Δεν σταματά να εκτελεί βολές ο Παναθηναϊκός του Αταμάν- Πρώτος σε ολόκληρη την Euroleague

Δεν σταματά να εκτελεί βολές ο Παναθηναϊκός του Αταμάν- Πρώτος σε ολόκληρη την Euroleague

Έσπασε το φράγμα με τις 200 βολές και συνεχίζει ακάθεκτος ο Παναθηναϊκός

Σε ανοδική πορεία ο Παναθηναϊκός στη Euroleague. Και σιγά-σιγά η επιβεβαίωση της αίσθησης πως ο Εργκίν Αταμάν έχει στα χέρια του ένα ρόστερ ικανό να δημιουργήσει μια πραγματικά καλή ομάδα.

Τρέχουν ένα ουσιαστικό σερί τριών νικών οι Πράσινοι (Άλμπα, Ζαλγκίρις, Μπασκόνια), βρίσκονται πλέον σε θετικό ρεκόρ έπειτα από χρόνια (5ν-4ητ) και τέλος πάντων δίνουν την εντύπωση ότι έχουν αρχίσει πλέον και πατάνε καλά στο παρκέ.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με Πετρούσεφ – Ανατροπή δεδομένων

Πιο είναι το μυστικό τους ως εδώ; Η εντυπωσιακή παρουσία τους στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Μακράν πρώτος ο Παναθηναϊκός στη σχετική στατιστική, έχοντας 22,6 βολές ανά ματς και όντας η μοναδική ομάδα που έχει ξεπεράσει τις 200 εκτελέσεις έπειτα από εννέα αγωνιστικές.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως από το αυστηρό 22,6 είναι ένα άλλο ποσοστό από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Το γεγονός ότι από εκεί παίρνει το 38.7% των επιθετικών προσπαθειών του συνολικά. Μόλις τέσσερις ομάδες σε ολόκληρη τη διοργάνωση έχουν πάνω από 30% σε αυτόν τον πίνακα.

Η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (34.4%), η απόλυτη Ρεάλ Μαδρίτης (33.6%) και η Μακάμπι (31.2%). Φυσικά έχει μια εξήγηση όλο αυτό. Οι καταστάσεις iso που επιλέγει κάθε προπονητής και το κάθετο μπάσκετ που ο Παναθηναϊκός το επιλέγει σταθερά απειλώντας το αντίπαλο καλάθι. Και πάλι όμως οι 22,6 βολές ανά ματς είναι νούμερο που δύσκολα βρίσκεις στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα είχε 16.2 και είναι 9ος στη σχετική λίστα ή ας πούμε η Μπάγερν που βρίσκεται στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας δεν εκτελεί ούτε τις μισές βολές από τους Πράσινους: Έχει ως εδώ η ομάδα του Πάμπλο Λάσο μόλις 11,2 ανά ματς.

Συνολικά σε εννέα αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έχει εκτελέσει 203 βολές ενώ η δεύτερη της λίστας Παρτιζάν έχει είκοσι λιγότερες (183). Ο Ολυμπιακός είναι μόλις στις 146, δηλαδή 57 λιγότερες από τους Πράσινους. Κάτι σε 6,5 βολές λιγότερες ανά ματς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ