Οι στοιχηματικές άλλαξαν θεαματικά τις αποδόσεις για τον επόμενο πρωταθλητή, αλλά βλέπουν «ανατροπή» από τον Ολυμπιακό

Οι στοιχηματικές άλλαξαν θεαματικά τις αποδόσεις για τον επόμενο πρωταθλητή, αλλά βλέπουν «ανατροπή» από τον Ολυμπιακό

Οι στοιχηματικές αποδόσεις της Super League λένε… πολλά για πολλούς με θέα στον τίτλο. Επισημαίνουν όμως και το αυτονόητο

Μάλλον απροσδόκητη η αφετηρία στο πρωτάθλημα της Super League. Και έστω και αν –πιθανότατα- ζούμε στην χώρα του «εγώ σου τα έλεγα» δύσκολα θα βρεις κάποιον που θα υποστηρίξει ότι μπορούσε να προβλέψει τον περασμένο Μάη τα δεδομένα στις αρχές του Οκτώβρη.

Σα να λέμε: Το κρεσέντο του απόλυτου Παναθηναϊκού που δικαιωματικά έχει ανοίξει φύλλο στο τραπέζι του πρωταθλητισμού, με προίκα το 6Χ6.

Tο +7 το οποίο διατηρεί ήδη από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια ήταν το ισχυρό Super League δίπολο κρατώντας σταθερά τις θέσεις 1-2 από το 2019 και πέρα…

Και το +6 από την ΑΕΚ που βεβαίως εδώ και μερικά 24ωρα ζει κάτι δικό της, διαφορετικό, επιστρέφοντας στην παλιά της γειτονία με τα προνόμια που της προσφέρει το νέο της γήπεδο.

Ναι, προφανώς είναι ακόμη νωρίς. Αλλά η Super League δεν ήταν ποτέ των μεγάλων ανατροπών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως και οι εταιρίες άλλαξαν ήδη σοβαρά τις «αποδόσεις» στο «ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα» στοίχημα. Έγινε φαβορί του 2.10 ο Παναθηναϊκός και μάλιστα είναι στο Νο1 του σχετικού ranking για πρώτη φορά από το 2009-10 όταν και κατέκτησε το νταμπλ.

Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό και υπό αυτή την οπτική; Οι Πράσινοι πριν από τη σέντρα της Super League στο ίδιο «ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα» στοίχημα πλήρωναν με απόδοση 7.00 και ήταν πίσω και από τους Δικέφαλους (5.00) και προφανώς από τον Ολυμπιακό που η απόδοση του είχε χαρακτήρα αδιαφιλονίκητου φαβορί (1.44-1.70) στις στοιχηματικές.

Που συναντά κανείς σήμερα την «απόδοση» των Ερυθρόλευκων στις στοιχηματικές; Στο 2.50 όταν η ΑΕΚ έχει πέσει στο 6.50 και ο ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά εκτός διαδικασίας (18.50). Ο δε Άρης που ξεκίνησε με 13.00-14.00 αυτή τη στιγμή έχει… πετάξει στο 50.00.

Απαραίτητη σημείωση: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -1 από την ΑΕΚ και ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ. Παρά ταύτα (και) οι στοιχηματικές εκτιμούν πως αν μπορεί να ανατραπούν τα ως τώρα δεδομένα αυτό μπορεί να συμβεί μόνο από τον τρεις φορές στη σειρά πρωταθλητή. Από ένα ρόστερ που αν κάποια στιγμή καταφέρει να γίνει ομάδα έχει δεδομένα περισσότερα αγωνιστικά κυβικά από όλους.

Τώρα βεβαίως, «πότε» ακριβώς θα γίνει αυτό και κυρίως «πώς» θα γίνει όταν έχει τις διπλάσιες αγωνιστικές υποχρεώσεις ως τις 14 Νοεμβρίου; Αυτό προφανώς δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς.

Δεκατέσσερα τα επίσημα ματς του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Δεκατέσσερις και οι διαφορετικές εντεκάδες από τον Πέδρο Μαρτίνς, τον Κάρλος Κορμπεράν και πλέον τον Μίτσελ.

Και αν η λογική λέει πως οι Ερυθρόλευκοι δεν θα μπουν σε ζώνη κανονικότητας ως ότου εμφανιστούν με την ίδια σύνθεση στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας έστω για τους τύπους το αυτονόητο της ομοιογένειας; Η αλήθεια είναι πως την Κυριακή έγινε μια αρχή μιας και ο Ισπανός που βρίσκεται στον πάγκο τους έχει μια βασική διαφορά από τον προηγούμενο: Ξέρει.

Γνωρίζει το πρωτάθλημα. Τους αντιπάλους. Τη μεθοδολογία που φέρνει νίκες. Προχθές επέλεξε «8» παλιούς στην εντεκάδα του και χρησιμοποίησε μόνο «παλιούς» και σαν αλλαγές (Βαλμπουενά, Ροντρίγκες, Αγκιμπού) ως ότου ο Σεντρίκ Μπακαμπού να κάνει το 2-0 με τον Ατρόμητο και να καθαρίσει τη μπουγάδα.

Από την άλλη; Τον περιμένει ένα βουνό. Όταν σήμερα ο Παναθηναϊκός ξεκινά τη δουλειά του για το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα, ο Ολυμπιακός τα βάζει σε μια σειρά για την αναμέτρηση με την Καραμπάγκ και ξέρει πως με τον ΟΦΗ δεν μπορεί να ασχοληθεί νωρίτερα από την Παρασκευή. Και μιας και έτσι θα πάει ως την διακοπή για το Μουντιάλ; Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία.

Το αν ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου θα κριθεί από την βαθμολογία της 14ης Νοεμβρίου. Αν είναι σε απόσταση που «γυρίζει» θα το παλέψει για να «γυρίσει». Αν όχι; Τότε τον περιμένει μια σεζόν δίχως πρόσφατο προηγούμενο …

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ