Ασύλληπτο : Ο ΠΑΟΚ πήρε τα διαρκείας δύο οπαδών εξαιτίας κριτικής στον πάγκο!

Ασύλληπτο : Ο ΠΑΟΚ πήρε τα διαρκείας δύο οπαδών εξαιτίας κριτικής στον πάγκο!

Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η πρωτόγνωρη απόφαση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να αφαιρέσει εισιτήρια διαρκείας από δύο οπαδούς της λόγω... διαμαρτυριών και κριτικής; Σίγουρα όχι δημοκρατική...

Η είδηση από μόνη της είναι ασύλληπτη. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να αφαιρέσει τα εισιτήρια διαρκείας δύο οπαδών του «Δικεφάλου». Ο λόγος; Όπως αναφέρει το πάντα έγκυρο σε θέματα ΠΑΟΚ, paok24.com, οι εν λόγω οπαδοί είχαν θέσεις πίσω από τον πάγκο του Ηλία Παπαθεοδώρου στην Πυλαία. Στη διάρκεια του σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Αρη, λοιπόν, άσκησαν έντονη κριτική στον προπονητή του ΠΑΟΚ και την ομάδα του, φωνάζοντας και κάνοντας παράπονα για την εξέλιξη της αναμέτρησης με τον «αιώνιο» αντίπαλο!

Οι οπαδοί εντοπίστηκαν από τους ιθύνοντες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και στο Δ.Σ. που έλαβε χώρα την Τρίτη υπό τον Μπάνε Πρέλεβιτς, αποφασίστηκε να τους αφαιρεθούν τα διαρκείας. Ναι, τους τα πήραν επειδή έκαναν κριτική στην ομάδα και τον προπονητή. Χωρίς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, να προβούν σε ακρότητες ή βιαιοπραγίες. Απλώς διαμαρτυρήθηκαν. Εντονα; Ακομψα; Μπορεί, αλλά είναι αυτός λόγος απομάκρυνσης από το γήπεδο;

Οπως γίνεται αντιληπτό η απόφαση του ΠΑΟΚ φέρνει νέα ήθη και έθιμα στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως προκαλεί απορίες για τους λόγους. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που απαγορεύεται η είσοδος στο γήπεδο σε οπαδούς, όταν το μόνο τους… παράπτωμα είναι οι διαμαρτυρίες για την εικόνα της ομάδας τους και η κριτική! Είναι η πρώτη φορά που ένας σύλλογος επιλέγει τη φίμωση των οπαδών του με ένα τέτοιο ακραίο μέτρο, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η κακή παρουσία του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά και τα άσχημα αποτελέσματα φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στους ανθρώπους του τμήματος μπάσκετ. Με τέτοιου τύπου αποφάσεις επιβεβαιώνουν ότι τελούν εν συγχύσει και κυρίως να δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις ακόμη και για μία σπουδαία προσωπικότητα του μπάσκετ, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Η θέση που πήρε για το σοβαρότατο ο Νίκος Βεζυρτζής, πιθανότατα ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ήταν ενδεικτική της γεύσης που αφήνει η πρωτοφανής και απόφαση της διοίκησης του τμήματος μπάσκετ.

«Αισθάνομαι ντροπή για ότι έχει συμβεί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση από μια διορισμένη διοίκηση. Δεν χωράει ο νους μου κάτι τέτοιο. Κανείς ποτέ δεν τόλμησε να απαγορεύσει σε ΠΑΟΚτσή να εκφέρει άποψη και να καταθέτει την γνώμη του. Δεν αρμόζουν στην ιστορία και τα ιδανικά του ΠΑΟΚ, τέτοιες μέθοδοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία φορά στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού που διοίκηση ομάδας κινήθηκε εναντίον οπαδών ήταν η απόφαση του Ντέμη Νικολαΐδη να δημοσιοποιήσει τα πρόσωπα όσων οπαδών της ΑΕΚ συμμετείχαν στα επεισόδια του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αλλά αυτή η απόφαση αφορούσε αντίδραση στην ωμή βία, στην αλητεία, στον χουλιγκανισμό και ήταν απόρροια μίας συσσωρευτικά δύσκολης κατάστασης που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκείνη την περίοδο.

Τώρα, τι; Τι είναι αυτό που ώθησε τον ΠΑΟΚ σε μία τέτοια ενέργεια; Γιατί επιλέχθηκε η ωμή, ξεκάθαρη φίμωση των δύο οπαδών; Περάσαμε στην περίοδο που η κριτική είναι μη αποδεκτή και της εφαρμογής μέτρων επιπέδου Χαμουραμπί; Ωστόσο ποτέ η τακτική του «οφθαλμός αντί οφθαλμού» είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι από εκείνες τις αποφάσεις που συνήθως θερίζουν θύελλες για τους εμπνευστές τους…

Αναλυτικά το δημοσίευμα του paok24.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ