Έκθετοι και πάλι ΕΠΟ, κυβέρνηση και Βασιλειάδης…

Έκθετοι και πάλι ΕΠΟ, κυβέρνηση και Βασιλειάδης…

Ποιος να το περίμενε, αυτή η κυβέρνηση της οποίας ο λόγος είναι συμβόλαιο, αυτή η ΕΠΟ που εξυγιαίνει το ποδόσφαιρο και τον τόπο ολόκληρο και φυσικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είναι και πάλι εκτεθειμένοι από τη ρημάδα την πραγματικότητα.

Ενας δάσκαλος της δημοσιογραφίας χαριτολογώντας έλεγε «μην αφήνεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάει μια όμορφη ιστορία». Η αλήθεια είναι ότι μια – δυο μικρολεπτομέρειες μπορούν να παραλειφθούν αν είναι να χαλάσουν κάποιο αφήγημα, ωστόσο αυτό που δε μπορεί να γίνει είναι να «βαφτίζονται» λεπτομέρειες τα βασικά σημεία μιας ιστορίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού πριν από μερικούς μήνες, όταν διέκοψε το πρωτάθλημα μετά τα πρωτοφανή κρούσματα βίας με αποκορύφωμα τη μπούκα του πιστολέρο Ιβάν Σαββίδη και των μπράβων του στο γήπεδο, όχι μόνο διαλαλούσε δεξιά κι αριστερά ότι θα σκληρύνει ακόμη περισσότερο τον αθλητικό νόμο, αλλά ζητούσε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να δεσμευτούν ότι θα αποδεχτούν τους νέους σκληρότερους νόμους.

Όταν μιλάμε για υπουργό της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βέβαια, γνωρίζουμε ότι αν οι μπουκμέικερ δέχονταν στοιχήματα για το κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί μια κυβερνητική δέσμευση, το ποσοστό διάψευσης θα ήταν αντίστοιχο του άσου σε αγώνα Μπαρτσελόνα – Ταραγόνα δηλαδή κοντά στο 1,01…

Από κοντά και η ΕΠΟ της εξυγίανσης, η οποία από το περασμένο καλοκαίρι και την εκλογή του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία, δεν προλαβαίνει τις γκάφες.

Ετσι μερικές ημέρες μετά τις πραγματικά… απάνθρωπες και… εξοντωτικές ποινές που επιβλήθηκαν σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα τρομερής έκτασης επεισόδια που αμαύρωσαν και τον εφετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είδαν το φως της δημοσιότητας και οι ποινικές δικογραφίες που σχημάτισαν τέσσερις ξεχωριστές αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής.

Αμέτρητες ναυτικές φωτοβολίδες ευθείας βολής, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ του μισού κιλού με προσαρμοσμένα γκαζάκια, τσεκούρια, ρόπαλα, πτυσσόμενες ράβδοι, κατσαβίδια, σιδηρογροθιές, πέτρες, μάρμαρα και καδρόνια χρησιμοποίησαν οι οπαδοί εναντίον αστυνομικών αλλά και αντιπάλων, κατά τα επεισόδια που έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δικογραφίες που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος».

Συνέπεια των επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός 6 αστυνομικών και 5 πολιτών, που μεταξύ άλλων υπέστησαν: τραύμα (τρύπα) από φωτοβολίδα ευθείας βολής στο γόνατο, εγκαύματα α’ βαθμού, τραυματισμό στο μάτι, κατάγματα δακτύλων, σπάσιμο δοντιών, δεκάδες ράμματα από εκτεταμένα τραύματα από αντικείμενα και μαχαίρια, εκχυμώσεις και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος.

Όλα τα παραπάνω προφανώς τα είδαν και τα κατέγραψαν οι αρχές, καθώς προχώρησαν και σε ποινικές δικογραφίες. Αυτοί που δεν είδαν, δεν άκουσαν, δε διάβασαν ήταν οι παρατηρητές της «κάθαρσης» και της «εξυγίανσης» της ΕΠΟ και των αφεντάδων της.

Αυτός που δεν είδε, δεν άκουσε, δε διάβασε ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που μετά από την αυστηροποίηση του αθλητικού νόμου που πέρασε στα λόγια, πλέον ασχολείται με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Από κοντά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επί των ημερών του οποίου στο υφυπουργείο Αθλητισμού ξεκίνησε αυτό που μόνο ως ανέκδοτο στέκει σήμερα και βαφτίστηκε στο «εξυγίανση».

Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δε διάβασαν βέβαια, ούτε οι τακτικοί δικαστές, ούτε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς…

Απλά επαναλαμβάνουμε: Συνέπεια των επεισοδίων στον τελικό του Κυπέλλου ήταν ο τραυματισμός 6 αστυνομικών και 5 πολιτών, που μεταξύ άλλων υπέστησαν: τραύμα (τρύπα) από φωτοβολίδα ευθείας βολής στο γόνατο, εγκαύματα α’ βαθμού, τραυματισμό στο μάτι, κατάγματα δακτύλων, σπάσιμο δοντιών, δεκάδες ράμματα από εκτεταμένα τραύματα από αντικείμενα και μαχαίρια, εκχυμώσεις και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος.

Όλα τα παραπάνω είναι προφανώς «λεπτομέρειες» που απλά μένουν στο περιθώριο από όσους επιμένουν στο αφήγημα της κυβέρνησης, του υφυπουργού Αθλητισμού, της ΕΠΟ και όλων των κολαούζων τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ