Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι 5+7 φάσεις που «καίνε» Κέλετ, Πινέιρο και Μπένετ (vid)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι 5+7 φάσεις που «καίνε» Κέλετ, Πινέιρο και Μπένετ (vid)

Η ανατομία ενός εγκλήματος με αποδείξεις. Πώς αλλοιώθηκαν τα δύο ντέρμπι «αιωνίων» και παράλληλα η βαθμολογία του πρωταθλήματος...

Τι κι αν έχουν περάσει σχεδόν τρία 24ωρα από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης»; Ακόμα να καθίσει η σκόνη από όσα έγιναν και στέρησαν από τους Πειραιώτες μία νίκη που άξιζαν 100 τοις 100. Μία νίκη που θα έπαιρναν αν μετρούσε το κανονικό γκολ του Βρουσάι στο 89′, το οποίο όμως ακυρώθηκε από τον Πορτογάλο διαιτητή Πινέιρο με τη συνδρομή και του VAR για ένα οφσάιντ που μόνο στη φαντασία του υπήρξε.

Ο Πινέιρο πρόσθεσε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Δανού Κέλετ που έγραψε τη δική του ιστορία στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο. Τότε που μετέτρεψε σε πέναλτι ένα επιθετικό φάουλ στην τελευταία φάση του ματς και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να μείνει όρθιος, σε ένα παιχνίδι που το 0-1 με το οποίο έχανε μέχρι εκείνη την ώρα ήταν άκρως κολακευτικό για εκείνον.

Διαβάστε επίσης: Εξέλιξη έκπληξη για τον πάγκο: Με αυτόν μιλάει ο Παναθηναϊκός

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που τείνει να γίνει viral. Τι δείχνει αυτό το βίντεο; Τίποτα περισσότερο από ό,τι πραγματικά συνέβη στα δύο φετινά ντέρμπι «αιωνίων». Αλλοίωση των δύο ματς και της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Με… ηθικό αυτουργό τον Μπένετ και εκτελεστικά όργανα τους Κέλετ, Πινέιρο και όλο το παρέακι σε VAR κτλ.

Σε αυτό το βίντεο δεν περιλαμβάνονται μόνο οι δύο καταφανέστατες αδικίες εις βάρος του Ολυμπιακού με το πέναλτι και το ακυρωθέν γκολ, αλλά και δέκα ακόμη φάσεις από τα δύο ματς, όπου όλως τυχαίως οι αποφάσεις των διαιτητών ευνοήσαν τον αντίπαλο. Θα έτυχε…

Οι φάσεις από το ματς στη Λεωφόρο 

45′ Ο διαιτητής Κέλετ χάρισε την κίτρινη κάρτα στον Τσέριν για το κράτημα της φανέλας από πίσω στον Χουάνγκ.

57′ Μια ακόμη κίτρινη κάρτα η οποία δεν δίνεται, αυτή τη φορά στον Βέρμπιτς τόσο για διαμαρτυρία όσο και για το αντιαθλητικό φάουλ στον Άβιλα.

74′ Επιθετικό φάουλ του Σπόραρ στον Παπασταθόπουλο, αλλά ο Κέλετ αφήνει τη φάση να εξελιχθεί.

85′ Δεν δόθηκε ποτέ η κίτρινη κάρτα στον Μπερνάρ για το ριψοκίνδυνο παίξιμο από πίσω στον Άβιλα.

90+7 Το αποκορύφωμα, το επιθετικό φάουλ ο Κέλετ το μετατρέπει σε ανύπαρκτο πέναλτι, ενώ μάλιστα ο χρόνος των καθυστερήσεων έχει ολοκληρωθεί, πέναλτι το οποίο στέρησε στον Ολυμπιακό τη νίκη και έγινε το 1-1.

Οι φάσεις από το ματς στο Καραϊσκάκη

31′ Ο διαιτητής Πινέιρο δεν έδωσε ούτε καν φάουλ στη συγκεκριμένη φάση, η οποία ήταν φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Σάρλια για ριψοκίνδυνο παίξιμο και το χέρι του στον λαιμό του Φορτούνη.

64′ Για αυτό το μαρκάρισμα ο διαιτητής Πινέιρο έδωσε κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο και τον στοχοποίησε για τη συνέχεια του αγώνα.

69′ Ο Πορτογάλος «ξέχασε» την κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη, ο οποίος μετά το φάουλ κρατούσε στο χορτάρι με λαβή… καράτε.

70′ Ο Πινέιρο διακόπτει τη ροή του αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν στην αντεπίθεση, για τον τραυματισμό του Κουρμπέλη. Ο κανονισμός αναφέρει ότι αυτό ισχύει μόνο για τραυματισμό στο κεφάλι, ενώ αποδείχθηκε πως έκανε «θέατρο».

86′ Ο Πινέιρο χαρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβολή στον Πέρεθ, σε πάτημα στο πόδι του Κανός.

90+3 Ο Βρουσάι σκοράρει και ο διαιτητής Πινέιρο το ακυρώνει για οφσάιντ στον Ελ Αραμπί. Ο βοηθός Μάια δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Αραμπί, όμως ο VAR (Μέλο) κακώς ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης. Ο κανονισμός είναι σαφής εφόσον ο εκτεθειμένος ποδοσφαιριστής δεν έρθει σε επαφή με την μπάλα και δεν επηρεάσει ξεκάθαρα τον αντίπαλο να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας, ή να παρεμποδίσει ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, μόνο και μόνο η εκτεθειμένη θέση του δεν τον καθιστά παραβάτη.

90+9 Κακώς ο Πινέιρο απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παπασταθόπουλο ο οποίος έκανε τάκλιν προς την μπάλα, αλλα δεν είχε καμία ριψοκίνδυνη επαφή με το πόδι του αντιπάλου, επίσης και η πρώτη κίτρινη κάρτα στο 64 ήταν ανύπαρκτη.

Δείτε το βίντεο από τα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ