«Μπαμ» με τον Αντετοκούνμπο ψάχνει ο Παναθηναϊκός – Τι σημαίνει αυτό για Μήτογλου και Ολυμπιακό…

«Μπαμ» με τον Αντετοκούνμπο ψάχνει ο Παναθηναϊκός – Τι σημαίνει αυτό για Μήτογλου και Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πρώτη επιλογή για τον Παναθηναϊκό.

Στην αγορά για την απόκτηση ψηλού έχει βγει ο Παναθηναϊκός, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς και τους συνεργάτες του στο Τριφύλλι να ψάχνουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζουν οι Πράσινοι είναι αυτή του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο αδερφός των Γιάννη και Θανάση αγωνίζεται στην G-League με τη θυγατρική ομάδα των Σικάγο Μπουλς, Windy City Bulls, έχοντας υπογράψει two-way contract με τους Ταύρους.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Επτά γκολ σε φιλικό και άμεση παραίτηση προπονητή της Super League

Πρόκειται για μια αρκετά ελκυστική περίπτωση, καθώς ο Κώστας Αντετοκούνμπο μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις με την αθλητικότητα και το παιχνίδι πάνω από το στεφάνι.

Η περίπτωσή του, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολη, με τον Παναθηναϊκό να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, αλλά να έχει ισχυρό ανταγωνισμό, καθώς για τον Κώστα ενδιαφέρεται και η Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη. Η ομάδα του Ελληνα προπονητή έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην πλευρά του 25χρονου άσου και περιμένει την απάντησή του.

Η Φενερμπαχτσέ μάλιστα μπορεί να προσφέρει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής στον Κώστα Αντετοκούνμπο, καθώς ο σοβαρός τραυματισμός του Μότλεϊ έχει αφήσει μεγάλο κενό στη γραμμή των ψηλών και όποιος αποκτηθεί θα έχει μίνιμουμ 20 λεπτά συμμετοχής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Φενερμπαχτσέ έχει ένα ακόμα αβαντάζ στη μάχη για την απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης γνωρίζει πολύ καλά τον Ελληνα άσο από την κοινή τους θητεία στην εθνική ομάδα και οι δύο άνδρες έχουν άριστη σχέση.

Σε αντίθεση με την τούρκικη ομάδα, ο Παναθηναϊκός και ο Ντέγιαν Ράντονιτς τη δεδομένη στιγμή αδυνατούν να εγγυηθούν συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής, καθώς όλοι κρίνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι και κανείς στο Τριφύλλι δεν έχει εγγυημένη θέση και χρόνο.

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για τον Ελληνα σέντερ πιθανότατα βάζει στον «πάγο» την περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου. Ο 26χρονος άσος πριν από λίγες ημέρες απολογήθηκε ενώπιον της FIBA για την υπόθεση χρήσης απαγορευμένης ουσίας και μέσα σε 2-3 εβδομάδες αναμένεται η απόφαση για την ποινή του.

Όπως όλα δείχνουν δεν είναι πιθανό να του καταλογιστεί δόλος και το πιο πιθανό σενάριο είναι μια ποινή μεταξύ 1-2 ετών, με την πλευρά του αθλητή να διατηρεί δικαίωμα έφεσης ή και προσφυγής στο CAS σε τρίτο βαθμό. Αν τιμωρηθεί με ποινή ενός έτους, αυτό θα σημαίνει ότι από τον προσεχή Μάρτιο θα έχει δικαίωμα συμμετοχής (το τεστ είχε γίνει στις 4 Μαρτίου, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό) και θα μπορεί να επιστρέψει στη δράση.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε τα νεότερα από την υπόθεση του Μήτογλου, καθώς ο διεθνής άσος είναι ένας παίκτης που οι άνθρωποι του Τριφυλλιού θα ήθελαν να τον δουν ξανά με τα πράσινα. Οι δύο πλευρές μάλιστα είχαν προχωρήσει στις πρώτες συζητήσεις, σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά, όταν μείνει ελεύθερος από την Αρμάνι.  Ωστόσο, το γεγονός ότι οι Πράσινοι στρέφονται πλέον προς την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο, πιθανό να σημαίνει ότι αφήνουν στην άκρη την αντίστοιχη του Ντίνου Μήτογλου.

Η απόσυρση του Παναθηναϊκού ενδεχομένως να ανοίγει τον δρόμο στον Ολυμπιακό, ο οποίος επίσης ενδιαφέρεται για τον Ελληνα φόργουορντ/σέντερ. Οι Ερυθρόλευκοι τη δεδομένη στιγμή δεν βιάζονται, καθώς είναι «γεμάτοι» στη θέση του 26χρονου άσου, με τις όποιος εξελίξεις να μεταφέρονται για το επόμενο καλοκαίρι. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν «καίγονται» για την άμεση ενεργοποίηση του Ντίνου Μήτογλου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να περιμένουν ακόμα και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον χρειαστεί.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα, όταν θα βγει η ποινή του Ντίνου Μήτογλου, με τον Παναθηναϊκό τη δεδομένη στιγμή, όπως φαίνεται, να στρέφει αλλού το ενδιαφέρον του και το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στην πρώτη θέση της «πράσινης» λίστας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ