Μουντιάλ : Οι 6 μικροί άγνωστοι «μάγοι»

Μουντιάλ : Οι 6 μικροί άγνωστοι «μάγοι»

Από τον «νέο Ντεμπελέ» ως τον διάδοχο του Αριεν Ρόμπεν και του Λουίς Σουάρες, to10.gr σας παρουσιάζει τα μικρά ακατέργαστα διαμάντια που μπορεί να λάμψουν σε αυτό το Μουντιάλ.

Εκτός από τη μάχη των σούπερ σταρ, το Μουντιάλ αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους οι αστέρες της επόμενης γενιάς, οι σταρ του αύριο. Το Μουντιάλ 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σκηνή και τα φώτα της δημοσιότητας από κάθε άκρη του πλανήτη μπορούν να χτίσουν τους νέους ποδοσφαιρικούς μύθους.

Τα τελευταία 10-15 χρόνια η διαμάχη για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη γίνεται ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπορεί να τους χωρίζουν πολλά, ωστόσο τους ενώνει η απουσία του πιο σημαντικού τροπαίου μιας και ούτε ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα, ούτε ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα Μουντιάλ. Ίσως αυτό που τους λείπει να είναι η κατάλληλη υποστήριξη από κάποιον που ενδέχεται και να καλοβλέπει τον ρόλο του… σφετεριστή του θρόνου τους!

Ροντρίγο Μπεντανκούρ (Ουρουγουάη / Γιουβέντους)

Image result for bentancur uruguay

Σήμερα Παρασκευή, δεύτερη μέρα του Μουντιάλ θα ριχτεί στην αρένα των γηπέδων της Ρωσίας ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό που ενδέχεται να τους μετατρέψει υπό τις κατάλληλες συνθήκες από απλώς καλούς ποδοσφαιριστές σε σούπερ σταρ παγκόσμιας εμβέλειας.

Η Γιουβέντους κέρδισε το περασμένο καλοκαίρι την κούρσα για την απόκτηση του 20χρονου μέσο πληρώνοντας 10 εκατομμύρια ευρώ για τον Ουρουγουανό και φιλοδοξώντας να έχουν πετύχει «διάνα» με την επιλογή τους. Η πρώτη χρονιά του Μπεντανκούρ στην πάντα απαιτητική Γιουβέντους ήταν πολλά υποσχόμενη για το μέλλον: 27 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 5 για το Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των Μπιανκονέρι για τον νεαρό λατινοαμερικάνο.

Ο Μπεντανκούρ από μικρή ηλικία έδειξε την κλάση του αγωνιζόμενος στους Μπόκα Τζούνιορς της Αργεντινής. Η δύναμή του στις μονομαχίες και ο τρόπος που διαβάζει τα ματς θεωρήθηκαν εξωπραγματικά για την ηλικία του. Σήμερα λογίζεται ως βασικός της Σελέστε, η οποία έχοντας δυο τίτλους στο παλμαρέ της, παραμένει ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ του θεσμού.

«Του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, καθώς έχει ιδιαίτερες ικανότητες και μπορεί να εξουσιάζει με τον τρόπο του το παιχνίδι» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Λουίς Σουάρες για τον συμπατριώτη του.

Κριστιάν Παβόν (Αργεντινή / Μπόκα Τζούνιορς)

Image result for pavon argentina

Αν ο Μπετανκούρ ήταν ένας «πρώην» των Μπόκα Τζούνιορς, ο Κριστιάν Παβόν είναι ένας νυν. Για τον ακραίο επιθετικό που ξεκίνησε από ως κεντρικός μέσος, λίγοι λάτρεις του ποδοσφαίρου της Αργεντινής γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες πριν από έναν χρόνο. Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για τον 22χρονο όμως άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τον νεαρό. «Η αλήθεια είναι ότι βρήκα στο πρόσωπο του Παβόν ένα νέο ταίρι στην επίθεση. Είναι ταχύτατος, εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και έχει κάτι διαφορετικό απ’ τους υπόλοιπους».

Ο Παβόν ξεκίνησε ως μέσος, ωστόσο στους Μπόκα Τζούνιορς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις ως ακραίος επιθετικός. Με την απίστευτη ταχύτητά του και την ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του δεν αποκλείεται να διεκδικήσει τη θέση του Ανχελ ντι Μαρία στην εθνική Αργεντινής.

«Είναι ένας παίκτης που συνεργάζεται αρμονικά με τον Μέσι, καθώς ψάχνει πάντα τον ελεύθερο χώρο. Ελπίζω να μπορέσει να τα καταφέρει και να κερδίσει τη θέση του στην ομάδα» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλμπισελέστε Χόρχε Σαμπάολι για τον 22χρονο.

Αν τα καταφέρει ο Παβόν, ίσως μπορέσει να απελευθερώσει λίγο τον Μέσι και να προσφέρει στην Αργεντινή αυτό το κάτι που της λείπει για να φτάσει στην πηγή και να πιει… νερό έπειτα από 32 χρόνια.

Γκονσάλο Γκέντες (Πορτογαλία – Παρί Σεν Ζερμέν/Βαλένθια)

Image result for goncalo guedes portugal

Από το 2014, όταν ακόμη δεν είχε κλείσει τα 18 του χρόνια, ο ακραίος επιθετικός που αγωνιζόταν τότε στη Μπενφίκα και παράλληλα ανέβαινε στην ιεραρχία όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας (50 συμμετοχές στις ομάδες Κ15 ως την Κ23), κουβαλούσε ένα βαρύ φορτίο που συνήθως είναι δυσβάστακτο για νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τον Γκέντες τον αποκάλεσαν «νέο Κριστιάνο Ρονάλντο» και ως τώρα δε λύγισε.

Από το 2014 και την πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα κέρδισε πέντε τρόπαια πετυχαίνοντας 11 γκολ σε 63 εμφανίσεις που έγιναν σε δύο χρόνια και κάτι. Τον Ιανουάριο του 2017 η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε σκληρή μάχη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να εξασφαλίσει την υπογραφή του και τα κατάφερε ξοδεύοντας 30 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Παρί που είχε αρχίσει να παραγεμίζει από επιθετικούς πρώτης γραμμής, δε βρήκε πολλές ευκαιρίες και τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ατζέντης του Ζόρζε Μέντες εξασφάλισε τον δανεισμό του στη Βαλένθια, όπου έκανε μια καταπληκτική χρονιά με 38 εμφανίσεις και 6 γκολ.

Από το 2015 ο Φερνάντο Σάντος τον έχει καλέσει στην πρώτη ομάδα της εθνικής Πορτογαλίας και στην πρώτη του συμμετοχή έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον ΚΡιστιάνο Ρονάλντο που φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο σε ηλικία 18 ετών. Το πρώτο του γκολ με την εθνική Πορτογαλίας το πέτυχε τον περασμένο Νοέμβριο στη φιλική νίκη με 3-0 επί της Σαουδικής Αραβίας, ενώ στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ στο 3-0 επί της Αλγερίας.

Το γεγονός ότι εκτός από εξαιρετικός ντριμπλέρ, είναι και ταχύτατος αλλά και ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι, επιτρέπει στον Φερνάντο Σάντος να μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα όπως θέλει ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Πιόνε Σίστο (Δανία / Θέλτα)

Related image

Αφήνοντας τους αστέρες του αύριο από τις ομάδες που μπορεί και να πρωταγωνιστήσουν και πιάνοντας εκείνους τους τυχερούς – άτυχους, που η μοίρα τους έφερε σε χώρες μικρότερης δυναμικής ένας από τους άγνωστους που ενδέχεται να λάμψουν είναι και ο 23χρονος με ρίζες από το Σουδάν διεθνής Δανός.

Ο Πιόνε Σίστο ερχόμενος στην Ευρώπη κέρδισε το ενδιαφέρον του προπονητή των μικρών ομάδων της Μίντιλαντ με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο. Αντί για 12 ώρες προπονήσεων την εβδομάδα, ο μικρός Πιόνε έκανε τις διπλάσιες! Τελικά βγήκε κερδισμένος ο ίδιος, αλλά και η ομάδα του.

Ο Σίστο έγινε επαγγελματίας και το 2016 η Θέλτα πλήρωσε έξι εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Σήμερα η αξία του έχει τριπλασιαστεί, καθώς ο 23χρονος ακραίος επιθετικός θυμίζει το στυλ του Αριεν Ρόμπεν. Ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο ο Ολλανδός σταρ της Μπάγερν Μονάχου αρέσκεται να συγκλίνει προς το κέντρο και να εκτελεί.

Ωστόσο παραμένει «άγουρος» και απείθαρχος, γεγονός που αποτελεί σχεδόν μόνιμο θέμα στην εθνική Δανίας. «Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά μαζί του. Είναι καταπληκτικός, αλλά ακόμη μικρός. Ελπίζω να μη χάσει τον δρόμο του» είπε για αυτόν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας Αγκε Χαρέιντε.

Για τον Πιόνε Σίστο τα γήπεδα της Ρωσίας θα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Κρίστιαν Ερικσεν και να επιβεβαιώσει το προσωνύμιό του ως «Δανός Δυναμίτης».

Ιρβινγκ Λοσάνο (Μεξικό / Αϊντχόφεν)

Image result for Losano mexico

Σε πρώτη φάση από μόνο του το παρατσούκλι του Ιρβινγκ Λοσάνο είναι ικανό να προκαλέσει. Ο Τσάκι άλλωστε, ήταν εκείνη η τρομακτική κούκλα στα ομώνυμα θρίλερ. Το παρατσούκλι του όμως, δεν προέρχεται από τον τρόμο που προκαλεί στις αντίπαλες άμυνες ο ακραίος επιθετικός, αλλά από την ομοιότητά του στην κούκλα των θρίλερ όταν εκείνος χαμογελάει και τα ατημέλητα μαλλιά του ανεμίσουν, ενώ τα μάτια του εκπέμπουν μια περίεργη λάμψη!

Το χαμόγελο αυτό έγινε γνωστό τον Φεβρουάριο του 2014. Σε ηλικία 18 ετών είχε προλάβει ήδη να γίνει πατέρας καθώς η συμβία του έφερε στον κόσμο την Αννα και ετοιμαζόταν να κάνει το ντεμπούτο του με της αρχαιότερης ομάδας του Μεξικό, την Πατσούκα, στο στάδιο «Αζντέκα» – εκεί όπου στο παρελθόν σήκωσαν το τρόπαιο του Μουντιάλ ο Πελέ με τη Βραζιλία το 1970 και ο Μαραντόνα με την Αργεντινή το 1986. Μπήκε στο 83ο λεπτό και πέντε λεπτά αργότερα το άστρο του ανέτειλε όταν στο «ιερό» αυτό χορτάρι έκανε μια κούρσα από τη μεσαία γραμμή και εκτόξευσε έναν κεραυνό χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ολοι έμαθαν τον Τσάκι, που κερδίζει πλέον τα προς το ζειν στην Αϊντχόφεν που το 2017 πλήρωσε 8 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα διάκρισης για το Μεξικό στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Με την εθνική ομάδα της χώρας του έκανε το ντεμπούτο του το 2016, λίγο προτού γεννηθεί το δεύτερο παιδί του, ο Ροντριγκίτο.

Σκόραρε στο ντεμπούτου με την Αϊντχόφεν και 17 γκολ και 8 ασίστ αργότερα, μάλλον ετοιμάζεται να αποχωρήσει, καθώς αυτή η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών από τους «μεγάλους». Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικούν τον ποδοσφαιριστή που έχει αρκετά στοιχεία του Ουρουγουανού σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρες. Εκτός από τις αγωνιστικές ομοιότητες, υπάρχουν και οι εξωαγωνιστικές, καθώς το ταπεραμέντο τους μοιάζει αρκετά. Όπως και ο Σουάρες, έτσι και ο Λοσάνο προκαλεί τους αντιπάλους και στην Ολλανδία έχει αποβληθεί δύο φορές.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μεξικό Κάρλος Οσόριο τον θεωρεί «εκπληκτικό ποδοσφαιριστή» και απέναντι στη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Νότια Κορέα θα έχει την ευκαιρία να δείξει από τι πάστα είναι φτιαγμένος.

Ισμαΐλα Σαρ (Σενεγάλη / Ρεν)

Image result for ismaila sarr senegal

Εδώ και δύο χρόνια ο 20χρονος Ισμαΐλα Σαρ προκαλεί απελπισία στους οπισθοφύλακες των αντιπάλων της Ρεν που καλούνται να τον αντιμετωπίσουν. Πέτυχε 10 γκολ και είχε 10 ασίστ στα δύο χρόνια με τη Ρεν, την οποία οδήγησε αυτή τη χρονιά για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ηταν ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην τελική φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2017, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του δύο χρόνια νωρίτερα ως αντικαταστάτης του Σάντιο Μανέ της Λίβερπουλ, με τον οποίο έχουν τις ίδιες ποδοσφαιρικές ρίζες μιας και ανέδειξαν το ταλέντο τους στην ίδια ακαδημία της πατρίδας τους.

Τον έχουν χαρακτηρίσει ως «νέο Μανέ» στη Σενεγάλη, ως «νέο Ντεμπελέ» στη Ρεν, ενώ ο προπονητής της γαλλικής ομάδας Σαμπρί Λαμουσί το πάει ακόμη πιο πέρα δηλώνοντας χωρίς φόβο ότι «μου θυμίζει σε κάποια σημεία τον Τιερί Ανρί» θυμίζοντας ότι και ο Ανρί είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως ακραίος επιθετικός στη Μονακό.

Ο Σαρ είναι μαζί με τον Νεϊμάρ και τον Ναμπίλ Φεκίρ της Λυών ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές του γαλλικού πρωταθλήματος που «σημαδεύουν» περισσότερο οι αντίπαλοι, καθώς είναι τρίτος στη σχετική λίστα των περισσότερων κερδισμένων φάουλ.

Η Σενεγάλη είναι στον όγδοο όμιλο μαζί με τις Πολωνία, Ιαπωνία και Κολομβία, ένας όμιλος που θεωρείται αρκετά ανοιχτός για εκπλήξεις. Με τον Μαντού Ντιαγιέ να δεσπόζει στο κέντρο, η τριάδα των ταχύτατων Σαρ – Μανέ και Κεϊτά Μπαλντέ αναμένεται να προκαλέσει αρκετούς πονοκέφαλους στους αντιπάλους. Αν μάλιστα εκτός από… σακούλες, μοιράσουν και γκολ στους αντιπάλους, τότε ο Σαρ δεν αποκλείεται να αποκτήσει και εκτός από παρατσούκλια και νέο σύλλογο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ