Τα «παρατράγουδα» της ΕΠΟ έβγαλαν… όπλα για Μπαλτάκο και Τζακ- Κοιτάξτε ποιοι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τα «παρατράγουδα» της ΕΠΟ έβγαλαν… όπλα για Μπαλτάκο και Τζακ- Κοιτάξτε ποιοι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τα… κάλαντα στην ΕΠΟ τα «λένε» οι Νότιοι του Γιαννάκη και οι «Βόρειοι» του Μάκη- Έπιασε τόπο το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι του Μπαλτάκου στη Θεσσαλονίκη.

Σε περιπτώσεις σαν της ΕΠΟ η αντίδραση πρέπει να είναι πάντα συγκεκριμένη. Με δύο λόγια: Βάζεις τα γέλια για να μην βάλεις τα κλάματα διαπιστώνοντας ποιοι είναι οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου –αλλά και παραπάνω από 10-15 εκατ ευρώ ετησίως από τηλεοπτικά δικαιώματα, ποσοστά μεταγραφών, κονδύλια από UEFA-FIFA κλπ-.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν καθίσει στο «σβέρκο» των επενδυτών, που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Κυβέρνηση, που κρατούν σε ομηρία την «διαιτησία». Στολίδια για… Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον Ντόρσεϊ

Δεν επιλέγουν τυχαία να «κρύβονται» πίσω από την ανωνυμία, ούτε βεβαίως τυχαία έχουν μετατρέψει την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε παρακμιακό καφενείο επιδιώκοντας την απαξίωση του δημοφιλέστερου σπορ. Διότι αν υποχρεωθούν να βγουν από το καβούκι τους, τότε η Αννίτα Πάνια θα χτίσει ολόκληρο τον στόλο της από την αρχή για τα θρυλικά «παρατράγουδα» και ανατινάζει τα μηχανάκια της τηλεθέασης.

Υπερβολές είπατε; Ας μιλήσουν τα γεγονότα. Και κυρίως, ας σχηματίσει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Η ευκαιρία είναι «ιδανική» καθώς στο πάρκο Γουδή «ξεκίνησε» πόλεμος. Τα συνεταιράκια της «Εξυγίανσης» έχουν πάρει τα όπλα για χατίρι του Τάκη Μπαλτάκου και του Τζακ Φιλιππούση. Του προέδρου και του CEO που έστησαν εμφύλιο για το ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό.

Ο Τζακ έχει τις πλάτες του Γιαννάκη και του Τίγρη. Και ο πολύπειρος Μπαλτάκος όμως δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Έπιασε τόπο το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και το ραντεβού με τον Μάκη Γκαγκάτση. Το ντέρμπι πλέον είναι κανονικά ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Το διαπιστώνει εύκολα ο καθένας αν δει ξαφνικά το ένα μετά το άλλο «Μέσο» του Ιβάν να τα χώνει στα ίσια στον μέχρι… χθες αγαπημένο τους τεχνοκράτη, Φιλιππούση.

Προκύπτουν μάλιστα πλέον ευθέως και απειλές του στιλ: «Εφόσον λοιπόν η ΕΠΟ επέλεξε να έχει κανονικό πρόεδρο και όχι γλάστρα που να ποτίζει ο Φιλιππούσης κι αφού ο CEO της ΕΠΟ θέλει να παριστάνει τον πρόεδρο, διατηρώντας παράλληλα και την παχυλή αμοιβή του εκτελεστικού διευθυντή, το πράγμα, νομοτελειακά, οδηγείται σε αδιέξοδο. Αν η λύση στο αδιέξοδο είναι η παραίτηση Μπαλτάκου, όπως ακούγεται ότι επιθυμούν κάποιοι, τότε η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κινδυνεύσουν να μπουν σε μεγάλες περιπέτειες. Διότι θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί στη FIFA και στην UEFA πώς μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια παραιτούνται δύο πρόεδροι (Ζαγοράκης, Μπαλτάκος), που ψηφίστηκαν με τεράστια πλειοψηφία από τις ΕΠΣ, επειδή «δεν μπορούν να διοικήσουν την ΕΠΟ». Ας το αναλογιστούν αυτό όσοι ανέχονται τη σημερινή κατάσταση».

Είπαμε όμως ότι το θέμα έχει «χοντρύνει». Άρα δεν χωρά μόνο νεροπίστολα. Βγήκαν από το καβούκι τους και οι τεχνοκράτες παράγοντες της Ομοσπονδίας. Για παράδειγμα ο Κώστας Ντάσιος, του περίφημου συνεργείου της Αχαΐας που ο Γιαννάκης εμπιστεύεται για όλες τις δουλειές και που μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν κατάφερε να συνδέσει με τον Τίγρη.
Θαυμάστε ανάρτηση. Απολαύστε επιχειρήματα. Και κυρίως: Τεχνοκρατική γραφή.

Και βέβαια ένα τέτοιο αριστούργημα δεν μπορεί να μείνει δίχως απάντηση. Ανέλαβε λοιπόν την ιερή αυτή υποχρέωση ο Νίκος Βακάλης. Και η τοποθέτηση του αν μη τι άλλο σε έναν κανονικό κόσμο θα είχε ενδιαφέρον για την Αθλητική Δικαιοσύνη. Διότι τον «σύντροφο» του, τον Ντάσιο τον εξισώσει σε αξιοπιστία και κύρος με την… Καϊλή ο Βακάλης. Λέει για την ακρίβεια ότι είναι «σα να μας κάνει η κήρυγμα Καϊλή περί διαφάνειας και νομιμότητας». Τι να εννοεί άραγε ο κ. Βακάλης; Γίνονται τέτοια πράγματα στην ΕΠΟ;

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας έρχεται κακός χαμός. Ο Μπαλτάκος θέλει να είναι πρόεδρος, ο Φιλιππούσης θέλει να είναι CEO. Η ολιστική μελέτη που έχει γίνει «πατσαβούρι» στα χέρια τους δίνει πολλές εξουσίες στον δεύτερο, ο οποίος έχει και τις πλάτες του Τίγρη. Στον πρώτο όμως έταξαν άλλα. Και κάπως έτσι φτάσαμε σε αδιέξοδο.

Θα τα βρουν φυσικά τα παιδιά. Πάντα τα βρίσκουν. Απλά ως ότου να συμβεί θαυμάστε ελεύθερα. Διότι πραγματικά αξίζει τον κόπο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ