The dogs of war

The dogs of war

Το «άρμα μάχης» του Μπαρτζώκα είναι κατασκευασμένο για πόλεμο. Και αυτό επιβεβαιώθηκε σε ένα ακόμη ντέρμπι αιωνίων.

Κάτι λιγότερο από τρία εκατ. ευρώ η ετήσια αποζημίωση του Σάσα Βεζένκοφ στο ΝΒΑ. Κάτι λιγότερο από τρία εκατ. ευρώ κατ όπως λένε και αυτή τού Κώστα Σλούκα για να αλλάξει όχθη στον ποταμό των αιωνίων για να φορέσει τα Πράσινα. Και μιας και ούτε και στο μπάσκετ το χρήμα χαρίζεται προφανώς και οι δύο τους θα τα αξίζουν.

Έπειτα από τα πρώτα δύο ντέρμπι αιωνίων της χρονιάς όμως και μιλώντας για εκατ ευρώ, η οικονομική απορία αναπόφευκτα είναι άλλη. Για να το θέσουμε κομψά; Ας πούμε στα πόσα εκατ. ευρώ μπορεί να αποτιμάται τελικά αυτό το «άρμα μάχης» που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτιαξε βίδα-βίδα με τα χέρια του και το έβγαλε και πάλι βόλτα στα παρκέ της Euroleague.

Διαβάστε επίσης: Η UEFA εκθέτει τον Μπενουά Μπαστιάν για την ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόι (vids+pic)

Τον Ολυμπιακό που δεν έχει πια Βεζένκοφ, αλλά απόψε είχε τον Άλεκ Πίτερς (17π, 10 ριμπ, 4 ασίστ, 4 κλεψ) να κάνει τα καλύτερα του Σάσα στο καμίνι του ΟΑΚΑ. Τον Ολυμπιακό που δεν έχει Σλούκα (20 π, 3 ασίστ) αλλά που είχε τον Νάιτζελ Γκος (16 π, 3 ασίστ) να κάνει περίπου ότι και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και μάλιστα σε πολύ πιο οικονομικό πακέτο (και σε συμβόλαιο, αλλά κυρίως σε μεγάλα σουτ που έκριναν τελικά και τον νικητή).

Και όταν δεν σου λείπει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, ούτε καν ο Μουσταφά Φαλ που ο καθένας καταλαβαίνει τη σημασία της απουσίας του σε ένα ντέρμπι σαν το αποψινό.

Και έχεις το ρομπότ Τόμας Γουόκαπ (17π, 5/10 τρίπ, 5 ασίστ, 3 κλ).

Έχεις τον Αϊζάια Καάναν να λυσσάει σε κάθε άμυνα και να βάζει άλλους 14 στο σακούλι.

Και έχεις και τον Μιλουτίνοφ (15π, 7 ριμπ) να παίζει όλο το δεύτερο ημίχρονο και την παράταση και αυτό να μην τον εμποδίζει να ταπώνει τον Σλούκα στην άμυνα και να τρέχει πρώτος στον αιφνιδιασμό σαν 100άρης για να καρφώσει στο απέναντι καλάθι;

Τότε τα πάντα έρχονται φυσιολογικά: 88 πόντοι, 15 τρίποντα, 13 κλεψίματα, 20 ασίστ. Χαίρετε…

Έγινε ο Πίτερς… Βεζένκοφ; Είναι ο Γκος στο επίπεδο του Σλούκα; Είναι εύκολο ο Ολυμπιακός να ανταποκρίνεται σε τέτοιο ντέρμπι με ένα 5άρι και τον Σίκμα να παριστάνει τον αναπληρωματικό του; Όχι.

Είναι τόσο σπουδαίο όμως αυτό που έχει φτιάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε φόντο ερυθρόλευκο που ο Ολυμπιακός ήταν και όπως φαίνεται σκοπεύει να παραμείνει ο πιο ακατάλληλος αντίπαλος στην Ευρώπη. Σε όλα τα στιλ. Με όλους τους τρόπους…

Απόψε ο Παναθηναϊκός αυτό το ματς με οποιοδήποτε άλλο αντίπαλο πιθανότατα θα το έβαφε στα χρώματα του πηγαίνοντας με +7 (59-52) στην τέταρτη περίοδο. Έπεσε στην περίπτωση όμως και στη μοναδική ομάδα που πριν το νικήσει πρόλαβε και το έβαψε στα χρώματα του πολέμου.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει στην κανονική διάρκεια» είπε στο φινάλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θυμίζοντας την χαμένη τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας με τον Γουόκαπ. Έχει δίκιο. Το καλύτερο όμως ο Ολυμπιακός του μικρού rotation και των απουσιών το είχε κρατήσει για τη παράταση. Για αυτή δεν επέστρεψε στο παρκέ από τον πάγκο του, αλλά από τη… Ρόδο.

Φυσικά σημαντικές απουσίες είχε και ο Παναθηναϊκός: Και ο Μήτογλου και ο Παπαπέτρου θα φέρουν στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν χαρακτηριστικά που το υπόλοιπο ρόστερ δεν διαθέτει. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι Πράσινοι δεν θα έχουν σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές version τους. Το κακό για εκείνους όμως σε ένα format που ποιος ξέρει πόσες φορές θα παίξουν φέτος με τον Ολυμπιακό, είναι ότι μέσα σε μια εβδομάδα δεν αμφιβάλλουν πολλοί και για το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν μια χαρά σχέση με τα δικά τους προηγούμενα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ