Τι γίνεται με τον αντικαταστάτη του Μπένετ- Ο ρόλος της UEFA και ο Μάνταλος- Πότε αναμένεται η απόφαση

Τι γίνεται με τον αντικαταστάτη του Μπένετ- Ο ρόλος της UEFA και ο Μάνταλος- Πότε αναμένεται η απόφαση

Ο Στιβ Μπένετ δεν μένει πια εδώ. Η αναζήτηση του επόμενου όμως μοιάζει να…

Μέσω της UEFA αναζητά η ΕΠΟ τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ, έπειτα από την παραίτηση του Στιβ Μπένετ. Οι πρώτες επαφές μάλιστα φέρεται να έχουν γίνει από το Σάββατο το πρωί, όταν ο Άγγλος με εκείνη την επιστολή του έκλεισε την θητεία του στο πόστο του αρχιδιαιτητή. Στόχος για τον επόμενο; Ένα όνομα από εκείνα που μπορούν να εγγυηθούν ως minimum μια καλή αφετηρία. Και ιδανικά; Κάποιος που θα μπορεί η υποψηφιότητα του να πέσει επίσημα στο τραπέζι ως την Τετάρτη όταν και συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Μια συνεδρίαση που αρχικά προγραμματίστηκε για να λύσει το πρόβλημα Μπένετ, και εξελίχθηκε ήδη σε εκείνη που επί της ουσίας θα εμφανίσει τον επόμενο αρχιδιαιτητή της Κεντρικής Επιτροπής. Έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει ένα όνομα μέχρι μεθαύριο. Διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν έχει προκύψει μια λύση τότε η συνεδρίαση της Επιτροπής θα αναβληθεί. Βεβαίως απόφαση για τον «εκλεκτό» μπορεί να πάρει μόνο η Εκτελεστική Επιτροπή που με τη σειρά της συνεδριάζει στις 3 Οκτώβρη. Το θέμα όμως είναι τότε, η ιστορία να αφορά στο τυπικό της μέρος και όχι στο ουσιαστικό.

Διαβάστε επίσης: Έτσι έκλεισε ο Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό – Όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής

Όχι τίποτε άλλο, αλλά ως ότου να εντοπιστεί ο νέος ξένος (όπως προβλέπει η Ολιστική μελέτη) αρχιδιαιτητής, χρέη εκτελεί ο Σταύρος Μάνταλος που εδώ και πάρα πολύ καιρό για τις περισσότερες ομάδες της Super League 1 λογίζεται και υπολογίζεται ως μέρος του προβλήματος. Απαγορεύονταν να έχει κάθε Έλληνας εμπλοκή στους ορισμούς των διαιτητών. Και η ισχύς αυτής της εξαίρεσης φτάνει ως το καλοκαίρι. Για τον Μάνταλο βεβαίως ο κόσμος το έχει τούμπανο από πέρσι, ότι εκείνος είναι που ουσιαστικά κινεί τα νήματα μιας και ο Μπένετ δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε… δραστήριος.

Δεν είναι καλό νέο λοιπόν να πάει αυτή η κουβέντα μακριά. Με βάση τα δεδομένα, ο Μάνταλος θα ορίσει τους διαιτητές της εμβόλιμης 6η αγωνιστικής αλλά και της έβδομης που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο. Έπειτα υπάρχει η διακοπή. Και το πρωτάθλημα ξεκινά με ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (8η).

Προφανώς αυτόν τον ορισμό θα πρέπει να τον κάνει ο νέος αρχιδιαιτητής. Και επιτέλους να είναι εναρμονισμένος, με όσα έχουν συμφωνηθεί από όλους. Η «δεν βρίσκω καλούς ξένους διαιτητές» δικαιολογία που έγινε καραμέλα στο στόμα του Μπένετ, πρέπει να τελειώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ