Τι σχέση έχει η Ολιστική Μελέτη με την Ελεωνόρα Μελέτη; Ότι και ο Μπαλτάκος με το ποδόσφαιρο

Τι σχέση έχει η Ολιστική Μελέτη με την Ελεωνόρα Μελέτη; Ότι και ο Μπαλτάκος με το ποδόσφαιρο

Η κωμωδία by ΕΠΟ - Τάκης Μπαλτάκος δεν έχει τέλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάποτε ένας συγγραφέας, υποστήριξε πως « η σάτιρα είναι μάθημα, η παρωδία παιχνίδι». Έχει σημασία ότι ήταν Ρώσος και ο ορισμός του προέκυψε χρόνια πριν. Αν ήταν Έλληνας και ξεστόμιζε την ίδια ατάκα σήμερα; Το παιχνίδι που είχε κατά νου θα ήταν σίγουρα ποδοσφαιρικό. Και θα διεξάγονταν υπο την αιγίδα της ΕΠΟ.

Ναι, μπορεί να μην σου δίνει το δικαίωμα να κουβεντιάσεις αρκετά για ποδόσφαιρο η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας, αν μη τι άλλο όμως σε βάζει σε… στοχασμό. Άλλοτε δοκιμάζοντας τα όρια της σάτιρας και άλλοτε ψαχουλεύοντας στα σκοτάδια της παρωδίας.

Διαβάστε επίσης: «Ο Μπαλτάκος μου έδωσε το λόγο του ότι θ’ ανέβουμε, ν’ ανοίξουν τα τηλέφωνα! – Αγωγές στα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ»

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην καρδιά του Οκτώβρη με το… μεγάλο παζάρι που γεμίζει τις «κατηγορίες» από τη Super League 2 και κάτω είναι ενδεικτικό. Και κυρίως αχαρτογράφητο: Σάτιρα, παρωδία ή μήπως απλά «κωμωδία» όπως την βάφτισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Δεδομένα κάτι σχετικό τέλος πάντων.

Μια ιστορία που επιβεβαιώνει πως το ποδόσφαιρο στα μέρη μας επιβιώνει κατά τύχη. Ειδικά εκείνο το ποδόσφαιρο που δεν αφορά στα γεμάτα πορτοφόλια της Super League. Θα διεξάγεται όποτε θέλει η ΕΠΟ, με οποίες ομάδες θέλει η ΕΠΟ, με όποιο τρόπο θέλει η ΕΠΟ και ο Τάκης Μπαλτάκος. Και σε όποιον αρέσει.

Αν δεν αρέσει, ας αποχωρήσουν όσοι διαφωνούν. Απλά και δημοκρατικά. Να φύγουν όλοι. Να μείνει ο Τάκης Μπαλτάκος και οι συνεργάτες του που αποφάσισαν τον Οκτώβρη να διαλέξουν ποιες ομάδες θα αγωνίζονται στη Super League 2 -άρα θα είναι επαγγελματικές- και ποιες όχι -άρα θα παραμείνουν ερασιτεχνικές-. Ομάδες που έχουν μαζευτεί από τον Ιούλη, που έχουν ξοδέψει χρήματα έχοντας κάνει έναν σχεδιασμό. Ομάδες που δίχως κριτήρια μπήκαν όλες μαζί σε μια μηχανή του κιμά.

«Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν εξ υμών ότι το πρόβλημα ουσιαστικά εκκινεί από την απόφαση να διεξαχθούν ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κατά παράβαση των νόμων της ελληνικής Πολιτείας σε ό,τι αφορά στο Μητρώο Σωματείων, στους οποίους η ΕΠΟ είναι καταστατικά υποχρεωμένη να πειθαρχεί» εξήγησε με την επιστολή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρνοντας την κατάσταση στην πραγματική της διάσταση.

Όλη αυτή η φασαρία γίνεται γιατί δεν συμφωνούν οι διοικούντες της Ομοσπονδίας με το «Μητρώο» των σωματείων. Όπως ανακοίνωσαν μάλιστα ουδέποτε θα το αποδεχθούν καθώς είναι «αντίθετο στην Ολιστική Μελέτη, το Καταστατικό της ΕΠΟ και τα Καταστατικά της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ». Επειδή όμως είναι μεγαλόκαρδοι; Δίνουν μια ευκαιρία στον Λευτέρη Αυγενάκη. Επιτρέπουν να αγνοήσει τον νόμο και να… επιτρέψει τη συμμετοχή των σωματείων που δεν έχουν υπαχθεί σε αυτό! Οι ίδιοι που ζήτησαν διορία από τον Αυγενάκη ως τα μέσα Ιούλη προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο όλα τα σωματεία για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Μην γελάτε, δεν είναι αστείο…

Τι είναι το «Μητρώο»; Νόμος του Κράτους. Και μάλιστα ένας από τους λίγους που έχουν πραγματικά ένα νόημα με θέμα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εκείνον που επιδοτείται, που χρησιμοποιεί δημοτικά γήπεδα, που τον πληρώνουν από την τσέπη τους γονείς για να μπορούν να αθληθούν τα παιδιά τους. Τι λέει το «Μητρώο» σε κάθε σωματείο; Αν έχεις ομάδα, δώσε μου και τα στοιχεία σου. Ποιοι αποτελούν το συμβούλιο σου, ποιος είναι ο προϋπολογισμός σου, ποιοι απασχολούνται στην ομάδα σου κλπ.

Γιατί η ΕΠΟ δεν θέλει το Μητρώο – που δεν το ήθελε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όταν ήταν ακόμη πρόεδρος στην ΕΟΚ-; Για λόγους… μαθηματικούς. Υποστήριζε μέχρι πρόσφατα ότι υπάρχουν 4.500 ποδοσφαιρικά σωματεία στη χώρα, ενώ το Μητρώο με τα στοιχεία που έχει ήδη συλλέξει (έχουν υπαχθεί σε αυτό το 87,5% των ομάδων) μετρά κάπου 2.500. Που είναι οι άλλες 2.000; Μόνο στις κάλπες που στήνουν οι ΕΠΣ στη διαδικασία που καταλήγει ως τις εκλογές της ΕΠΟ.

ΥΓ. Με την ευκαιρία: Το Μητρώο λέει είναι κόντρα στην «Ολιστική Μελέτη». Δεν πρόκειται για την ίδια Μελέτη –που φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού- που υποστήριζε πως για την πρόσληψη Εκτελεστικού Διευθυντή (CEO) θα πρέπει να προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός; Συνωνυμία; Βρες μπας και είναι η… Ελεωνόρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ