Νίκος Μαναρώλης: Ο άνθρωπος του προέδρου

Νίκος Μαναρώλης: Ο άνθρωπος του προέδρου

Ο ρόλος του Νίκου Μαναρώλη στον Πλατανιά, οι συγκρούσεις με τον Παράσχο, οι μεταγραφές και η επιλογή του Ρόκα για τον πάγκο.

Το πρόσωπο των ημερών είναι το τελευταίο διάστημα στα Χανιά ο Νίκος Μαναρώλης. Ο προπονητής, τεχνικός διευθυντής του Μανώλη Μαθιουλάκη πήρε το καλοκαίρι στα χέρια του τις τύχες του Πλατανιά και τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας που λέγεται ότι είναι φοβερά εγωιστής, αγύριστο κεφάλι και πιστεύει ότι γνωρίζει ποδόσφαιρο έδιωξε από δίπλα του όσες ισχυρές προσωπικότητες είχε και μπορούσαν να ορθώσουν ανάστημα και κράτησε όσους δεν του φέρνουν αντίρρηση και ακολουθούν κατά γράμμα το πλάνο του.

Ο Μαναρώλης τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν προπονητής της ομάδας Κ-20 του συλλόγου και χωρίς να έχει προάγει έργο, αφού ακόμα και ο Γιακουμάκης είχε προωθηθεί από πολύ νεαρή ηλικία από τους Ουζουνίδη και Χριστόπουλο στην πρώτη ομάδα, βρέθηκε το καλοκαίρι να αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή και να καταστρώνει το μεταγραφικό σχεδιασμό.

Πραγματοποίησε αρκετά άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό αφού πήγε σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Ουγγαρία που δεν παρουσίαζαν ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον για ομάδες με το μπάτζετ του Πλατανιά. Ξεκίνησε με μεταγραφή ενός μέτριου επιθετικού από την Πολωνία που έχει σαφώς κατώτερο επίπεδο από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην συνέχεια κόλλησε με συγκεκριμένο ατζέντη και άρχισε το… λόττο από την δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο και την βαθμολογία. Μάλιστα το κορυφαίο είναι ότι πριν υπογράψει ο Γάλλος τερματοφύλακας, ο γιατρός είχε ζητήσει μαγνητική τομογραφία στο γόνατο του, η οποία έδειξε ότι υπάρχει θέμα στον χιαστό. Όμως ο ατζέντης έπεισε τον Μαναρώλη ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν λίγο – πολύ πειραγμένους χιαστούς. Και υπέγραψε έτσι για τρία χρόνια…

Ο Χανιώτης τεχνικός διευθυντής ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής κόντρα στον Ολυμπιακό μετά την λήξη της συνεργασίας με τον Γιώργο Παράσχο. Πως ήταν οι σχέσεις του έμπειρου προπονητή με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας; Αρκεί να σας αποκαλύψουμε ένα γεγονός που έλαβε χώρα λίγες μέρες νωρίτερα στην Λαμία. Η ομάδα λόγω των στενών οικονομικών της δυνατοτήτων πήγε σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο δεν είχε καλό φαγητό. Ο Μαναρώλης μαζί με τον γενικό αρχηγό Ηλία Μαχαίρα αποφάσισαν να μην κάτσουν στο τραπέζι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα αφού δεν τους άρεσε το φαγητό και πήγαν να δειπνήσουν μόνοι τους σε εστιατόριο της πόλης. Ποιος είδε τον Παράσχο και δεν τον φοβήθηκε τότε… Όπως και όταν είχε μάθει το καλοκαίρι ότι ο τεχνικός διευθυντής συμβούλευε παίκτες και ατζέντηδες που υπέγραφαν να φουσκώνουν τα νούμερα των συμβολαίων έτσι ώστε ο προπονητής να μαθαίνει ότι ο πρόεδρος ξοδεύει χρήμα για τις μεταγραφές!

Γενικά λέγεται ότι ο Μαναρώλης έχει καβαλήσει άσχημα το καλάμι και μάλιστα έχει σταματήσει να επικοινωνεί με τους γνωστούς του και δημιουργεί νέο κύκλο συμβούλων και φίλων… Φυσικά όσο λέει «ναι» στον πρόεδρο θα κρατάει τη θέση και θα προσπαθεί να περνάει τους γνωστούς του στην ομάδα. Όπως είναι και ο Χοσέ Μάνουελ Ρόκα, τον οποίο προώθησε με επιτυχία για νέο τεχνικό. Τα δύο ατού που παρουσίασε ο Μαναρώλης στον Μαθιουλάκη για τον Ρόκα ήταν πως μιλάει ελληνικά και είναι φτηνός! Οι δυο τους συναντήθηκαν σε κάποιο σεμινάριο προπονητικής και διατήρησαν στενές σχέσεις.

Ο πρόεδρος έπαθε, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν έμαθε από τις επιλογές του Μαναρώλη το καλοκαίρι. Οπότε τώρα δεν έχει δικαιολογίες και είναι άξιος της μοίρας του και απ’ ότι φαίνεται έχουν δίκιο όσοι λένε ότι έχει εγκαταλείψει την ομάδα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καινούργιο ξενοδοχείο που χτίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ