Ο «Μιλού» κρατάει το «κλειδί» για τη νίκη στην Μπολόνια

Ο «Μιλού» κρατάει το «κλειδί» για τη νίκη στην Μπολόνια

Η «αεροπορία» του Ολυμπιακού με Μιλουτίνοφ, Φαλ και Πετρούσεφ στην «πρώτη γραμμή» για την ερυθρόλευκη αντεπίθεση από την Μπολόνια

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός που είναι πεσμένος μετά την κάκιστη εικόνα του και την ήττα στο ΣΕΦ από την Βαλένθια καλείται να επιβεβαιώσει το παραπάνω ρητό και να βγάλει την αντίδραση που ΠΡΕΠΕΙ για να δείξει πως έχει την δύναμη αλλά και την ικανότητα στο ρόστερ του για να φτάσει εκεί που θέλουν οι άνθρωποί του.

Δεν κρίνεται τίποτα βεβαίως στην Μπολόνια απέναντι στην Βίρτους που διαπρέπει έως τώρα στην Ευρωλίγκα ούσα στην 2η θέση με ρεκόρ 10-4 (μαζί με Μπαρτσελόνα), μια νίκη θα είναι ή μια ήττα σε μια διαδρομή που έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Διαβάστε επίσης: Η άνοδος και η πτώση του κινεζικού ποδοσφαίρου: Το τραγικό τέλος ενός ονείρου (vids+pics)

Ψυχολογικά όμως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη μια μεγάλη νίκη. Μια μεγάλη εμφάνιση, μια αντίδραση πρωτίστως για τον ίδιο. Για να καλύψει ήττες στο ΣΕΦ, για να μπει ξανά σε ήρεμο τέμπο και για να μπορέσει το διάστημα αυτό που επιτέλους έχει όλο τον κόσμο διαθέσιμο ο Μπαρτζώκας (πλην του Μήτρου-Λονγκ που πλέον μετράει αντίστροφα για να παίξει) να την «σετάρει» όπως ακριβώς θέλει.

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκας ξέρει πως η αποψινή (9.30μμ) αναμέτρηση με την Βίρτους Μπολόνια είναι πολύ δύσκολη περιμένοντας από όλους να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά τους. Με το «κλειδί» για τους νταμπλούχους Ελλάδας να είναι η «αεροπορία», το πώς Μιλουτίνοφ, Φαλ και Πετρούσεφ θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την δυναμική που έχουν και να νικήσουν κάτω από τα καλάθια τους Ιταλούς.

Ο «Μιλού» συγκεκριμένα είναι αυτός που μπορεί να αποτελέσει το «βαρόμετρο» για τον Ολυμπιακό καθώς μετά τον τραυματισμό του ψάχνει ένα καλό ματς που θα του… επαναφέρει τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Μαζί με τον Φαλ στο «5» έχουν τουλάχιστον στα… χαρτιά μεγάλη υπεροχή από την αντίστοιχη «αεροπορία» της Ιταλικής ομάδας.

Η φροντλάιν της Βίρτους είναι η λιγότερη ισχυρή από τις άλλες θέσεις με μοναδική εξαίρεση τον Σενγκέλια που μέχρι τώρα κάνει εντυπωσιακή χρονιά και είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται τόσο ψηλά η ομάδα του. Και για αυτόν όμως υπάρχουν λύσεις από τον Ολυμπιακό.

Όσο για τα 5αρια της Βίρτους, από την μια ο – τίποτα το ιδιαίτερο – Κέικοκ και από την άλλη ο «γερόλυκος» Μπράιαντ Ντάνστον δεν μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα για τον Μιλουτίνοφ αλλά και τον Φαλ. Αν η «αεροπορία» του Ολυμπιακού επικρατήσει στην Μπολόνια θα είναι ένα καθοριστικό σημείο για να έρθει το πολυπόθητο ροζ φύλλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ