Όταν η αντίδραση, δεν προλαβαίνει τη δράση…

Όταν η αντίδραση, δεν προλαβαίνει τη δράση…

Εκείνοι που διατηρούσαν τη ψυχραιμία τους στην αντίστροφη μέτρηση για το final four θεωρούσαν πως θα είναι πολύ δύσκολο να δούμε ελληνικό τελικό για έναν βασικό λόγο: Γιατί αυτόν τον καιρό στην Ευρώπη κυκλοφορεί μια ομάδα που συνήθως δεν έχει αντίπαλο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης που τελείωσε τη κανονική διάρκεια με 27-7 νίκες και δια περιπάτου στην πρώτη θέση. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης που καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες και ένα μεγαλοπρεπές 3-0 τη Μπασκόνια στα playoffs. Που πετυχαίνει 89 πόντους μέσο όρο σε ολόκληρη τη χρονιά. Αν μπορεί να την βάλει από κάτω ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν που βρήκε τον τρόπο κόντρα στη Φενέρ; Υπομονή ως την Κυριακή. Απόψε πάντως ο Ολυμπιακός δεν την… είδε. Για την ακρίβεια ΚΑΙ ο Ολυμπιακός.

Και μιας και ο κόσμος δεν γυρίζει πάντα… γύρω μας; Είναι πολύ εύκολο να τα ρίξεις στο κακό ημίχρονο των Ερυθρόλευκων θεωρώντας ως δεδομένο ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί κάθε φορά, κάθε βράδυ να φυλακίζει το «ταλέντο» των άλλων. Υπάρχουν και νύχτες που αυτό δεν γίνεται: Ξεκίνησε με 6/8 τρίποντα η παρέα του Χεζόνια και του Μούσα. Είχε κάποια στιγμή πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους η «Βασίλισσα» 9/12 δίποντα και 9/12 τρίποντα. Αυτά δεν ήταν ποσοστά ευστοχίας, ήταν ρέντα… play-station.

Διαβάστε επίσης: «Επίσημη πρόταση του ΠΑΟΚ για Λιβάγια!» (pic)

«Ξέχασε τον χαρακτήρα της» είπαν αρκετοί με ευκολία συγκρίνοντας το πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μάλλον όλοι αυτοί ξεχνούν ότι το μπάσκετ που επικρατεί σήμερα δεν είναι το μπάσκετ που αρέσει στους Έλληνες: Σήμερα είμαστε στην εποχή που ξανά η καλύτερη επίθεση κερδίζει την καλύτερη άμυνα. Το ταλέντο. Είχε 7 παίκτες η Ρέαλ με τουλάχιστον 8 πόντους (Σέρχι 8, Χεζόνια 12, Πουαριέ 11, Ταβάρες 9, Γιούλ 9, Γιαμπουσελέ 11, Μούσα 20). Ρίξτε μια καλύτερη ματιά στα ονόματα: Σκορ από όλες τις θέσεις, και από τα δύο unit του rotation. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε τρεις (Πίτερς, Γκος, ΜακΚίσικ) που έβαλαν 55 και επτά που πέτυχαν όλοι και όλοι 21: Με τον Γουόκαπ να έχει 0/6 τριπ, τον Παπανικολάου 0/3, τον Φαλ ένα δίποντο σε 27΄

Είναι σπουδαίο αυτό που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα. Και μόνο ότι ένα γκρουπ με το 7-8 μπάτζετ της διοργάνωσης έφτασε τρίτη φορά στη σειρά σε final four τα λέει όλα. Δεν σημαίνει κάτι ότι δεν κατάφερε και απόψε να αρπάξει ένα θεριό από την ουρά. Το έλλειμα ποιότητας όμως είναι κάτι που όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού, θα πρέπει να είναι στο τραπέζι. Δεν γίνεται σε αυτό το μοτίβο και το επίπεδο να μην έχεις έναν σκόρερ που θα σε πάρει από το χέρι και θα εγγυηθεί για σένα.

«Τους αφήσαμε να βρουν αυτοπεποίθηση, σούταραν πολλά τρίποντα ελεύθερα. Είναι μία ομάδα που ξέραμε ότι αν βρουν ρυθμό απ’ έξω, θα ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε μετά» είπε στο φινάλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθώντας να εξηγήσει τον ημιτελικό που ξεκίνησε με 10-28 στο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν σε απόσταση -19 στα μισά του δρόμου. Δεν γυρίζουν αυτά τα ματς κάθε νύχτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ