Ελλάδα – Κροατία : Το πιστεύετε;

Ελλάδα – Κροατία : Το πιστεύετε;

Όσοι κυνηγούν ανατροπή, ή τα δίνουν όλα και διεκδικούν τις όποιες πιθανότητές τους ή υποτάσσονται στην προδιαγεγραμμένη μοίρα τους.

Έλαβαν τέλος τα πρώτα ματς των μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ και δίνουν τη θέση τους στους επαναληπτικούς. Πλέον η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη, λόγω των σκορ των αρχικών μονομαχιών.

Πλέον μετράει και η ποιότητα (στη δημιουργία παιχνιδιού) και η εμπειρία (κυρίως στη διαχείριση αποτελέσματος) και βέβαια η πίστη (ειδικά στις περιπτώσεις όσων επιδιώκουν ανατροπή). Αν τα δύο πρώτα στοιχεία είναι σχετικά προβλέψιμα σε κάθε ομάδα, το τρίτο δεν είναι και τόσο σίγουρο, γιατί πρόκειται για συναίσθημα.

Για παράδειγμα πάνω κάτω γνωρίζουμε τις δυνατότητες ελληνικής Εθνικής. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι αν πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την ανατροπή ή έστω την αποχώρηση με ψηλά το κεφάλι ή αν η απογοήτευση τους έχει καταστήσει αδιάφορους. Θα φανεί και από την απόδοση των παικτών και από τον κόσμο που θα σπεύσει στο Καραϊσκάκη…

Και κάτι χθεσινοβραδινό από την Ιταλία και σχετικό με τα περί πίστης. Η κορυφαία εφημερίδα (ίσως και στον κόσμο) «Gazzetta Dello Sport» διενήργησε γκάλοπ με θέμα αν πιστεύουν οι Ιταλοί σε πρόκριση της «Σκουάντρα Ατζούρα» μετά την ήττα στη Σουηδία. Συμμετείχαν 20.000 άτομα και το 74% ψήφισε αρνητικά! Για ποια ομάδα; Για την τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου.

Και μιας και ανοίξαμε αυτή την κουβέντα, ας δούμε τις αποδόσεις που δίνονται σε κάθε ζευγάρι για είσοδο στο Μουντιάλ.

Ελλάδα – Κροατία: Μεταξύ 15 και 20 η Ελλάδα, λίγο πάνω από τη μονάδα η πρόκριση της Κροατίας.
Ελβετία – Β. Ιρλανδία: Γύρω από η μονάδα περιστρέφονται οι Ελβετοί και μεταξύ 11 και 15 οι Βορειοϊρλανδοί.
Ιταλία – Σουηδία: Λίγο πάνω από το 2,00 η «Σκουάντρα Ατζούρα» και λίγο κάτω από το 2,00 οι Σκανδιναβοί.
Δανία – Ιρλανδία: Ο …καμμένος σας το χρωστάει… Θα το έχει στο αυριανό κείμενο. Ειδικά για αυτό το ζευγάρι, χθες πέρασε άνετα το under 2,5 σε 90λεπτο και το under 1,5 σε κάθε ημίχρονο και ειδικά η δεύτερη πρόταση πλήρωσε πολύ καλά.

Αλλαγή στυλ

Ας δούμε τα σημερινά μπαράζ. Τα πρώτα ματς, με εξαίρεση αυτό του Μαξιμίρ, ήταν κλειστά και οι ομάδες μαζεμένες. Από σήμερα ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές. Οι έχοντες ήδη προβάδισμα και συγχρόνως έμπειροι μπορούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα που απέσπασαν.

Όσοι κυνηγούν ανατροπή, ή τα δίνουν όλα και διεκδικούν τις όποιες πιθανότητές τους ή υποτάσσονται στην προδιαγεγραμμένη μοίρα τους. Επειδή όμως στους περισσότερους υπάρχει η ανάγκη της υπερπροσπάθειας, θα ρισκάρουν είτε από νωρίς είτε στο δεύτερο ημίχρονο.

Συνεπώς τα σκορ αναμένονται μεγαλύτερα και το ρίσκο θα αυξάνεται όσο περνά η ώρα.

Όσον αφορά στον αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία, οι παίκτες του Σκίμπε δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Θα πιέσουν όσο μπορούν και ό,τι καταφέρουν, αρκεί να το πιστεύουν. Υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να βρουν γκολ στην κροατική άμυνα, ενδέχεται όμως και να δεχτούν. Ο καμμένος θα ποντάρει είτε στο GOAL είτε στο over 2,5.

Όσον φορά στο ματς της Ελβετίας με τη Β. Ιρλανδία, το 1-0 των Ελβετών στο Μπέλφαστ αναγκάζει τους συμπαθείς πράσινους να αφήσουν στην άκρη τις πολυπρόσωπες αμυντικές τακτικές και να δοκιμάσουν την τύχη τους και στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να βρουν χώρους και στο τέλος να κερδίσουν.

Και ο …καμμένος περιμένει ένα κλειστό πρώτο μέρος (το under 1,5 ημιχρόνου είναι μια πιθανή επιλογή) και στο δεύτερο που ίσως ανοιχτούν πιο πολύ οι Βορειοϊρλανδοί να σημειωθούν πιο πολλά γκολ.

Συνεπώς 2-3 γκολ μία ακόμα πρόταση και ακόμα μία, λιγότερο εμφανής, είναι το να μπουν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Μια ματιά και στην ελληνική Β’ Εθνική

Ίσως να αξίζει το ρίσκο. Η Παναχαϊκή προέρχεται από δύο νίκες με σκορ 2-0 και 3-0. Υποδέχεται τον Εργοτέλη, η οποίος, ως ομάδα του Τάκη Γκώνια (που ως γνωστόν έχει πει ότι προσπαθεί να κάνει τις ομάδες του να παίζουν σαν τη …Μπαρτσελόνα), αγωνίζεται επιθετικά και δημιουργεί πολλές φάσεις, ανεξαρτήτως αν αξιοποιούνται. Και το over 2,5 ίπταται σε δυάρια και πάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ