Παράτυποι και παράνομοι οι ορισμοί του τελικού

Παράτυποι και παράνομοι οι ορισμοί του τελικού

Είχαν όλο τον χρόνο να τα κάνουν με τον σωστό τρόπο. Δεν έχουν μάθει όμως να ενεργούν έτσι. Έχουν την παρανομία και την λαμογιά στο ...αίμα τους. Που είναι ο Βασιλειάδης; Κοιμάται πάλι όρθιος; Γιατί δεν προστατεύει τους διαιτητές; Που είναι Έλληνες και απλήρωτοι. Γιατί συγκαλύπτει ένα ακόμη φετινό σκάνδαλο μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Τελικά τα κατάφερε ο Γραμμένος. Φέρνει τους ξένους διαιτητές για τον τελικό. Πρόσθεσε και τον Σιδηρόπουλο που ήθελε ο ΠΑΟΚ. Χαρές και πανηγύρια στον Βορρά και άμεση αντίδραση της ΑΕΚ, που ήθελε Έλληνες ρέφερι στο παιχνίδι. Για βοηθούς και επιπρόσθετους. Δεν έγιναν όλα όπως σας τα είπα;

Πάνω στην φούρια τους να τα κόψουν και να τα ράψουν στα μέτρα τους έκαναν δύο πολύ σοβαρά λάθη. Να ξηγηθώ πρώτα για τον Σιδηρόπουλο. Ο τέταρτος διαιτητής πρέπει να είναι βοηθός. Αυτή είναι η απόφαση της UEFA. Το σκεπτικό της είναι απλό. Αν τραυματιστεί ο διαιτητής κατά τη διάρκεια του ματς υπάρχουν άλλοι δύο να τον αντικαταστήσουν. Οι επιπρόσθετοι και σε αυτή την περίπτωση θα το κάνει ο πρώτος. Αν συμβεί το ίδιο με κάποιον βοηθό πρέπει να υπάρχει τρίτος στην διαιτητική ομάδα. Για αυτό τον λόγο ο τέταρτος είναι βοηθός.

Όταν το κουμάντο στην ΚΕΔ είχε ο Μπριάκος έβαζε διαιτητή ως τέταρτο στα παιχνίδια που είχαν επιπρόσθετους. Όμως τότε η UEFAδεν έδινε ιδιαίτερη σημασία γιατί το όλο σύστημα ήταν καινούργιο. Οι επόμενες ΚΕΔ κατάλαβαν το λάθος και το διόρθωσαν. Ακολούθησε επικύρωση με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, η οποία δεν έχει αλλάξει. Άλλωστε δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω της UEFA.

Ο Κουκουλάκης και ο Τριτσώνης έκαναν του κεφαλιού τους στον περσινό τελικό βάζοντας τέταρτο τον Καλογερόπουλο που είναι διαιτητής. Παράτυπα και παράνομα όπως έγινε τώρα με τον Σιδηρόπουλο. Δεν το πήρε κανένας χαμπάρι. Χάθηκε στον …άνεμο. Ο Σιδηρόπουλος δεν μπορεί να έχει αυτά τα καθήκοντα στον τελικό. Πρέπει να οριστεί βοηθός σε αυτή την θέση. Πάμε παρακάτω.

Το δεύτερο λάθος έχει σχέση με την διαδικασία. Ορισμός ξένων διαιτητών σε ελληνικό ματς δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Η ΚΕΔ, η ολομέλεια της, έπρεπε να συνεδριάσει και να καταθέσει το σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ. Να φτιαχτεί πρακτικό που να έχει τους λόγους για τους οποίους ζητάει την ενεργοποίηση ξένων ρέφερι.

Στη συνέχεια η ΕΠΟ έπρεπε να συνεδριάσει. Το διοικητικό της συμβούλιο ή η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων. Να εγκρίνει το αίτημα και να έρθει στη συνέχεια σε επαφή μέσω αλληλογραφίας με την ξένη ομοσπονδία, στην προκειμένη περίπτωση την Ισπανική, για να έρθει ο Μπορμπαλάν και οι συνεργάτες του.

Τι έγινε από όλα αυτά; Τίποτα. Αυτοί, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ, θα επικαλεστούν αν παραστεί ανάγκη, ότι παρενέβη η FIFA και η UEFA. Για να καλύψουν τις αυθαίρετες παράτυπες και παράνομες ενέργειες τους. Είναι υποχρεωμένοι να εμφανίσουν έγγραφο των διεθνών ομοσπονδιών που δικαιολογεί και νομιμοποιεί την καταστρατήγηση όλων των κανονισμών. Διαφορετικά μπορεί να μπλέξουν άσχημα.

Είχαν όλο τον χρόνο να τα κάνουν με τον σωστό τρόπο. Δεν έχουν μάθει όμως να ενεργούν έτσι. Έχουν την παρανομία και την λαμογιά στο …αίμα τους. Που είναι ο Βασιλειάδης; Κοιμάται πάλι όρθιος; Γιατί δεν προστατεύει τους διαιτητές; Που είναι Έλληνες και απλήρωτοι. Γιατί συγκαλύπτει ένα ακόμη φετινό σκάνδαλο μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Η ΑΕΚ έχασε αυτή την μάχη. Ξαφνικά έγινε κακός ο Περέιρα. Ολόκληρο πρωτάθλημα με την αβάντα του Πορτογάλου, του Τριτσώνη και του Κουκουλάκη πήρε η Ένωση και τώρα θυμήθηκε ότι δεν δουλεύει σωστά το σύστημα. Αυτό που εκείνη δεν μπόρεσε να ελέγξει και να διαμορφώσει αυτή την φορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ