Ο Καρβαλιάλ, ο Μαρτίνεθ, η κροτίδα και τα δακρυγόνα

Ο Καρβαλιάλ, ο Μαρτίνεθ, η κροτίδα και τα δακρυγόνα

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι ο νέος. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο παλιός. Τα υπόλοιπα όμως;

Στον αστερισμό του Κάρλος Καρβαλιάλ ο Ολυμπιακός από χθες το μεσημέρι. Και όπως είναι λογικό σε αυτές τις περιπτώσεις; Η κουβέντα καλά κρατεί γύρω από τον Πορτογάλο που αν μη τι άλλο είχε τα κότσια να αναλάβει μια πραγματικά δύσκολη αποστολή. Και γιατί μόλις πέρασε την πύλη εισόδου ενός οργανισμού που δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει πέντε προπονητές σε ενάμιση χρόνο αν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά. Και γιατί η ομάδα που μόλις ανέλαβε, είναι ο υπ αριθμόν 1 «στόχος» ενός ολόκληρου «συστήματος» που θρέφεται και μεγαλώνει τον ίσκιο του γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο προσφέροντας ακριβώς αυτή την υπηρεσία. Στους… άλλους. Σε εκείνους που ανέλαβαν να φέρουν πίσω τις Κυριακές μας!

Και για να μην ξεχνιόμαστε; Εκείνο το βράδυ της 22ης του Οκτώβρη στο «Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είχε μια πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει ένα δικό του μονοπάτι στο πρωτάθλημα της Super League. Ενδεχόμενη νίκη του στο Φάληρο επί του Παναθηναϊκού, η έβδομη σε οκτώ αγωνιστικές, θα του έδινε πλεονέκτημα έξι βαθμών από τους Πράσινους που ακολουθούσαν στη βαθμολογία. Και ήταν προφανώς το κίνητρο μεγάλο, πέρα από το γόητρο. Διότι ως γνωστόν: Όταν η συγκεκριμένη ομάδα σχηματίζει τέτοια τύπου «δεδικασμένα», ακόμη και κοντά στην αφετηρία, έχει τον τρόπο της για να τα αξιοποιεί…

Διαβάστε επίσης: Έισι Λο: Η συνέντευξη, η βράβευση και η επίσκεψή του στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια (vid)

Καμιά σαρανταριά νύχτες μετά, Κυριακή 3η του Δεκέμβρη, μέσα στους καπνούς και την ασφυξία από τα «δακρυγόνα» στο «Πανθεσσαλικό» οι Ερυθρόλευκοι μάλλον θυμήθηκαν ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν σχέδια και υπολογισμούς: δεν προβλέπονται άλλωστε σε μάχες επιβίωσης. Για εκείνους υπάρχει μόνο ο δρόμος της υπομονής. Να έχουν δύναμη, να αντέχουν. Να συνεχίσουν, κόντρα στο ρεύμα. Μόνοι εναντίον όλων. Τα υπόλοιπα για εκείνους είναι πολυτέλειες σε αυτή την επικίνδυνη «φάρσα» που κωδικοποιημένα αποκαλείται «επαγγελματικό ποδόσφαιρο» στην Ελλάδα λίγο πριν το 2024.

Άλλωστε δεν έχουν άλλη επιλογή. Ξαφνικά έπεσαν στην 4η θέση της βαθμολογίας και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ακόμη «κατηγορητήριο» που θα τους στείλει ενώπιον του αθλητικού δικαστή. Αλήθεια, αν δεν έτυχε να το ακούσετε; Μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (3/1) υπάρχει η απειλή να γίνει κεκλεισμένων και εκείνο του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (17/1). Πως όταν η διακοπή στο Πανθεσσαλικό προέκυψε αποκλειστικά από την απόφαση της Αστυνομίας να προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών; Μην έχετε αμφιβολία. Όπως και τα προηγούμενα…

Πως βρέθηκε ο Ολυμπιακός όμως με την υποχρέωση να επαναπροσδιορίσει τη θέση του, στον βαθμολογικό πίνακα; Με μια αυτονόητη αγωνιστική πτώση που δεν είναι σωστό να βγαίνει από το κάδρο και που όπως αποδείχθηκε έφερε την ανάγκη για αλλαγές στέλνοντας τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ πίσω στην Ισπανία. Αλλά και με κροτίδες. Με δακρυγόνα. «Συμπληρωματικές εκθέσεις» αυτό-αναίρεσης διαιτητών β΄ διαλογής. Γνωματεύσεις ιδιωτικών νοσοκομείων. Νομικά «άλματα» της αθλητικής δικαιοσύνης έξω από το ίδιο το Πειθαρχικό Δίκαιο. Ακατανόητες και προκλητικές αβλεψίες του VAR. «Υποκειμενικές» υποδείξεις των ρέφερι του αγωνιστικού χώρου.

Μια τέλεια επίθεση (ή μήπως τελικά μια «τέλεια ληστεία»;) που ως εδώ έχει προκαλέσει κάθε πιθανή και απίθανη τιμωρία: «Μηδενισμό», αφαίρεση βαθμού, κεκλεισμένων των θυρών, βαριά χρηματικά πρόστιμα. Μια ολοκληρωμένη απόπειρα «εξόντωσης» που εξελίσσεται με την ελληνική Κυβέρνηση να αδιαφορεί και επίσημα πλέον. Πως το είπε προ ημερών ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πάνος Μαρινάκης: «δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία, να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων».

Τι θα είχε ακολουθήσει για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ αν εκείνο το ντέρμπι αιωνίων ολοκληρώνονταν κανονικά; Κανείς δεν ξέρει. Όλοι όμως γνωρίζουν τι ακολούθησε από τη στιγμή που δεν έληξε. Με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Κυριακής στον Βόλο. Σε ένα απόγευμα στον Ολυμπιακό δεν δόθηκαν τρία πέναλτι υπέρ του αλλά δόθηκαν δύο πέναλτι εναντίον του (με το πρώτο να ξεκινά από ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ)! Στο ίδιο που του ακυρώθηκαν δύο γκολ. Που αποβλήθηκε ένας παίκτης του (Ρέτσος μόλις στο 17΄από το πέναλτι εφεύρεση), και συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες ο αρχηγός του (Φορτούνης). Το απόγευμα που όταν νύχτωσε η Αστυνομία έπνιξε τον κόσμο στα δακρυγόνα για να «προστατεύσει τους πολλούς» όπως ενημέρωσε ο πολιτικός προϊστάμενος της.

Ο Καρβαλιάλ μπορεί να αποδειχθεί καλός προπονητής, μπορεί και όχι. Μπορεί σε μερικούς μήνες να είναι εδώ ή να βρίσκεται αλλού γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή ενός επαγγελματία που λέει «ναι» σε έναν πάγκο ηλεκτρικό. Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει όμως ότι για να πετύχει ο Πορτογάλος δεν θα πρέπει να νικήσει μόνο τους αντιπάλους τους, αλλά και ένα ολόκληρο σύστημα που έχει τον Ολυμπιακό στο σημάδι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ