Εκεί που δεν βλέπει η… πεθερά (vid)

Εκεί που δεν βλέπει η… πεθερά (vid)

Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε απόψε. Ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να ηττηθεί.

Η μια από τις δύο πεντάδες του έβαλε 5 πόντους για 14 σουτ και μάλιστα με 0/9 τρίποντα. Και οι δυο πεντάδες του μαζί σε είκοσι λεπτά (10΄-30΄) έβαλαν 25 πόντους όταν μόνο στην πρώτη περίοδο σταμάτησαν στους 24.

Αν προσθέσει κάποιος την καθαρή ήττα στα ριμπάουντ (31-40) αλλά και την συνολικά τραγική επίδοση από το τρίποντο (7/26 δηλαδή 26,9%), τότε καταλήγει εκ του ασφαλούς στο συμπέρασμα ότι απόψε ο Ολυμπιακός έκανε μια πραγματικά σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού. Νίκη κόντρα στον πιο μεγάλο αντίπαλο κάθε ομάδας: Τον κακό της εαυτό.

Πως τα κατάφεραν οι νταμπλούχοι, παρότι έπεσαν σχεδόν σε όλες τις παγίδες που μαεστρικά έστησε στο παρκέ ο Ντέγιαν Ράντονιτς; 100% από την άμυνα τους. Εκείνη που έφερε 11 κλεψίματα (!) και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό συνολικά στον απαγορευτικό αριθμό για τέτοιο ματς των 17 λαθών.

Διαβάστε επίσης: Έτσι δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό σερί του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό

Είχε ο Ολυμπιακός 20 ασίστ για 10 λάθη. Είχε ο Παναθηναϊκός 13 ασίστ για 17 λάθη. Μπορεί να πρόκειται για αριθμούς που δεν τους… βλέπει η πεθερά, αλλά επί της ουσίας έκριναν και την βραδιά σε αυτό το κλασικό ντέρμπι.

«Δεν θα είμαστε ξανά τόσο νευρικοί» υποσχέθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πιθανότατα έχει δίκιο. Παίκτες σαν τον Παπανικολάου, τον ΜακΚίσικ και τον Λαρεντζάκη που έχουν φάει με το… κουτάλι αυτά τα ματς δύσκολα θα βρεθούν όλοι μαζί ξανά σε τέτοια νύχτα.

Το θέμα όμως είναι ότι έπειτα από 20+ επίσημα παιχνίδια στη σεζόν η ομάδα του δεν παίρνει όσα χρειάζεται από άλλους. Γιατί για τον Πίτερς και τον Μπολομπόι το αποψινό ήταν άλλη μια νύχτα στην (ίδια) δουλειά. Και όσο το rotation δεν εξασφαλίζει ανέσεις τόσο και όλα τα βάρη θα πέφτουν στις ίδιες πλάτες: 33.09 ο Γουόκαπ, 37.46 ο Βεζένκοφ, 29.47 ο καταπληκτικός Φαλ. Ως πότε θα βγαίνει αυτός ο λογαριασμός;

Και ο Παναθηναϊκός; Οι Πράσινοι είναι δεδομένα πια μια άλλη ομάδα σε σχέση με την περσινή. Και έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αρκεί να βάλουν στο παιχνίδι τους περισσότερες συνεργασίες. Ο Ράντονιτς πατά πάνω στην ιδέα της «άμυνας δίχως αύριο» και ειδικά στην πίεση της μπάλας.

Αυτό όμως του στερεί γκαρντ που θα… φτιάξουν για τους συμπαίκτες του και αναγκάζει την επίθεση συνολικά σε μια διάσταση. Και αυτό οι αντίπαλοι προπονητές το διαβάζουν εύκολα και οι καλές ομάδες το αντιμετωπίζουν: 0/5 ο Γουίλιαμς, 9/19 ο Μπέικον σταθερά από μακρινή απόσταση. Και συνολικά χειρότερο ποσοστό στο τρίποντο ακόμη και από τον Ολυμπιακό (7/28 άρα ακριβώς 25%).

Απόψε φωνάζει για την διαιτησία. Θα έπρεπε να φωνάζει για την απόκτηση ενός ακόμη γκαρντ που δεν έχει. Εκείνον που τον χωρίζει στα αλήθεια από την ολική του επαναφορά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ