Η δικαίωση του Μπαρτζώκα ήρθε δύο μέρες μετά για την Ρεάλ – Αλλά…

Η δικαίωση του Μπαρτζώκα ήρθε δύο μέρες μετά για την Ρεάλ – Αλλά…

Η Ρεάλ του ΣΕΦ και η Ρεάλ του ΟΑΚΑ ήταν δύο διαφορετικές ομάδες. Και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό όμως, δεν ήταν το ίδιο.

Με ένα καθαρό 2Χ2 επιστρέφει στη Μαδρίτη η Ρεάλ έπειτα από την ελληνική… περιοδεία της. Νίκησε δύσκολα τον Ολυμπιακό με 77-71 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Νίκησε σαφώς πιο εύκολα τον Παναθηναϊκό με 90-78. Και κάπως έτσι έφτασε στο 12-1 επιβεβαιώνοντας το αυτονόητο. Ότι είναι η καλύτερη ομάδα της Euroleague. Κάποια που στέκεται σε επίπεδο ξεχωριστό από τις υπόλοιπες.

Τι μένει για τους αιώνιους από αυτό το crash test; Μάλλον, μόνο η επιβεβαίωση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Την κατέβασε στους 77 πόντους ο Έλληνας τεχνικός. Της απαγόρευσε να ανοίξει το γήπεδο με τους ταχύτατους γκαρντ της και δεν της προσέφερε σε καμία περίπτωση την άνεση να κάνει τα… δικά της. Φάνηκε ακόμη καλύτερα χθες, όταν ο Εργκίν Αταμάν μάλλον έχασε την επαφή μαζί της στην τρίτη περίοδο του ματς.

Διαβάστε επίσης: Έπεσε 13ος ο Παναθηναϊκός – Και τώρα έχει τρία σερί ματς εκτός έδρας

Εκεί όπου οι Ισπανοί έτρεξαν ένα σερί 24-4 μετατρέποντας το σε βάρος της 48-51 στο εμφατικό 72-55 ακριβώς στο φινάλε της περιόδου. Εκεί που ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι.

Έχει σημασία να «κλείσεις» το γήπεδο σε αυτόν τον αντίπαλο, έστω και αν ξέρεις ότι ακόμη και έτσι παραμένει ο καλύτερος όλων. Έχει σημασία να μαζέψεις όσο μπορείς το σκορ, διότι η Ρεάλ τους αποψινούς 90 τους βάζει σχεδόν για πλάκα από το ξεκίνημα της σεζόν -έχει επτά στα δεκατρία ματς πάνω από αυτό το όριο- είτε στην έδρα της, είτε μακριά από αυτή. Έχει σημασία να την φθείρεις και να την κάνεις να «σκεφτεί». Τα πέτυχε όλα αυτά ο Ολυμπιακός.

Η προσπάθεια του όμως δεν έφτασε το βράδυ της Τρίτης. Γιατί την ίδια στιγμή που η άμυνα του έβγαζε φωτιές, η επίθεση του κολλούσε στους 71 πόντους με το αδιανόητο ποσοστό του 27% έξω από το τρίποντο.

Εάν έχουν σημασία όλα αυτά; Ίσως, σε μια σεζόν που ακόμη δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά της. Ίσως και όχι. Ήταν τόσο κοντινή η απόσταση όμως αυτών των δύο αναμετρήσεων που πολύ λογικά προκάλεσε το ενδιαφέρον. Και τελικά την πικρή δικαίωση του κόουτς του Ολυμπιακού. Του ίδιου που χθες, παραμονή του ματς με τη Μπάγερν, έλεγε πως «ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε μια-δύο νίκες παραπάνω». Αν εννοούσε σε αυτές και τη Ρέαλ; Το ξέρει μόνο ο ίδιος, αν και οι ήττες από τη Μπασκόνια (74-75) και την Φενέρ στη Πόλη (79-77) ήρθαν κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ