της. Μαθηματικά από εκείνο το ράφι του μανάβη με τις ντομάτες και τις πατάτες.

ΥΓ. Αν το θέμα είναι αποκλειστικά οικονομικό, ο Τάκης Μπαλτάκος το κουβέντιασε με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ; Του πρότεινε κάποια μείωση στις αποδοχές του; Δε το μάθαμε ποτέ…

Όπως δεν ακούστηκε στην συζήτηση ότι με τον προηγούμενο αρχιδιαιτητή, τον περίφημο Περέιρα το κόστος ήταν μισό εκατ πάνω. Γιατί ο Πορτογάλος και η παρέα του είχαν γραμματείς, οδηγούς και διέμεναν σε σπίτια στην Κηφισιά και στο Κεφαλάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ