Ο (προηγούμενος) Φαλ και η (προηγούμενη) άμυνα έφερε πίσω και τον (προηγούμενο) Ολυμπιακό- Κρίμα που δεν έφεραν και τη νίκη

Ο (προηγούμενος) Φαλ και η (προηγούμενη) άμυνα έφερε πίσω και τον (προηγούμενο) Ολυμπιακό- Κρίμα που δεν έφεραν και τη νίκη

Φυσικά και έχει σημασία το αποτέλεσμα. Δεν παίζει κανείς για τις εντυπώσεις. Αν ήταν όμως ο φόρος του Ολυμπιακού αυτή η ήττα στην Πόλη, για να επιστρέψει στην κανονικότητα του, προφανώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας την πλήρωσε με χαμόγελο.

Γιατί; Διότι επιτέλους πλάι στα νερά του Βοσπόρου οι Ερυθρόλευκοι θυμήθηκαν όχι μόνο τον χαρακτήρα τους αλλά και τις βασικές τους αρχές σαν ομάδα. Δεν είναι απλό σε μια έδρα σαν αυτή, με έναν αντίπαλο σαν την Φενέρ, να γυρίζεις παιχνίδι από το -16.

Πολλώ δεν μάλλον με τον Γουόκαπ να μοιάζει πλέον εξουθενωμένος (0/5 εντός πεδιάς) σε βαθμό που το τεχνικό τιμ ουσιαστικά να τον κρατά εκτός όταν η μπάλα «έκαιγε». Τον Μιλουτίνοφ να παίζει με τενοντίδα. Τον Λαρεντζάκη απογοητευτικό στα 4:35 που πάτησε παρκέ. Τον Σίκμα και τον ΜακΚίσικ να βλέπουν το ματς από την τηλεόραση και τον Λούντζη να έχει καλύτερη θέαση από τον πάγκο.

Κλειδί για την «μεταμόρφωση» του δευτέρου ημιχρόνου που έφερε το ματς στα ίσα από την κατάψυξη του -13 (33-46); Η άμυνα φυσικά που έδωσε ρυθμό και θύμισε τα αυτονόητα. Και η πρώτη κανονική βραδιά του Μουσταφά Φαλ που μάλλον είχαμε ξεχάσει πόσο σημαντικός είναι για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου. Δεν είναι οι 7 πόντοι (3/3διπ), ούτε τα 3 ριμπάουντ. Αν ψάξει κάποιος την στατιστική του θα πρέπει να σταματήσει στις 4 ασίστ. Σε αυτή την απίθανη ικανότητα του να βλέπει το παρκέ από γωνίες που άλλος ψηλός δεν μπορεί.

Η δική του οξυδέρκεια «άνοιξε» το γήπεδο και έβαλε επιτέλους την ομάδα σε διάθεση να παίξει χωρίς τη μπάλα. Η δική του πλάι στην αδιαπραγμάτευτη του Κώστα Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός επιτέλους γύρισε σε mode 22 ασίστ –σε περσινό μέσο όρο του- για πρώτη φορά φέτος. Γιατί οι έξτρα δημιουργοί του, δημιούργησαν προϋποθέσεις στον Πίτερς (19π) και τον Κάνααν (15π). Οι Ερυθρόλευκοι είχαν απόψε μόλις οκτώ παίκτες, τέσσερις εξ αυτών λοιπόν έβαλαν από 12 (Μιλουτίνοφ) και πάνω (Γκος 13). Τέσσερις για 59, όταν την Δευτέρα όλη μαζί έβαλαν 54.

Φυσικά ο ελέφαντας συνεχίζει να κόβει βόλτες στο δωμάτιο. Με οκτώ παίκτες σε αυτό το επίπεδο δεν κάνεις δουλειά. Αργά ή γρήγορα ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να πάρει μια απόφαση. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έχει παίξει φέτος 6:15 και ο Σίκμα 20:14 στην Ευρωλίγκα (και αυτά σαν 5άρι). Για τον πρώτο η εκτίμηση είναι ότι πλέον καλό… Δεκέμβρη. Για τον δεύτερο, όλο είναι κοντά στην επιστροφή και όλο κάτι συμβαίνει.

Αν το αποψινό ματς έληγε στην ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός αύριο και όλας μπορεί να έκανε μεταγραφή («χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο» είπε ορθά κοφτά ο Παπανικολάου). Η ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου όμως ζήτησε σίγουρα μια ακόμη ευκαιρία. Και ας της ξέφυγε αυτή η οριακή παρτίδα στις λεπτομέρειες (τα λένε και ριμπάουντ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ