H… Βασιλεία του Λουτσέσκου

H… Βασιλεία του Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός ψάχνει στην Ελβετία το κάτι παραπάνω σε σχέση με τους προκάτοχους του στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μια πρωτιά που θα τον «εκτοξεύσει» και θα δικαιώσει την απόλυτη στήριξη που του παρέχει η διοίκηση.

Για τον ΠΑΟΚ η νίκη επί της Βασιλείας στην Τούμπα, στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ιστορική. Ήταν η πρώτη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες.

Νίκη που, ασχέτως αν το γκολ των Ελβετών στο φινάλε να άλλαξε τα δεδομένα, διατηρεί στον ΠΑΟΚ το πάνω χέρι για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και το ραντεβού με την Σπαρτάκ Μόσχας που περιμένει.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου η πρόκληση το βράδυ της Τετάρτης στην Βασιλεία είναι διπλή. Ο Ρουμάνος τεχνικός που πέρσι τον Αύγουστο αναλάμβανε τις τύχες του ΠΑΟΚ και λίγο αργότερα γνώριζε ταπεινωτικό αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχει την ευκαιρία να πετύχει μια ιστορική πρωτιά για τον ΠΑΟΚ.

Να γίνει δηλαδή ο πρώτος προπονητής που κατάφερε να πάρει πρόκριση σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ στον ΠΑΟΚ.

Και συνάμα να «εκτοξεύσει» τις «μετοχές» του στον ΠΑΟΚ. Να δικαιώσει την απόλυτη στήριξη που του παρείχε η διοίκηση της ομάδας, πιστεύοντας στις δυνατότητες του και βλέποντας τον να οδηγεί πέρσι τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου με εμφατικό τρόπο αλλά και στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα που για τους ασπρόμαυρους προφανώς και δεν κάλυψε τις προσδοκίες τους σε μια σεζόν που αν δεν είχαν συμβεί όσα γνωστά συνέβησαν θα μπορούσαν να του έχουν χαρίσει τον τίτλο.

Όπως και να έχει όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να καυχιέται πως με πρόκριση επί της Βασιλείας θα είναι ο πλέον πετυχημένος τεχνικός του δικεφάλου τις τελευταίες 10ετίες. Ο πρώτος που μπόρεσε στα «καταραμένα» έως τώρα νοκ-αουτ προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει πρόκριση.

Δεν θα είναι βεβαίως η πρώτη πρόκριση του ΠΑΟΚ σε αυτή την διαδικασία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα είναι όμως η πρώτη που θα έρθει στο χορτάρι. Η πρόκριση επί της Μέταλιστ άλλωστε στον τρίτο προκριματικό γύρο επί Στέφενς δεν ήρθε στο γήπεδο αλλά στα χαρτιά καθώς οι Ουκρανοί τιμωρήθηκαν αμέσως μετά από τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ (0-2 στην Τούμπα, 1-1 στην Ουκρανία).

Η Βασιλεία έστω και «λαβωμένη», έστω και αν δεν θυμίζει σε τίποτα έως τώρα την ομάδα που πριν λίγα χρόνια έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ που με σύμμαχο το 2-1 της Τούμπας θα επιδιώξει να το υπερκεράσει.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου η Βασιλεία μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί το κάτι παραπάνω σε σχέση με όλους τους προκατόχους του μέχρι την επόμενη πρόκληση στη Μόσχα κρατώντας ζωντανό το όνειρο ετών στην Θεσσαλονίκη, να δουν το σεντόνι να απλώνει στην Τούμπα στους ομίλους της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ