Ούγκο Κάιπερς: Ένα περιζήτητο «κανόνι»

Ούγκο Κάιπερς: Ένα περιζήτητο «κανόνι»

To10.gr καταγράφει τα δεδομένα για τον 2ο σκόρερ της Football League * Οι κρούσεις από Πανιώνιο, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, το 2ετές συμβόλαιο με τον Εργοτέλη και η οψιόν της Σταντάρ.

Πριν από λίγο καιρό ο Ολυμπιακός πρόλαβε όλους τους ενδιαφερόμενους και έκανε δικό του τον Δημήτρη Μάνο. Τον πρώτο σκόρερ και ηγέτη του ΟΦΗ στην πορεία ανόδου από τη Football League στη Super League. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη «κανόνι» στην κατηγορία, που θεωρείται βέβαιο ότι από τη νέα σεζόν θα εκτοξεύει «οβίδες» στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας. Ενας παίκτης που ήδη έχει προκαλέσει παρασκηνιακές κινήσεις από τους (πολλούς) ενδιαφερόμενους. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Ούγκο Κάιπερς. Τον παίκτη-αποκάλυψη της εφετινής χρονιάς, που με τα 17 γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι κοντά στο να κρατήσει σχεδόν… μόνος του την ομάδα του στην κατηγορία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ…

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα: Οσα προκύπτουν το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 21χρονου (07/02/1997) σέντερ φορ του Εργοτέλη δεν είναι ακριβείς. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι δανεικός στους Κρητικούς, όπως λανθασμένα διακινείται. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή και συμβόλαιο δύο χρόνων. Με τον Εργοτέλη να έχει τον απόλυτο έλεγχο για το μέλλον του. Με την υποσημείωση ότι εάν η Σταντάρ Λιέγης το επιθυμεί, μπορεί να κάνει και πάλι δικό της τον Κάιπερς, ισοφαρίζοντας όποια προσφορά φτάσει στην ομάδα του Ηρακλείου.

Με λίγα λόγια, όποιος επιθυμεί να τον αποκτήσει θα πρέπει, είτε να πληρώσει τις 300-400.000 ευρώ (συν ένα ποσοστό μεταπώλησης) που ζητά για την παραχώρησή του ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Μαγκέντ Σαμί, είτε να περιμένει να… υποβιβαστεί ο Εργοτέλης στην (ερασιτεχνική) Football League 2, οπότε και αναγκαστικά θα διαλυθεί η ΠΑΕ, άρα οι παίκτες θα μπορούν να μείνουν ελεύθεροι. Με το τελευταίο σενάριο, ωστόσο, να μην είναι το πιο ρεαλιστικό, καθώς οι Κρητικοί έχουν μία αρκετά καλή διαφορά από τις θέσεις του υποβιβασμού και δεν αντριμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσης, όπως οι άλλες ομάδες της κατηγορίας.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

Τα κατορθώματα του 21χρονου Βέλγου στράικερ δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από σημαντικούς συλλόγους της Super League (και του εξωτερικού). Ηδη έχει γίνει γνωστό ότι ο Πανιώνιος ρώτησε τον Εργοτέλη για λεπτομέρειες. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Παναιτωλικός επίσης δείχνει ενδιαφέρον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr ο Αστέρα Τρίπολης και ο Ατρόμητος αναμένεται να μπουν δυναμικά στο κόλπο για την απόκτησή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο τεχνικός των Αρκάδων, Σάββας Παντελίδης, φέρεται να έχει καταθέσει την άποψη ότι «ο Κάιπερς είναι ο κορυφαίος παίκτης της Football League». Ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τους Περιστεριώτες, λέγεται ότι ήδη μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, έκανε μία πρώτη επαφή με τη διοίκηση Σαμί, με σκοπό να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Αιγύπτιου ιδιοκτήτη του Εργοτέλη. Εξάλλου, ειδικά η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι «καίγεται» για σέντερ φορ, καθώς έχει ήδη αποφασιστεί να φύγει ο Ντάουντα και εναλλακτική είναι μόνο ο νεαρός Κωτσόπουλος.

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι ο Κάιπερς έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και ομάδων από το εξωτερικό. Η ηλικία του (μόλις 21 ετών), σε συνδυασμό με την τεράστια πρόοδο και βελτίωση που δείχνει στον Εργοτέλη, συν το δεδομένο ταλέντο του, καθιστούν την περίπτωσή του ιδιαίτερα θελκτική. Ενώ εάν στη ζυγαριά μπει και η πολύ χαμηλή τιμή πώλησης, καθίσταται σαφές ότι ο Κάιπερς διάγει τις τελευταίες εβδομάδες του ως ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη. Διότι μετά το τέλος της Football League, η μεταγραφή είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ