Ραντεβού στο Μαξιμίρ

Ραντεβού στο Μαξιμίρ

Ας ξεσκουριάσουμε. Μπαράζ Μουντιάλ μπροστά μας. Δύο ματς σοβαρότατα γίνονται το βράδυ και θα ασχοληθεί μαζί τους ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος και στοιχηματικά.

Μια ματιά στις ξένες αγορές λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και γινόταν αμέσως ορατό ότι το ραντεβού του Μαξιμίρ και η συνάντηση του Μπέλφαστ απασχολούσαν πολύ κόσμο. Μόνο η αγορά του 1-2-Χ στον αγώνα της Κροατίας με την Ελλάδα είχε πάρει πάνω της περίπου 250.000 ευρώ, σχεδόν μια μέρα πριν από το σφύριγμα της έναρξης. Και ήταν το Νο1 ματς σε ποντάρισμα του διημέρου 24 ώρες πριν αρχίσει! Από το προαναφερθέν κεφάλαιο, το 70% είχε τοποθετηθεί στον άσο και μόλις το 10% στην ομάδα του Σκίμπε που έφτανε σε αποδόσεις μέχρι και πάνω του 20,00!

Όσο για τα γκολ, το under πλησίαζε το 70%. Και εδώ αρχίζει η προσωπική κουβέντα του …καμμένου. Δείτε ματς της Κροατίας στον 9ο προκριματικό όμιλο.

Με Ισλανδία: 2-0 εντός, 0-1 (ήττα) εκτός.

Με Φινλανδία: 1-1 εντός, 1-0 εκτός.

Με Ουκρανία: 1-0 εντός, 2-0 εκτός.

Με Τουρκία: 1-1 εντός, 0-1 εκτός.

Με Κόσοβο: 1-0 εντός, 6-0 εκτός.

Δηλαδή έγιναν 10 παιχνίδια με τους Κροάτες γηπεδούχους ή φιλοξενούμενους και σχεδόν όλα έμειναν στο under. Μόνο ένα ανέβηκε στο Over και μόνο ένα έγινε ΓΚΟΛ – ΓΚΟΛ και ακόμα και αυτό έμεινε στο under.

Και την ίδια στιγμή όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το πρώτο μέλημά της ελληνικής ομάδας, όταν μπαίνει στο γήπεδο κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Με λίγα λόγια το σημερινό ματς ταιριάζει πιο πολύ στην Ελλάδα που θα έχει προσανατολισμούς ανασταλτικούς παρά στους Κροάτες που δυσκολεύτηκαν ακόμα και από την άμυνα του Κοσόβου.

Under στο Ζάγκρεμπ λοιπόν.

Και under και στο Μπέλφαστ ως αρχική επιλογή.

Πρόκειται για  το δεύτερο πιο πονταρισμένο ματς των ημερών Πέμπτη και Παρασκευή. Αυτό μέχρι τα μεσάνυχτα είχε πάρει πάνω του 150.000+. Το 25% πήγαινε στη Β. Ιρλανδία, το 32% στο Χ και τα υπόλοιπα στο διπλό. Σαν να μοιάζει με φαβορί το σχεδόν 40% που εναποτέθηκε στην Ελβετία. Όμως, αν προσθέσουμε το ποσοστό της ισοπαλίας και της νίκης των γηπεδούχων πλησιάζουμε στο 60%, συνεπώς ο πιο πολύς κόσμος κινείται προς το 1Χ παρά το διπλό. Και είναι λογικό να το φοβούνται. Ποιος Ελβετός θα δυσαρεστηθεί αν το ματς λήξει 0-0 ή 1-1; Και γιατί να ρισκάρει ο Πέτκοβιτς με τους παίκτες του αν το ματς φτάνει στο 70’ και το αποτέλεσμα είναι 0-0 ή 1-1;

Το γεγονός ότι αυτά τα παιχνίδια είναι τα πρώτα της σειράς είναι λογικό και για τις τέσσερις ομάδες να παρουσιαστούν πιο μαζεμένες, αφού απομένει η ρεβάνς για να κρίνει οριστικά την πρόκριση. Τώρα αν η Κροατία βρει την ελληνική άμυνα στη χειρότερή της μέρα μπορεί να κυνηγήσει και σκορ που θα μετατρέψει τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία. Όμως, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δύσκολα επιβεβαιώνεται. Περιμένουμε δύο μάχες το βράδυ. Ίσως και να κριθούν στη λεπτομέρεια.

Under και στα δύο λοιπόν με την πιθανότητα κόντρας στην Ελβετία (1Χ υπέρ των Βορειοϊρλανδών δηλαδή) να συμπεριλαμβάνεται στο παιχνίδι μας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ