Η λεπτή κόκκινη γραμμή με τον Μουσταφά Φαλ: Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να ανανεώσει ξανά το συμβόλαιο του Γάλλου- Τα 500.000 ευρώ και ο κίνδυνος

Η λεπτή κόκκινη γραμμή με τον Μουσταφά Φαλ: Γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να ανανεώσει ξανά το συμβόλαιο του Γάλλου- Τα 500.000 ευρώ και ο κίνδυνος

Μετά τον Πίτερς είναι ο… Κάνααν. Η επόμενη ανανέωση θα έχει το όνομα του Μουσταφά Φαλ

Δύο χρόνια πριν (28/2/2022) σε άπταιστα ελληνικά ο Μουσταφά Φαλ ενημέρωνε πως ο Ολυμπιακός μόλις ανανέωσε το συμβόλαιο του. Μια συμφωνία ως το καλοκαίρι του 2025 που όπως όλα δείχνουν και οι δύο πλευρές την απολαμβάνουν. Ο Γάλλος διότι μέσα από το πρόγραμμα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους ψηλούς της Euroleague, και οι Ερυθρόλευκοι διότι χάρη στον Φαλ έχουν χτίσει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης.

Για ποιο λόγο όμως όλοι περιμένουν σύντομα και τους δυο ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ το τρέχον deal έχει ισχύ ως το επόμενο καλοκαίρι; Η ιστορία έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον. Και αποτελεί για τον Ολυμπιακό πλέον μια από τις βασικές ανάγκες για τον σχεδιασμό του.

Διαβάστε επίσης: Superleague: Ποιοι παίκτες είναι στο όριο των καρτών και κινδυνεύουν να χάσουν την πρεμιέρα σε playoffs και playouts

Με βάση το τελευταίο συμβόλαιο, ο Φαλ έχει ένα buy out ύψους 500.000 ευρώ στο τέλος της σεζόν 2023-24. Μπορεί δηλαδή το καλοκαίρι φέρνοντας αυτό το ποσό να μείνει ελεύθερος. Και αν ο ίδιος πιθανόν δεν έχει ασχοληθεί με αυτή τη λεπτομέρεια; Σίγουρα έχουν ασχοληθεί άλλοι, με πρώτη και καλύτερη τη Μονακό.

Είναι στην αγορά ήδη διάφορες ομάδες που καλοβλέπουν τον άσο του Ολυμπιακού. Και μεταξύ μας είναι πολύ λογικό. O 32χρονος κάνει μια ακόμη εντυπωσιακή σεζόν στην Euroleague με 7,5 π-4,5 ριμπ-2,6 ασίστ. Και κυρίως με τις αμυνάρες του. Είναι ο πιο «οικονομικός» γίγαντας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Άρα λοιπόν πώς να μην σπεύσουν; Όλοι ψάχνουν ένα αντίδοτο για τον Ταβάρες της Ρεάλ. Ο Φαλ είναι ίσως ότι πειστικότερο κυκλοφορεί.

Προφανώς λοιπόν και θέλει να τα προλάβει όλα αυτά ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η μοναδικό ομάδα της Ευρώπης με τέσσερις σέντερ. Γιατί δεν έχει μόνο Φαλ, η ομάδα του Μπαρτζώκα. Έχει και τον –τραυματία- Μιλουτίνοφ ως πύργο. Έχει και τον Μόουζες Ράιτ που η άφιξη του έχει δώσει άλλα χαρακτηριστικά και άλλες δυνατότητες στη front line. Και βέβαια το project Φίλιπ Πετρούσεφ που παίζει και στο «4» αλλά που η «βάση» του είναι το «5».

Τι λένε οι πληροφορίες; Ότι ο Ολυμπιακός τον Φαλ θέλει να τον κρατήσει. Και ότι όλα είναι πιθανά. Και… σύντομα. Μετά τον Άλεκ Πίτερς ο Φαλ, είναι η επόμενη «ανάγκη» ανανέωσης των Ερυθρόλευκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ