Ο «ψευδομάρτυρας» του Ολυμπιακός-Βέροια συνελήφθη γιατί χτύπησε τον φροντιστή της Βέροιας

Ο «ψευδομάρτυρας» του Ολυμπιακός-Βέροια συνελήφθη γιατί χτύπησε τον φροντιστή της Βέροιας

Ενας κόσμος που κύριοι σαν τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη έχουν ήδη συμπληρώσει έναν… τόμο από ιστορίες για γέλια και για κλάματα.

Μικρός που είναι ο κόσμος του ποδόσφαιρου. Και αν δεν έχεις… αμνησία; Τότε γίνεται ακόμη μικρότερος. Διότι για παράδειγμα μένεις άναυδος ακούγοντας την είδηση πως ένας επαγγελματίας προπονητής συνελήφθη γιατί χτύπησε έναν φροντιστή της αντίπαλης ομάδας, αλλά μετά ακούς το όνομα, συνδυάζεις τα στοιχεία και… βρίσκεσαι σε αυτόν τον μαγικό κόσμο που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν εδώ και χρόνια στα μέρη μας.

Στον κόσμο που κύριοι σαν τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη έχουν ήδη συμπληρώσει έναν… τόμο από ιστορίες για γέλια και για κλάματα. Πρώτα από όλα όμως η επικαιρότητα: Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στο Πολύκαστρο ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τη Βέροια συνελήφθη με την αυτόφορη διαδικασία ο προπονητής των γηπεδούχων Δημήτρης Καλαϊτζίδης, για ξυλοδαρμό του ενός εκ των φροντιστών των φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα του Σάκη Βούλγαρη.

Διαβάστε επίσης: Δεν έχουμε Φορτούνη (και Ντόι), αλλά τουλάχιστον έχουμε… σύστημα

«Σκηνές Φαρ Ουέστ εξελίχθηκαν κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας μας στο γήπεδο του Πολυκάστρου, με πρωταγωνιστή τον προπονητή της γηπεδούχου ομάδας, του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Ο συγκεκριμένος, γρονθοκόπησε τον εκ των φροντιστών της ομάδας μας Σάκη Βούλγαρη, ο οποίος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου. Κατά του εν λόγω προπονητή, αυτή τη στιγμή κατατίθεται μήνυση» ανακοίνωσε η Βέροια. Και όντως και μήνυση έγινε και ο Καλαϊτζίδης ήταν «μέσα» μέχρι πριν από λίγο που «Το δικαστήριο χορήγησε δύο ημέρες προθεσμία με περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και προσδιόρισε τη δικάσιμο για την 1η Ιουνίου ενώπιον του Πρωτοδικείου Κιλκίς» όπως εξήγησε ο δικηγόρος του θύματος Γιώργος Μπιλέκα.

Απαραίτητη σημείωση: Ο Καλαϊτζίδης υπήρξε επί σειρά ετών προπονητής της Βέροιας. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε –σύμφωνα με την καταγγελία- να κάνει ότι… έκανε. Ποιος είναι όμως ο Καλαϊτζίδης και που τον είχαμε συναντήσει ξανά; Μα φυσικά σε εκείνη την αδιανόητη ιστορία Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 όπου κάποιοι προσπάθησαν να μπλέξουν τους Ερυθρόλευκους σε μια ιστορία για… αγρίους. Κάποιοι σαν τον Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Γεωργέα. Σα να λέμε «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια». Τι είχε πει ο τότε προπονητής της Βέροιας; Ότι ο γενικός αρχηγός της ομάδας τους, Λαναρής, του μετέφερε ένα μήνυμα του προέδρου της ομάδας τους, Αρβανιτίδη, προκειμένου να χάσουν με 3-0 (6/1/2013)!

«Ήμουν προπονητής της Βέροιας από το 2004 μέχρι το 2013. Για τον επίμαχο αγώνα, ξεκίνησε, πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, και 2-3 λεπτά πριν βγούμε ήρθε και με συνάντησε ο Λαναρής, γενικός αρχηγός ουσιαστικά ήταν συνοδός της αποστολής ήταν. Με σταμάτησε και μου είπε, «είπε ο πρόεδρος να χάσουμε 3-0» του λέω «ποιος θα το πει στα παιδιά». Μου απαντάει «εγώ θα τους το πω». Έμεινα έξω από τα αποδυτήρια και ήρθε ο 4ος και μου είπε ότι θα κάνει αναφορά γιατί αργήσαμε να βγούμε για το δεύτερο ημίχρονο. Είδα τον Αρβανιτίδη, πηγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και του λέω «γιατί μου το κάνεις αυτό, δουλεύω 15 ώρες την ημέρα για την ομάδα». Μου απάντησε «Δημήτρη μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά». Βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθαν Καφές και Γεωργέας και μου είπε ο Γεωργέας «βγάλε με» και το ίδιο μου είπε και ο Καφές. Τον Γεωργέα τον έβγαλα στο πεντάλεπτο, και τον Καφέ λίγο αργότερα.

Το ημίχρονο ήταν 0-0 και δεχθήκαμε τρία γκολ, το δεύτερο στο 85′ και το τρίτο στις καθυστερήσεις. Ο Λαναρής ουσιαστικά ήταν ταχυδρόμος. Εγώ κατάλαβα ότι ήταν εντολή του προέδρου. Μόλις βγήκα έξω στον αγωνιστικό χώρο, διαπίστωσα ότι είχε προλάβει και είχε πει αυτά που ήθελε». Φυσικά ο στόχος δεν ήταν η Βέροια, αλλά ο Ολυμπιακός («τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια») αλλά στο δικαστήριο (όπου η υπόθεση προφανώς πήγε μόνο για την Βέροια και όχι για τους Ερυθρόλευκους που δεν είχαν προφανώς την παραμικρή εμπλοκή) αυτή η ιστορία κατέπεσε εμφατικά. Στο «σενάριο» που είχαν φτιάξει, ο Καλαϊτζίδης έλεγε μεταξύ άλλων πως δύο παίκτες, ο Καφές και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γεωργέας, μόλις άκουσαν τα… νέα ζήτησαν αλλαγή: «Εγώ ζήτησα αλλαγή επειδή είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού» είπε ενώπιον του Εισαγγελέα προς τιμήν του ο Παντελής Καφές.

Και η… λάσπη επέστρεψε στους εμπνευστές της μιας και το αφήγημα κατέρρευσε. Φυσικά ο «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια» δεν τον άφησε έτσι τον Καλαϊτζίδη. Με τις… δικές του πλάτες ο συγκεκριμένος έγινε προπονητής στον ιστορικό Απόλλωνα που βρέθηκε υπο την ιδιοκτησία του αδερφού του (ναι, ο περίφημος Άλεξ Κάλας)! Και ποιος ξέρει; Ίσως του στείλει και… δικηγόρο!

Υ.Γ: Το νέο σήμα του Απόλλωνα Πόντου είναι… αφηρημένη τέχνη. Κιτρινόμαυρος αετός γύρω από το ιστορικό τους logo. Από πού να τους ήρθε άραγε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ