Στον αέρα η μείωση των ομάδων στη Super League

Στον αέρα η μείωση των ομάδων στη Super League

Το πλάνο Βασιλειάδη που πήγε περίπατο και η συζήτηση από μηδενική βάση εφόσον οι «άστεγοι» βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο από μόνοι τους.

Η σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Super League δεν είναι το μοναδικό ανοικτό μέτωπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι και η αναδιάρθρωση. Ναι, καλά διαβάζετε είναι η μείωση των ομάδων σε 14 για την περίοδο 2019-20, για την οποία δεν έχει βρεθεί ακόμη η λύση για το πως θα επιτευχθεί.

Όπως όλα δείχνουν, τη λύση θα δώσει η υπερκείμενη αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ της εξυγίανσης δηλαδή…. Όλα αυτά εφόσον γίνει πράξη η ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, για μείωση σε 14 με την προοπτική πρωταθλήματος με 12 ομάδες για τη σεζόν 2020-21.

Συμφωνία με την Πολιτεία δεν υπάρχει όμως, ούτε τα εκατομμύρια της ΕΡΤ που έταξε ο υφυπουργός Αθλητισμού οπότε ποιός ο λόγος να προχωρήσει η μείωση που αποφασίστηκε για να γίνει το… μισό χατήρι του Γιώργου Βασιλειάδη που ήθελε 12 ομάδες για τη σεζόν 2019-20 αλλά του πρότειναν να πάρει 14.

«Του χρόνου θα είναι 16 ομάδες και θα ανέβουν και θα πέσουν 2 ομάδες (σ.σ. δηλαδή θα παραμείνουν 16). Το σχέδιο Βασιλειάδη φαίνεται ότι καταρρέει, οπότε καμία ομάδα δεν θέλει να υπάρξει μείωση στη Super League» δήλωσε τη Δευτέρα (30/7) ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνικό σταθμό, επιβεβαιώνοντας τα όσα γράψαμε πιο πάνω.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης, με δηλώσεις του μετά το τέλος του συμβουλίου, προσπαθούσε να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα με το υφυπουργείο Αθλητισμού λέγοντας… «εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ναυαγήσουμε μία πρόταση με τον οποιοδήποτε. Ο υπουργός μας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, δυστυχώς δεν είχαμε καλό καλοκαίρι. Την πρόταση του υπουργού τη συζητήσαμε, τη δεχθήκαμε κατά 9/10 και θεωρώ ότι ακόμη υπάρχει τρόπος και χρόνος να τη συζητήσουμε».

Στο συμβούλιο της Δευτέρας (30/7), δεν ειπώθηκε κάτι για ακύρωση της απόφασης για αναδιάρθρωση. Εφόσον με το καλό όμως, οι «άστεγοι» βρουν συμβόλαιο είτε στο Epsilon TV, είτε στη σύμπραξη Alpha – ANT1, είναι σίγουρο ότι θα τεθεί θέμα. «Θα γίνει συζήτηση από μηδενική βάση» έλεγε παράγοντας ομάδας που είναι στις συζητήσεις.

Δηλαδή δεν θα γίνει αναδιάρθρωση αφού κανείς δεν θα υποχρεώνει τις ομάδες να την προχωρήσουν… Διε-γραμμένο θα τον έχουν τον Βασιλειάδη αν βρουν από μόνες τους τηλεοπτικό συμβόλαιο…

Υ.γ. Οι εξελίξεις αναμένονται πριν την επόμενη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού αφού η όποια απόφαση παρθεί θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη. Ναι, εκείνη την προκήρυξη που δεν έχει υπογραφεί ακόμα και πρέπει να σταλεί στην ΕΠΟ μέχρι τις 18/8.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ