Ο Τερίμ, το κασκόλ, ο Ιβάν, ο Χουανκάρ και το «μούδιασμα»

Ο Τερίμ, το κασκόλ, ο Ιβάν, ο Χουανκάρ και το «μούδιασμα»

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον Ολυμπιακό στα «σκοινιά» αλλά με την εικόνα που έδειξε το «θέμα» για τον Τερίμ δείχνει μεγάλο. Και για τον Αλαφούζο μεγαλύτερο…

Στο Καραϊσκάκη λοιπόν θα λυθούν οι διαφορές των «αιωνίων» και η ύπαρξη τους στο κύπελλο. Για μια θέση στα προημιτελικά και την διεκδίκηση ενός τίτλου αλλά και για την ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Έχουν πολλά να λύσουν βλέπετε οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι.

Για τον Ολυμπιακό τα «θέματα» δείχνουν περισσότερα καθώς δεν είναι μόνο στο χορτάρι οι αντίπαλοι του. Έχει «θέμα» με τους 12 και 13 που βρίσκει σχεδόν σε κάθε ματς απέναντι του ο Ολυμπιακός και αυτό δύσκολα παλεύεται. Κάνει την προσπάθεια του την ώρα που παλεύει να φτιάξει τα δικά του θέματα, αυτά που έχει τον πρώτο λόγο και είναι στο χέρι του να διορθωθούν.

Και ο Καρβαλιάλ μας έδειξε ένα πρώτο δείγμα γραφής «ανακατεύοντας την τράπουλα». Ίσως να άργησε να το κάνει, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Με τον Ολυμπιακό στα «σκοινιά» μετά την ήττα στην Λαμία με κάκιστη εμφάνιση και τα «όργια» του «συστήματος» στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ που της χάρισαν το «τρίποντο», το ματς στην Λεωφόρο ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε πολύ σκληρός για να πεθάνει, την ώρα που ο Παναθηναϊκός βλέπει νωρίς-νωρίς το ρίσκο Αλαφούζου να φέρνει «μούδιασμα».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έκραζε και συνεχίζει να κράζει για την απόλυση Χριστουγεννιάτικα στον άνθρωπο που έφτιαξε την ομάδα και έδωσε και πάλι ελπίδα επιτυχίες. Βλέπει τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Ιβάν να μην τραβάει. Και αν με ΠΑΣ και Παναιτωλικό ήρθαν τα αποτελέσματα κουτσά-στραβά και με τα σφυρίγματα να τον κρατάνε ζωντανό κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου, χθες κόντρα στον Ολυμπιακό οι πράσινοι του Τερίμ προβλημάτισαν ακόμη περισσότερο.

Ο 70χρονος Τούρκος προπονητής που κάθε φορά που έπεφτε το πλάνο πάνω του φαινόταν ξεκάθαρα να ταλαιπωρείται από το τσουχτερό κρύο. Βλέπετε το κασκόλ του Παναθηναϊκού που επέλεξε να φορέσει δεν ήταν απλά μια στιλιστική επιλογή, ήταν όντως για το κρύο. Ο Τερίμ που και στα τρία ματς που έχει παίξει στην Λεωφόρο δικαιώνει έως τώρα όσους φωνάζουν για το ρίσκο που πήρε ο Αλαφούζος χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Και για το τέλος μιας εποχής με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ανέβασε κατακόρυφα τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι που ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο, άνευροι, άγευστοι, άχρωμοι και που στην επανάληψη κάπως βελτιώθηκαν κυρίως εξαιτίας της κούρασης των ερυθρόλευκων και των αναγκαστικών αλλαγών που έκανε ο Καρβαλιάλ. Το 1-1 βεβαίως αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς όμως το «μούδιασμα» στον Παναθηναϊκό (και) για την εικόνα στο ντέρμπι είναι ξεκάθαρο.

Οι πράσινοι που έως τώρα είχαν πανηγυρίσει το «τρίποντο» στα χαρτιά με τον Χουανκάρ στο πρωτάθλημα αλλά στην Λεωφόρο ο Ισπανός δεν μπορούσε, αυτή την φορά να βοηθήσει. Και, λογικά, ούτε στο Καραϊσκάκη σε μια εβδομάδα θα βρει τον τρόπο να γίνει πρωταγωνιστής χωρίς να παίξει. Με τον Παναθηναϊκό του Τερίμ να έχει να παίξει την Κυριακή με την ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια και την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη γίνεται εύκολα αντιληπτό πως από νωρίς ο Τερίμ μπαίνει στα ζόρια. Μαζί του και ο Αλαφούζος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ