Το επόμενο «δώρο» του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα: Τι συμβαίνει με τον Τριστάν Βούκσεβιτς που θέλει να παίξει για την Ελλάδα

Το επόμενο «δώρο» του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα: Τι συμβαίνει με τον Τριστάν Βούκσεβιτς που θέλει να παίξει για την Ελλάδα

Η αποκάλυψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον Τριστάν Βούκσεβιτς ήρθε σε μια στιγμή που…

Φωτιές άναψε τα ξημερώματα άθελα του Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το αστέρι των Bucks που είδε στο περιθώριο της αναμέτρησης με τους Wizards, τον Τριστάν Βούκσεβιτς να τον πλησιάζει και να του μιλά Ελληνικά για την… εθνική ομάδα!

«Βγήκε και μου είπε ότι είναι Έλληνας. Ήμουν κάπως έκπληκτος που μου μιλούσε ελληνικά. Σκέφτεται να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για εμάς. Έπαιξε σκληρά απόψε. Ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει τρίποντα. Είχε μεγάλη εμπειρία, νομίζω έπαιξε λίγο στην Ελλάδα και μετά στην Παρτιζάν. Ένας παίκτης που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και την Εθνική», ανέφερε ο Γιάννης για τον ύψους 2.08 Τριστάν, που μεγάλωσε στην παραγωγική διαδικασία του Ολυμπιακού και θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις συνολικά για την επόμενη μέρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης: Ο άλλος… Τζολάκης του Μεντιλίμπαρ που ήρθε από την Ίντερ

Ο γιος του Ντούσαν –που με τη σειρά του έπαιξε στον Ολυμπιακό- και της Ζαντέ, μιας όμορφης Ελληνο-Σουηδέζας που επί της ουσίας είναι και εκείνη που του έδωσε την ελληνική αλλά και την Σουηδική ιθαγένεια. Εχει φυσικά και την Σερβική από τον πατέρα του. Όπως έχει και την Ιταλική, μια και ο Τριστάν γεννήθηκε τον Μάρτη του 2003 στη Σιένα καθώς τότε ο πατέρας του αγωνίζονταν εκεί.

Και γιατί να διαλέξει όμως ο Βούκσεβιτς την Ελλάδα; Παίζει στο ΝΒΑ και μέχρι πρότινος ήταν στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με την χώρα μας έχει στενή σχέση και είναι εδώ κάθε καλοκαίρι, καθώς εδώ μεγάλωσε, αλλά ως εκεί. Εδώ είναι που η ιστορία αυτή αποκτά ενδιαφέρον.

Ο Βούκσεβιτς μπορεί να διαλέξει την Ελλάδα γιατί το 2019 –σε ηλικία 16 ετών- είχε μετακινηθεί από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στη Ρεάλ Μαδρίτης ως Έλληνας. Σύμφωνα λοιπόν με έναν κανονισμό της FIBA, δεν θα μπορούσε να παίξει σε άλλη εθνική ομάδα πριν να κλείσει τα 21, κάτι που μόλις έγινε (11/3/2003). Ο Τριστάν λοιπόν δεν έχει παίξει σε άλλη εθνική ομάδα. Όπως φυσικά δεν έχει παίξει και στην Ελληνική. Εκεί όμως που πλέον υπάρχει ένας άνθρωπος που τον «μεγάλωσε». Ο Βασίλης Σπανούλης. Επιστήθιος φίλος του πατέρα του, τον οποίο είχε μάλιστα και συνεργάτη του πέρσι στο Περιστέρι. Έχει πάντα σημασία να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Κάποιος με τον οποίο θα νιώθεις άνετα και θα ποντάρεις σε μια δίκαιη ευκαιρία.

Και ο Βούκσεβιτς αν παίξει για την Ελλάδα, δεν θα είναι «νατουραλιζέ» όπως ο Ντόρσει, ο Γουόκαπ κλπ. Θα είναι Έλληνας 100%. Κάποιος που θα μπορεί να παίξει στην ίδια ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Κώστα Παπανικολάου, τον Κώστα Σλούκα, τον Νικ Καλάθη κλπ. Λέτε λοιπόν;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ