Πάρε τηλέφωνο τον… κερατά!

Πάρε τηλέφωνο τον… κερατά!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό Κυπέλλου έχει ξεκινήσει και η κατάσταση δείχνει από τώρα έκρυθμη, ενώ ο χορός των ανίκανων γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται.

Δεν ξέρω αν πήρατε χαμπάρι το πώς τελείωσε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της περιόδου 2017-18… Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ΑΕΚ και το πανηγύρισε αναλόγως, καθώς επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από 24 χρόνια.

Ένα τέταρτο του αιώνα κοντά. Η «γλύκα» μάλιστα έγινε ακόμη πιο μεγάλη για τους φίλους της Ένωσης, καθώς στο όλο πανηγύρι προστέθηκε εκτάκτως και η κατάκτηση του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν μια πενταετία η ποδοσφαιρική και η μπασκετική ΑΕΚ βολόδερναν σε χαμηλότερες κατηγορίες!

Την αναμφισβήτητη επιτυχία της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα αποδεδειγμένα δεν την αντέχουν οι πρώην σύμμαχοι της εξυγίανσης. Δεν είναι μόνο οι καθημερινές κακίες και μπηχτές από σχολιογράφους, ρεπορτεραίους, ακόμη και μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΚ, όσο το ύφος που παραπέμπει σε… κερατάδες που τους παράτησε η γκόμενα.

«Σιγά την πατσαβούρα» λέει στον εαυτό του ο κερατάς προσπαθώντας να μετριάσει το αίσθημα της προδοσίας. «Σβήνουμε τα νούμερα της κάθε πουτ@ν@ς απ’ το κινητό μας» λέει ο υιός Σαββίδη ο Instagrammer σε ανάλογο τόνο. Οπου να ‘ναι θα πέσει και η σχετική αφιέρωση για το τραγούδι «πάρε τηλέφωνο τον κερατά».

Υπάρχουν βέβαια και τα παιδιά των… λουλουδιών. Οι πληρωμένες ορντινάντσες που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι – παραγωγοί – οπαδοί και για χάρη των οποίων η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ και θα πανηγυρίσει ακόμη μια πρωτιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο τοποθετώντας μια διμοιρία των ΜΑΤ στα δημοσιογραφικά θεωρεία του ΟΑΚΑ!

Με αυτή την ΕΠΟ και αυτή την κυβέρνηση, είναι λογικό όχι τελικός, αλλά ούτε μεθύσι σε ταβέρνα να μη μπορεί να οργανωθεί σωστά, οπότε οι παράγοντες του ΠΑΟΚ που είναι σε ανοιχτή γραμμή με ένα συγκεκριμένο πυρήνα δημοσιογράφων (κάποιοι περνάνε απ’ τα γραφεία της Μικράς Ασίας μάλιστα κάθε πρώτη του μήνα προφανώς για να εισπράξουν… τις τελευταίες ειδήσεις) ζήτησαν την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ ακόμη και στα δημοσιογραφικά, καθώς φοβούνται ότι τα όσα έγραφαν και εξακολουθούν να γράφουν έχουν δημιουργήσει κλίμα πρωτοφανούς έντασης.

Ο ένας κάνει «χιούμορ» με τη Τζένη Γκάλη, ο άλλος βάζει συρματοπλέγματα και σύνορα χωρίζοντας την Ελλάδα στη μέση και όλοι μαζί – κάποτε αγαπημένοι αντάλλασσαν καρδούλες, fav και like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – αλληλοβρίζονται εκτοξεύοντας πρωτοφανή μπινελίκια.

Οι ίδιοι «δημοσιογράφοι» μετά την εξυγίανση, ζητούν νέα… εξυγίανση αφού δεν τους έκατσε η πρώτη. Αλήθεια, αν τους διαβάσετε θα δείτε ότι ζητούν νέες εκλογές στην ΕΠΟ, ζητούν να φύγουν οι «άχρηστες» εποπτικές αρχές, να φύγουν οι «άχρηστοι» που διοικούν κλπ… Τι κι αν όλους αυτούς τους έφεραν οι «δικοί τους»; Σάμπως θα τους ζητήσει κανείς Ιβάν ποτέ τον λογαριασμό; Καλά να είναι να πληρώνει ο άνθρωπος τις εξυγιάνσεις που ονειρεύεται η κάθε ορντινάντσα με πρόσβαση στο γραφείο του Μάκη… Η’ έστω στου μπαμπά του.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κατρακυλήσει σε ιστορικό χαμηλό και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ψάχνεις να δεις σε ποια χώρα γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου σε κενές κερκίδες (θυμηθείτε το προ διετίας… έπος του Σταύρου Κοντονή) και δε βρίσκεις. Ψάχνεις να βρεις ποδοσφαιρική ομοσπονδία με παράγοντες πιο ανίκανους και ανήμπορους να υψώσουν το όποιο ανάστημά τους απ’ τους δικούς μας και δε βρίσκεις. Απλά πράγματα.

Όπως γράφει κι ο Καίσαρης, χρυσό μετάλλιο παίρνουν οι συγκεκριμένοι. Χωρίς κόπο μάλιστα.

Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο σαν το δικό μας, στο οποίο οι εμπλεκόμενοι χωρίς να το καταλαβαίνουν παραδέχονται με τις πράξεις τους την ανικανότητά τους. Η Σούπερ Λίγκα δε μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρα κι έρχεται το συνδρομητικό κανάλι να της πει ότι πρέπει να κάνει αλλαγές για να γίνει πιο ελκυστικό το προϊόν. Οι αλλαγές δε γίνονται, δεν ψηφίζονται. Κι έρχεται η γιγάντια αυτή κυβέρνηση να δώσει λύση. Να προτείνει αλλαγές σαρωτικές. Και να συνοδέψει τις προτάσεις τις με λεφτά. Στο μιλητό βέβαια. Κουβέντα να γίνεται, αφού μιλάμε για λεφτά της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση έδωσε λύση και στην εφαρμογή του VAR. Βέβαια. Κι εκεί στο μιλητό κι εκεί με λεφτά του λαού. Και ακόμη γίνεται «παιχνίδι», ποιος θα το τρέξει, ποια εταιρεία θα εμπλακεί, ποιος θα είναι αρχιδιαιτητής του VAR. Γιατί; Επειδή η ΕΠΟ διοικείται από εξίσου ανήμπορα κι ανίκανα ανθρωπάκια. Δείτε για παράδειγμα τι γίνεται με τον τελικό του Σαββάτου. Τη… γιορτή του ποδοσφαίρου που λέει κι ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη.

Η ΕΠΟ ορίζει τον τελικό στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας. Αλλά η ανικανότητά της να διαχειριστεί το σημαντικότερο συλλογικό προϊόν της, επιτρέπει στην κυβέρνηση να μπει στο παιχνίδι και να πει μέσω της αστυνομίας ότι οι δυο ομάδες θα πάρουν από 17.000 εισιτήρια. Αντί να πάρουν από 25.000 η κάθε μια και από 15.000 η ίδια η ΕΠΟ. Και αυτό το ανέκδοτο με τις κενές θέσεις συνεχίζεται χρόνια τώρα.

Ξεκίνησε στις αρχές του 21ου αιώνα από την αδυναμία της ΕΠΟ να μοιράσει τα δικά της εισιτήρια σε «κανονικούς» φιλάθλους. Ετσι παρατηρήθηκε σε αρκετούς τελικούς στις θέσεις που αναλογούσαν εισιτήρια της ΕΠΟ να γίνονται επεισόδια.

Το αποτέλεσμα ήταν να γεννηθούν οι «νεκρές» ζώνες, οι οποίες χρόνο με τον χρόνο μεγάλωναν για να φτάσουμε στο σωτήριο έτος 2018 όπου θα έχουμε «νεκρές ζώνες» και στα δημοσιογραφικά θεωρεία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ