Ποιος… CEO- Την Ευρωλίγκα την αλλάζει ο Ολυμπιακός – Χαμός στην πιάτσα των ατζέντηδων από τη νέα τάση

Ποιος… CEO- Την Ευρωλίγκα την αλλάζει ο Ολυμπιακός – Χαμός στην πιάτσα των ατζέντηδων από τη νέα τάση

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα γίνεται ο… εφιάλτης των μάνατζερ. Και η εξήγηση είναι απλή και κυρίως μετρήσιμη

«Ολυμπιακός»: Με μια λέξη απαντούν πλέον οι εκπρόσωποι των ομάδων στους μάνατζερ, σε αυτές τις πρώτες ημέρες που η αγορά της Euroleague, πήρε μπρος για τα καλά. «Ολυμπιακός»: Δηλαδή, ο πρώτος της κανονικής διάρκειας, ο ένα «μανταρίνι» μακριά από την κορυφή της Ευρώπης, ο δύο final4 στη σειρά, νταμπλούχος Ελλάδας. Η ομάδα που όλο το μπάσκετ παραδέχεται ως καλύτερη της Ευρώπης. Η ίδια που το ετήσιο μπάτζετ της δεν ξεπερνά καν τα 10 εκατ. ευρώ ετησίως…

Ναι, σου έχω ρεπορτάζ με ενδιαφέρον. Αρκεί φυσικά να μπορείς να εναρμονιστείς και να καταλάβεις. Με τη σειρά οι ομάδες με τα μεγάλα πορτοφόλια ανακοινώνουν ότι αλλάζουν οικονομικούς όρους συμβολαίων και μπάτζετ για την επόμενη χρονιά.

Οι δύο Ιταλικές (Μπολόνια, Μιλάνο), η Μπαρτσελόνα, η Εφές, η Μονακό ακόμη και η Ρεάλ. Τέλος τα τριαντάρια και σαραντάρια σε εκατ ευρώ ετησίως για μπάτζετ. Λεφτά που τα πετάνε από το παράθυρο όταν ο κάτοχος της Euroleague με το ζόρι έχει «έσοδα» 1,2 εκατ ευρώ από την κατάκτηση του τίτλου. Όλοι θέλουν να εναρμονισθούν με το μοντέλο επιτυχίας της ομάδαρας του Μπαρτζώκα. Και φυσικά έχουν απόλυτο δίκιο.

Μόνο που οι ατζέντηδες τα ακούν αυτά και… χάνουν το χρώμα τους. Γιατί έχουν τάξει σε πελάτες 1,5 και 2 εκατ ευρώ συμβόλαια. Λεφτά που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Η μοναδική ομάδα που λέει ότι θα βάλει παραπάνω (κάτσε να βάλει όμως πρώτα) είναι ο Παναθηναϊκός. Και υπολογίζεται ότι θα παραμείνει σταθερά ψηλά η Φενέρ, με «εγγύηση» ότι αυτός είναι ο τρόπος του Ιτούδη.

Οι υπόλοιποι; Πάνε λογικά σε μια πιο φυσιολογική διαχείριση. Και καιρός ήταν. Αυτό που συμβαίνει στο μπάσκετ άλλωστε δεν έχει λογική. Μηδαμινά έσοδα για ομάδες που πρέπει να χάνουν 15-20 εκατ ευρώ τον χρόνο.

Ούτε ο νέος CEO λοιπόν, ούτε οι… βλακείες περί salary cap (πως θα γίνει αυτός όταν κάθε χώρα υπάγεται σε διαφορετική φορολογία). Ο Ολυμπιακός είναι που αλλάζει την Ευρωλίγκα. Η επιτυχία αυτής της ομάδαρας που έφτιαξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας σεμνά και ταπεινά με το 10ο μπάτζετ της διοργάνωσης. Αφήστε τους άλλους να… λένε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ