H δεύτερη φορά του Ρέτσου και οι επικίνδυνοι χειρισμοί με τον Ντόι

H δεύτερη φορά του Ρέτσου και οι επικίνδυνοι χειρισμοί με τον Ντόι

Ο ένας επιστρέφει στα γαλανόλευκα έπειτα από μια… αιωνιότητα. Ο άλλος παραμένει στον «αέρα».

Ήταν 23 Μαρτίου του 2018 όταν ο Παναγιώτης Ρέτσος φόρεσε για τελευταία φορά το εθνόσημο της Ανδρών: Φιλικό με την Ελβετία στην εποχή του Σκίμπε, σα να λες μια αιωνιότητα πριν. Ενενήντα λεπτά σαν αριστερός μπακ. Από τότε: Έπαιξε ξανά στην εθνική Ελπίδων, τέσσερις φορές με εκλέκτορα τον Γιάννη Γκούμα –η τελευταία Οκτώβρης του ΄20-.

Και έβαλε με έναν τρόπο το όνομα του σε ποδοσφαιρικό trivial pursuit. Κάποιος που έπαιξε πρώτα στην Ανδρών (31/8/2017 μια μέρα μετά την ιστορική μεταγραφή του στη Μπάγερ Λεβερκούζεν) και έπειτα στην Ελπίδων (5/9/2019). Πλοκή που δεν τη λες ακριβώς συνηθισμένη…

Θα ανοίξει σύντομα ο δεύτερος κύκλος του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (στο οποίο κλήθηκε και το καλοκαίρι του ΄21 δίχως να αγωνιστεί στα προκριματικά του Μουντιάλ κόντρα σε Κόσοβο και Σουηδία).Το επιβεβαίωσε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Παράθυρο για ευκαιρίες είναι τα φιλικά που έρχονται με τη Μάλτα (17/11) και την Ουγγαρία (20/11). Ποιος δεν θέλει περισσότερους ετοιμοπόλεμους τον Μάρτη όταν ξεκινούν τα προκριματικά για το Euro. «Παιχνίδια πληροφορίας για εμένα και ευκαιρίας για τους παίκτες» ήταν η ατάκα του.

Ο Ρέτσος είναι ελβετικός σουγιάς. Ίσως ο μοναδικός Έλληνας που παίζει και στις τέσσερις θέσεις της άμυνας, αλλά και σαν αμυντικός χαφ. Υπερπολύτιμος σε κάθε rotation. Αρκεί φυσικά να είναι υγιής. Δεν τον φώναξε τυχαία ο Ουρουγουανός και ας μην έχει ως εδώ μεγάλο ρόλο στον Ολυμπιακό (6συμ). Το πρόβλημα είναι ότι το επιτελείο γύρω του δεν έδειξε ανάλογα αντανακλαστικά και για έναν άλλο Ερυθρόλευκο.

Προσωπική άποψη: μεγάλο λάθος ότι σε αυτό το παράθυρο των φιλικών δεν είναι με το εθνόσημο και ο Ανδρέας Ντόι. Όχι μόνο για την θεαματική του ανάδειξη από τον Μίτσελ, όσο για λόγους πρακτικούς. Στην γωνία είναι η εθνική ομάδα της Αλβανίας για τον 19χρονο άσο. Και δικαιολογημένα. Άλλο trivial pursuit η δική του ιστορία.

Διεθνής με την Αλβανία U-16 και U-20 από όπου έλκει την καταγωγή του, διεθνής με την Ελλάδα U-17 και U-18 όπου γεννήθηκε. Η κλήση στην Ανδρών είναι που μετρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αλβανία έσπευσε, αλλά ο Ντόι περιμένει. Η ΕΠΟ θα έπρεπε να δείξει καλύτερα αντανακλαστικά. Ποια ΕΠΟ όμως ασχολείται με την Εθνική μας ομάδα; Ο καημός του Μπαλτάκου είναι οι διαιτητές. Δεν υπάρχει όμως έστω ένας να μιλήσει για ποδόσφαιρο στο πάρκο Γουδή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ