Ο Αλαφούζος που κινείται στις σκιές κι ο Ταϊλανδός που… έρχεται

Ο Αλαφούζος που κινείται στις σκιές κι ο Ταϊλανδός που… έρχεται

Στη σφαίρα του ανεξήγητου οι κινήσεις που γίνονται στο Τριφύλλι τον τελευταίο καιρό. Από τη μία ο «κρυμμένος» Αλαφούζος από την άλλη ο Ταϊλανδός επενδυτής που θα μπει αν και εφόσον και ουδείς υπάρχει να διαφωτίσει τον κόσμο για το που πάει το πράσινο καράβι!

Κατ’ αρχάς να εξηγηθώ. Θεωρώ φαρσοκωμωδία αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό την τελευταία επταετία. Και η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται. Ωστόσο διαβάζοντας τα συνεχόμενα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, δεν άντεξα.

Και τις απορίες που μου έχουν γεννηθεί θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας, μπας και βγάλουμε άκρη. Η’ έστω να βοηθήσουμε τον Αλαφούζο ή τον Ταϊλανδό που ενδέχεται να αναλάβει αν και εφόσον, να βρουν τον δρόμο προς τις εξηγήσεις που έχουν να δώσουν.

Δε θα αναφερθώ καν στις παρανοϊκές κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τις οποίες υποθήκευσε το άμεσο μέλλον του Παναθηναϊκού, ο οποίος τιμωρήθηκε εφέτος με -6, ποινή με την οποία αναμένεται να ξεκινήσει και το επόμενο πρωτάθλημα, έχοντας φορτωθεί επιπλέον και μια απαγόρευση μεταγραφών.

Το πρώτο -6 είναι από τις 14 ημέρες καθυστέρησης για την εξόφληση του Βέμερ. Το επόμενο -6 που θα ενεργοποιηθεί του χρόνου καθώς και η απαγόρευση μεταγραφών είναι από την ανικανότητα να εξασφαλίσει ο Αλαφούζος άδεια συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Και οι κινήσεις χαρακτηρίζονται ως παρανοϊκές, γιατί αφενός τον Βέμερ εν τέλει τον πλήρωσε και αφετέρου φέρεται να βρήκε (;) διάδοχη κατάσταση! Και προτού καν ολοκληρωθεί το ντιλ με τον Ταϊλανδό, από τις συνομιλίες του Αλαφούζου με τον επίσης ενδιαφερόμενο για την ΠΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο προέκυψε και η ατάκα «πρέπει να δώσω 4 εκατ. ευρώ μέσα στον επόμενο μήνα».

Ατάκα που μπορεί να είναι κενή ουσίας και απλώς μια κουβέντα για να «ξεφορτωθεί» τον Γιαννακόπουλο, ωστόσο το πιθανότερο είναι αν ο Ταϊλανδός πράγματι ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ να τη θέλει (τουλάχιστον) άνευ των παμπάλαιων υποχρεώσεων που είναι στα δικαστήρια και απειλούν άμεσα τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού.

Επομένως ο Αλαφούζος αποδεικνύεται ότι και πλήρωσε και αναμένεται να πληρώσει τις «ζημιές», αλλά παράλληλα φροντίζει να έχει αφήσει «θανάσιμες» πληγές στον Παναθηναϊκού. Τα πώς και τα γιατί, ας τα εξηγήσει ο ίδιος.

Η ουσία είναι ότι θα μπορούσε να είχε πληρώσει τον Βέμερ στην ώρα του και εφέτος ο Παναθηναϊκός να διεκδικούσε ακόμη και τη θέση που θα οδηγούσε στην Ευρώπη προκειμένου να «σβηστεί» η ποινή της ΟΥΕΦΑ, ενώ αν εν τέλει πληρώσει τον Μάιο και τα 3-4 εκατ. ευρώ θα αποδειχθεί ότι και άδεια συμμετοχής θα μπορούσε να εξασφαλίσει το Τριφύλλι. Αρκεί να πλήρωνε λίγο νωρίτερα…

Βέβαια τον Αλαφούζο μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά, αλλά όχι για άγνοια στην επικοινωνία. Αυτό το κομμάτι το χειρίζεται άψογα. Και η «εξαφάνισή» του από το προσκήνιο τον τελευταίο χρόνο έχει τη σημασία της. Στα «μουγκά» πάει να γίνει μια μεταβίβαση ιδιοκτησίας, στα «μουγκά» έχει φορτωθεί ο Παναθηναϊκός έξτρα χρέη και τιμωρίες για την επόμενη σεζόν και εν τέλει στα μουγκά κινδυνεύει να πέσει του χρόνου στα βράχια, αφού ακόμη κανείς δεν ξέρει τις προθέσεις του Ταϊλανδού.

Ο Αλαφούζος πλέον κάνει ό,τι γουστάρει και ουδείς ασχολείται μαζί του. Δείτε απλά τις τελευταίες εξελίξεις. Συζητάει εδώ και δυο εβδομάδες με τον Γιώργο Δώνη προσπαθώντας να τον πείσει να αναλάβει την ομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θεωρεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη προφανώς αποτυχημένο στο έργο του! Γιατί; Ακόμη μια απορία στην οποία θα κληθεί να απαντήσει ο ίδιος ή ο διάδοχός του.

Γιατί αν ο όποιος νέος επενδυτής έρθει και πει φέρνω εγώ δικό μου τεχνικό διευθυντή και προπονητή να ξεκινήσουν να τρέχουν την ομάδα, κανείς δε θα μπορεί να του πει τίποτα. Νέος ιδιοκτήτης είναι, θέλει τους ανθρώπους του.

Αλλά να κάνει αυτές τις αλλαγές ο «παλιός» ιδιοκτήτης που είναι για να… φεύγει και να τις αφήσει «προίκα» στον επόμενο χωρίς καν να εξηγεί τα πώς και τα γιατί, αυτό είναι ακόμη μια παρανοϊκή κίνηση απ’ αυτές που έχουν στείλει τον Παναθηναϊκό στα τάρταρα.

Και φυσικά όλα αυτά γίνονται σε μια ΠΑΕ που έχει… ξεμείνει από στελέχη και ανθρώπους που μπορούν να εξηγήσουν έστω και θεωρητικά το όποιο πλάνο για το άμεσο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ