Παράγοντας Γκος: Ο πιο επιδραστικός παίκτης του νέου Ολυμπιακού, είναι… παλιός (αλλά όχι σεσημασμένος)

Παράγοντας Γκος: Ο πιο επιδραστικός παίκτης του νέου Ολυμπιακού, είναι… παλιός (αλλά όχι σεσημασμένος)

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος αλλάζει τον Ολυμπιακό στα παρκέ της Euroleague. Και το κάνει αθόρυβα…

Τρία-δύο το ρεκόρ του Ολυμπιακού στις πρώτες στροφές της Euroleague. Τρία-μηδέν όμως στα ματς που ως τώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε το προνόμιο, να στέλνει στο παρκέ τον –με βάση τους αριθμούς- πιο επιδραστικό παίκτη του (νέου) ρόστερ. Τον Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος που εξελίσσεται σε «παράγοντα» για αυτό το νέο εγχείρημα στο μεγάλο λιμάνι.

Πρώτος σκόρερ (13 π), δεύτερος πιο εύστοχος έξω από το τρίποντο (46,2% έναντι 50% του Άλεκ Πίτερς), τρίτος σε ασίστ (3), πρώτος στα κλεψίματα (1,7). Και όλα αυτά με μόλις 0,3 λάθη ανά παιχνίδι που για play maker είναι έπαινος να τον κρεμάσει στον τοίχο του σπιτιού του.

Επέμενε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τις αρχές του καλοκαιριού και πριν συμβεί ότι συνέβη με τον Κώστα Σλούκα. Ήθελε τον Γκος ξανά με τα Ερυθρόλευκα, έπειτα από μια τετραετία που ο Αμερικανός έγινε… άλλος. Καμία σχέση με τον rookie της σεζόν 2018-19 που η πυξίδα του έδειχνε μια στην Ανατολή και μια στη Δύση. Πρωταθλητής Ευρώπης άλλωστε λίγους μήνες πριν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και πρωταγωνιστής.

Εκείνος που επιστρέφοντας στα παλιά λημέρια θα συμπλήρωνε ιδανικά την «βασική ιδέα» της νέας ομάδας. Δύο top σέντερ (Μιλουτίνοφ, Φαλ), δύο top play makers (Γουόκαπ, Γκος) και ανάμεσα τους ένα σωρό «ελβετικοί» σουγιάδες που θα μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν θέσεις υποστηρίζοντας σχήματα…

Στα τρία παιχνίδια που ως τώρα ο Γκος πατάει παρκέ (Παναθηναϊκός, Παρτιζάν, Εφές) ο Ολυμπιακός σκόραρε 74, 85 και 75 πόντους στα 40λεπτά. Στα δύο χωρίς τον Αμερικανό με Μπαρτσελόνα και Αρμάνι κόλλησε στους 68 και τους 53 (!). Η διαφορά δεν προκύπτει μόνο από την δική του προσφορά, αλλά και από την επιβάρυνση του Γουόκαπ.

Έχουν την εντύπωση οι περισσότεροι πως ως εδώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει τον δρόμο του δίχως τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Κώστα Σλούκα που πέρσι στην Euroleague είχαν 17,6 και 11 πόντους αντίστοιχα στο 1-2 της λίστας. Ξεχνούν όμως ότι δεν έχει και τον Σακίλ ΜακΚίσικ που πέρσι ήταν ο τρίτος πυλώνας στο σκοράρισμα (9 πόντους ανά ματς).

Όλη αυτή η διαδικασία αναπόφευκτα αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τους συσχετισμούς στους δείκτες της επίθεσης. Ότι ο Γκος ήδη στρογγυλοκάθεται στην κορυφή τους είναι αν μη τι άλλο μια υπόσχεση. Όχι για το μπάσκετ που βλέπουμε, αλλά για αυτό που θα δούμε από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ