Με δύο παίκτες και παθητικό 58 πόντους σε δύο περιόδους, δεν περνάς από τη Βαρκελώνη

Με δύο παίκτες και παθητικό 58 πόντους σε δύο περιόδους, δεν περνάς από τη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, όπως παλεύει κάθε Euroleague βράδυ. Αλλά αυτό δεν έφτασε στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Μια μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη. Γιατί η Μπαρτσελόνα δεν είναι στα καλύτερα της. Διότι απόψε δεν είχε στη σύνθεση της και τον «εγκέφαλο» Νίκολας Λαπροβίτολα. Ο συντελεστής δυσκολίας όμως σε αυτή την έδρα παραμένει υψηλός.

Και δεν ξεπερνιέται από την απόδοση δύο παικτών (Πίτερς 22 π, Γουίλιαμ Γκος 12π-5 ασ), ούτε επιτρέπει παθητικό 58 πόντων σε δύο περιόδους (27 στην πρώτη, 31 στην τρίτη). Αλήθεια το προσέξατε αυτό: 58 πόντους η Μπαρτσελόνα σε πρώτη και τρίτη περίοδο, 28 σε δεύτερη και τέταρτη. Λες και δεν ήταν μια ομάδα, αλλά δύο που αντιμετώπισαν απόψε οι Πειραιώτες.

Ή λες και ήταν δύο ομάδες εκείνοι, στην άμυνα. Στην τελευταία περίοδο για παράδειγμα ο Ολυμπιακός επέτρεψε στη Μπάρτσα μόλις 11. Τι να το κάνεις όμως που έπρεπε να επιστρέψει σε ένα ματς που κάποια στιγμή είχε φτάσει στο -15.

Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να φύγει νικητής από εκεί. Συνέπεια. Πρωταγωνιστές. Σκορ. Και ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα απόψε δεν το είχε. Όπως δεν είχε απάντηση στον Γουίλι Ερναγκόμεθ (16π-5ριμπ) και τον εκπληκτικό Τζαμπάρι Πάρκερ (21π-4 ριμπ).

Έφτασε να διεκδικεί το ματς ως τα τελευταία 100 δευτερόλεπτα, και αυτό δεν μπορείς να μην του το αναγνωρίσεις. Είδε στο φινάλε όμως το ίδιο έργο που είδε στο Μονακό και στη Μπολόνια. Και το είδε γιατί είχε δέκα ριμπάουντ λιγότερα (33-23). Διότι μοίρασε μόλις 14 ασίστ. Διότι δεν κατάφεραν να μπουν στο παιχνίδι του στην επίθεση σχεδόν οι περισσότεροι (Μιλουτίνοφ 4, Λαρεντζάκης 3, Παπανικολάου άποντος, Κάνααν 0/4τριπ).

Χρειάζεται μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη ο νταμπλούχος. Πολλώ δε μάλλον σε ένα τουρνουά που συνεχίζουν «αγκαλιά» οκτώ-εννέα ομάδες από το 4 της κατάταξης και κάτω. Νίκησε στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο. Πήρε και τη Μακάμπι στο Βελιγράδι. Έχει όμως πολλές μαζεμένες ήττες στο ΣΕΦ (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια, Βαλένθια) και αυτές κάπου πρέπει να… διαγραφούν. Θα γίνει μεθαύριο στη χώρα των Βάσκων; Μακάρι. Και η Μπασκόνια όμως «καίγεται», άρα προφανώς δεν θα είναι απλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ